Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co můžeš, pošli jí do zadele.
Buď se budeš dál žrát, nebo řekneš, že ti to vadí a nepřeješ si, aby to dělala a pokud to bude nutné, tak i fyzicky zabránila. Nedá se nic dělat, lepší si to vyříkat teĎ a zostra než skřípat zubama ještě kdovíjak dlouho
@Gladys píše:
Co můžeš, pošli jí do zadele.Buď se budeš dál žrát, nebo řekneš, že ti to vadí a nepřeješ si, aby to dělala a pokud to bude nutné, tak i fyzicky zabránila. Nedá se nic dělat, lepší si to vyříkat teĎ a zostra než skřípat zubama ještě kdovíjak dlouho
Jo, fyzicky ubránit dítě a zbavis se tchýně jako já
už rok a čtvrt jsem ji nevidela a fakt mi to nevadí
Asi by sis to s ní měla vyříkat, že ty jsi matka a ty si své dítě vychováváš podle svého. Já mám tchýni báječnou, ale ona sama ví že nesnáším když mi někdo kecá do výchovy. Samozřejmě poradí, ale nenutí mi své názory. Měla by to akceptovat i tvá tchýně. ![]()
No tak jí to řekni
nebo ty rady prostě pouštěj druhým uchem ven
minimálně tvého přítele vychovala, tak má zkušenosti a pokud máte dobré vztahy, tak je chce asi předat dál
já hlasuju pro trochu nadhledu a už vůbec nechápu to, proč by Tvoji rodiče měli právo na „půjčování“ a druhá babička ne ![]()
@Aladina píše:
Já tchýni klidně půjčím naše děti.
Já dcerku také půjčím, někdy s radostí
Je fakt, že moje malá je její už třetí vnouče, ale jako miminko jsem se bála…ale na procházku s ní chodila. ![]()
Nikdy jsem nepůjčila, ani nepůjčím, ani za barák
malý má 4 měsíce, a jsem lakomec, nesnáším když mi někdo sahá na kočár, né tak na syna.
Zakladatelko - já rovnou tchýni i vlastní mámě řekla, že si své dítě budu vychovávat sama, sama si příjdu na to, co je dobře a co špatně a když nebudu vědět, tak se jich zeptám. Když mi radí, hned jim dám najevo, že o to nestojím a ignoruju to.
S hlídáním - malý je malý a má být u maminky, nemá si co na něj dělat nároky.
Já půjčuji z obří radostí a vůbec se za to nestydím. Bohužel bych potřebovala, aby byla tchýně tak o deset let mladší. Dnes hlídala půl dne a viděla jsem, že toho má plné kecky
Ačkoliv tvrdila, že je náš satan tak hodnej, že kdyby byl ještě hodnější už by měl svatozář ![]()
Jak uz psaly zeny, vsechno ji to rekni, stanov pravidla, ktere se budou respektovat. Ty jsi mama, nema ti do toho co kecat. ja naseho maleho pujcovala ven (ale vedela jsem, ze bude spat, spaval venku klidne 5 hodin) jen nejblizsim, tzn. mamce a byvalemu priteli. Ani babickam, i kdyz nejsou zrovna nejstarsi, neco malo pres 60. A to ani ted, kdyz je malemu skoro rok. Kdyby mi s nim tchyne (ktera ho nastesti nikdy nevidela) odesla bez dovoleni, zazila by pekny cirkus…
@Aladina píše:
Já tchýni klidně půjčím naše děti.
Trochu si připadám v týhle diskuzi jak exot, svoje dítě půjčím manželově babičce klidně na celé odpoledne ![]()
No, já nevím. nedramatizujete to moc??? zakladatelko, myslím, že byste mohly zkusit najít s tchýní nějakou zlatou střední cestu. pokud s ní vycházíš jinak dobře, tak si prostě promluvte nad hrnkem kafe a všechno jí bez emocí řekni. na druhou stranu, buď ráda, že má zájem a chce hlídat, zajímá se o vnuka atd. já vám fakt nevím. když se nezajímá, je to špatně, když se zajímá, je to také špatně ![]()
prostě to ber tak, že ona má relativně malé děti, chce ti z dobré vůle předat svoje zkušenosti. tak si ji vyslechni a řekni, že třeba plínky vám vyhovují jiné a každému dítěti vyhovuje něco jiného. stejně tak s jídlem. asi by mi vadilo to odnesení dítěte pryč. ale zeptala ses jí, proč to udělala? třeba pro to měla nějaké logické vysvětlení? ![]()
poslední dobou mám pocit, že tu zaznívají strašně radikální a jednostranné rady a komentáře. ale nic přece není černobílé.
Ja taky mimone nikomu nepujcuji ne jeste aby si ji vzali bez meho dovoleni…to by byl konec…
@sterezie píše:
Trochu si připadám v týhle diskuzi jak exot, svoje dítě půjčím manželově babičce klidně na celé odpoledne
nejsi exot
já půjčuji taky bez problémů oběma babičkám. dítěti jen prospěje, když je i s někým jiným než jen s mámou.
Strasne nesnasim pujčováni sveho miminka kteremu jsou zatím 4 měsíce ale nevadí mi to jen co se tyče me rodiny vadi mi to z přitelové strany a jeho maminky mam ji strasne rada ale co se týče meho syna nechci aby si ho pořad brala jako ne tak predemnou to mi nevadi ale minule jak jsme byli na navsteve a ona se me nezeptala a klidne jsi snim odesla. Nesnaším jak mi radi porad jak ho mam vychovavat a pritom ma sve 2 male syny a jsou to z prominutim spratci kdyz mi porad chce do neceho kecat rikat jake mu mam kupovat plinky co mu mam davat jist jako prvni to je snad na kazde mamince jak si ho bude vychovavat ne??? porad otazky nema hlad nebude mu zima a blabla…kdo vi co jeste nejvic me zasicilo jak mi rekla ze bude kni chodit na prazdniny zachvili nechci a proste ma svoje deti ne pro mi chce brat i meho broučka