Tchýně a hlídání

172
3.7.12 12:57

tchýně a hlídání

Ahoj,
chtěla bych se zeptat na váš názor.
bydlíme s tchýní a tchánem v jednom baráku. problémy co se týče výchovy s ní nemám, nebo alepson minimální, to ale řešit nechci.
jak to máte s hlídáním vy?
tchýně nikdy nepřijde, že by malého sama od sebe pohlídala. bydlíme v praze v hezké lokalitě, za barákem les, klidné ulice..
máme zahrádku, ani tam malého nevezme. když byl ještě v kočárku, tak si ho občas s kočárkem brávala, ale ted vůbec.
malý hezky chodí, nenechává se nosit, je šikovný. podotýkám, že se určitě nebojí toho, že by jí někam utekl, nebo že by procházka byla s malým batoletem nějak problémová…
tak se chci zeptat, jak se dohadujete s babičkami? je to nějak automaticky, nebo si musíte říkat vždycky když potřebujete? nebo babičky přijdou samy a řeknou, že malého vemou ven?
malý si od nich i odvykl, ani nechce chodit k nim nahoru, když tam jde, je tam deset minut a jde dolů..
vůbec nevím, visí jenom na mě a myslím, že babička by mu prospěla…
jen je mi trapný si říkat : nešla by jsi s ním do lesa? to je takový divný, přeci jen to není moje matka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
3.7.12 13:01

Ani jedna babicka si sama nepujci dite…vlastne ted do tri let jedna hlidala asi hodinu kdyz sem byla u ni a potrebovala si odskocit…a druha tu byla jednou si pujcit kocar..jinak nic…kdyz nechcou..nutit je nemuzu..dite sem si poridila ja :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.7.12 13:02

Líná huba, holé neštětstí. :mrgreen:

Dokud se nezeptáš, tak se to nedozvíš, zda ti pohlídá či ne :nevim:
Normálně bych se zeptala, zda by ti malého nepohlídala, co se může stát nejhoršího, maximálně řekne, ne, nechci, necítím se na to, nemám čas… Tak fajn, nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.7.12 13:04

Jestli hlídat nechce, tak jí k tomu asi nedonutíš.. kolik je dítěti? třeba se na to z nějakého důvodu necítí.. my taky bydlíme s rodiči (mými) a máme spíš opačný problém, malý je u našich dole pečený vařený, až to musím korigovat, ale když potřebuju hlídání třeba na dopoledne nebo celý den, když jdu třeba k dr. nebo musíme něco zařídit, jednoduše si řeknu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9649
3.7.12 13:09

Tak…
bydlim s mou babickou a hlida hodne casto, protoze chodim do prace.
Moje mamka je u nas pecena varena, i trikrat tydne. Ale jeste nikdy si malou nevzala ven, na koupaliste nebo do lesa, kde by byly samy. Je jeste mlada babicka (46), sama podnika, stavi s partnerem dum a rozjizdi jeste par veci - no moderni babca… :nevim:
Tchyne videla nasi dceru za rok a pul dvakrat (bydli 40 km od nas, ale do mesta jezdime min 2× tydne)…

Pokud se nezeptas, tak se nedozvis proc si ho nechce brat - treba je ohleduplna a nechce ti nic narusit… ;) proste KOMUNIKACE, KOMUNIKACE a jeste komunikace… :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
3.7.12 13:10

Mně by tedy nenapadlo jen tak přijít a říct „půjčím si dítě“, přeci jen to není mísa na salát. A taky by mě nenapadlo přijít a říct „půjčím si dítě, abyste mohli někam vypadnout“. Kdyby ale za mnou takhle někdo přišel, že potřebuje pohlídat, pokud to bude v mých silách, udělám to. Třeba to tak má i tchýně, nemůže vědět, že by se ti to šiklo.

• Citovat
  • Upravit
4118
3.7.12 13:12

Upřímně za víc jak 4,5roku přišla nabídka hlídání asi 3×. U nás to funguje tak, že pokud já potřebuju, požádám mámu, tchýni nebo švagrovou. Ve většině případů jsou ochotné a nadšené. Máme to prostě takhle nastavené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
3.7.12 13:15

@Gladys máš pravdu s tou línou hubou
malému jsou dva, ale ona není typ, že by se na to necítila, to si nemyslím
přitom když ještě chodila s kočárkem jasně jsem jí říkala, že kdykoliv si prcka veme, tak mi to pomůže.. takže tohle by mohla vedět..
takže výsledek je říct si, ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
3.7.12 13:15
@Gladys píše:
Líná huba, holé neštětstí. :mrgreen:Dokud se nezeptáš, tak se to nedozvíš, zda ti pohlídá či ne :nevim:
Normálně bych se zeptala, zda by ti malého nepohlídala, co se může stát nejhoršího, maximálně řekne, ne, nechci, necítím se na to, nemám čas… Tak fajn, nevadí.

Přesně tak :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
3.7.12 13:16

Tak ja osobne si rikam, kdyz treba chceme s manzou do kina. A babicka vzdy rada ochotne prijede, pokud muze. Kdyz neco ma, samozrejme proste nejdeme.
Obcas mi zavola a rekne, at si nekam vyrazime, ze chce hlidat :mrgreen:.Ale jinak ceka, az si rekneme…
Jak tu nekdo psal. Lina huba hole nestesti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
3.7.12 13:30

Ahoj,

tchýně mi vyzváněla na zvonek brzy ráno, hned jak mi skončilo šestinedělí. Probudila ho, pes řval, já v noční košili neupravená a ona celá rozradostněná, že si ho vezme do kočáru. Jednou jsem jí ho dala, ale pak jsem jí vysvětlila, že vážně není potřeba každé ráno zvonit a tahat ho, že se ráda projdu (což je fakt). Ona totiž může jenom ráno. Od té doby tu pro něj nebyla a mě to ani nevadí. Naopak se začala montovat do výchovy. Nedávno mi oznámila, že se byla ptát oční, kdy se má jít na kontrolu s očkama (v rodině mají astigmatismus). Pak mě neustále napomínala, ať si zjistím, odkdy se přetahuje pinďa (malý má 2 měsíce), když jsem jí řekla, že do tří let se to nechává, tvářila se nedůvěřivě. Sama se mi přiznala, že když hlídala manželova syna z prvního manželství, tak mu ho přetahovala, on brečel a tekla mu krev…a tak se bojím, aby to nezkoušela i na mého syna! Takže mi hlídání nechybí…zatím.

• Citovat
  • Upravit
1452
3.7.12 13:32

Tchyně ještě nehlídala, vozila zhruba 4-5× (až po tom, co se jí příbuzenstvo ptalo, jestli vozí, tak tedy šla, a oblítala celou rodinu, aby všichni viděli, jak vozí :lol: ), a to bude mít malá rok. já jsem za to ráda :pankac: Ja si myslim, že by mohla občas navrhnout, že ti povozí :) Ono se to těžce nabízí, jako co ji chceš říct, babi, nevzala by jste vnučku na procházku :roll: mohlo by se jí to dotknout, jakože nemá zájem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
3.7.12 13:33

Třeba se nechce vnucovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
3.7.12 13:36

Ja si take myslim, ze se proste nechce vnucovat. Nase babi take vyckava, ale pak je videt, jak je nadsena, ze muze hlidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
3.7.12 13:39

Nám tchýně volá, jestli si můžou nějakýho z holomků půjčit na noc a jeden den o víkend. Oba by nehlídala. Což chápu. Naši si teda neřeknou nikdy.
No a když potřebuju já, tak holt musím babičky obvolat.
Ale v kočárku mi babičky taky nevozily. Tchýně stále pracuje a naši na to prostě nejsou. Ale když potřebuju, tak pohlídají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová