Tchýně a hlídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24002
4.8.16 12:38

@Ivulka88 To chceš říct, že se jim vzdalují protože je nehlídají? Proč k nim nejezdíte společně? Jako správná babička jsem jen tehdy, pokud neodmítnu hlídání a nebudu mít děti každý víkend jen proto, že si od nich rodiče potřebují odfrknout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
4.8.16 12:39
@Verunecka289 píše:
Přesně tak :palec: naše děti se s prarodiči vídají dost často, ale nevidím důvod, jim děcka házet na krk, mají toho za celej týden dost. Jako tvrdit, že děti nebudou mít k prarodičům vztah, protože je nehlídají, je totální kravina, to nemůže nikdo příčetnej myslet vážně :roll: :nevim:

To se snad vylučuje co je to za nesmysl? Vídají se často, ale na krk jim děti nehážu. :roll: Jinak já nikomu nikoho nehážu na krk. Jak říkám náš malej má za sebou ve třech letech cca 5 hlídání. Nemám se za co stydět. :pankac: O své dítě se starám sama s přítele. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.8.16 12:48
@Ivulka88 píše:
To se snad vylučuje co je to za nesmysl? Vídají se často, ale na krk jim děti nehážu. :roll: Jinak já nikomu nikoho nehážu na krk. Jak říkám náš malej má za sebou ve třech letech cca 5 hlídání. Nemám se za co stydět. :pankac: O své dítě se starám sama s přítele. :mrgreen:

No právě o tom to je. Děti přeci můžou znát babičku a mít úzké vazby i tehdy, když je nebude hlídat vždy, když si jejich rodičům zamane. Já vídávala babičku jednou do roka, bydlela daleko, i tak jsem ji milovala a ona mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
4.8.16 12:49
@arada píše:
@Ivulka88 To chceš říct, že se jim vzdalují protože je nehlídají? Proč k nim nejezdíte společně? Jako správná babička jsem jen tehdy, pokud neodmítnu hlídání a nebudu mít děti každý víkend jen proto, že si od nich rodiče potřebují odfrknout?

Pardon já jsem se ještě nezmínila o tom, že jim občas syna jako opičku jedu ukázat. Ale ten zájem je opravdu minimální. Prostě je obtěžuje. Oni by si tak představovali, aby syn 3 hodiny seděl na jendom místě a to já nemám zapotřebí a opravdu jsem z toho dost unavená, abych jezdila se synem po prarodičích jako s cirkusem. U nás to není jen o tom hlídání, ale celkově o tom přístupu. Prostě mají svůj život a my do něj nezapadáme.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
4.8.16 12:52
@arada píše: Čí je dítě? Tvoje nebo prarodičů? Pokud je dítě živější je náročné ho uhlídat a proč by měli prarodiče brát na sebe zodpovědnost za živé dítě. Proč to dítě chceš dát na víkend k prarodičům? Naprosto s prarodiči souhlasím, mají právo si o víkendu odpočinout, jednak své děti už vychovali a druhak už ve svém věku mají právo na svůj život a odpočinek.

toto by mala citat moja svagrova. jej povedene holky(15 a 11) su u babicky skoro furt. ci su prazdniny alebo skolsky rok.ja som si u nich vytvorila aku taku autoritu, takze mne uposlechnou( mladsia na mna raz zvisila hlas a ked som ho zvisila ja, tak pochopila kto je viac). Starsi hovori mame menom ( ja rodicom vykam) a babicke nadava do debilov. :poblion: :poblion: A to ich babicka kazdy rok berie na týzden do krkonos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
4.8.16 12:52
@Ivulka88 píše:
To se snad vylučuje co je to za nesmysl? Vídají se často, ale na krk jim děti nehážu. :roll: Jinak já nikomu nikoho nehážu na krk. Jak říkám náš malej má za sebou ve třech letech cca 5 hlídání. Nemám se za co stydět. :pankac: O své dítě se starám sama s přítele. :mrgreen:

Máš snad problémy s chápáním psanýho textu? :nevim: prarodiče chodí k nám, my chodíme k nim. Prostě se úplně normálně stýkáme, aby si děcka vytvořili k prarodičům vztah, nemusí je nutně hlídat :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.8.16 12:53

@Ivulka88 No tak to je síla. Jak ukazovat jako opičku. To nemyslíš vážně. Co bys tedy chtěla? Dávat každý týden opičku na hlídání a prarodiče aby byli pokáklí blahem? Fakt mi to hlava nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
4.8.16 12:58
@Verunecka289 píše:
Máš snad problémy s chápáním psanýho textu? :nevim: prarodiče chodí k nám, my chodíme k nim. Prostě se úplně normálně stýkáme, aby si děcka vytvořili k prarodičům vztah, nemusí je nutně hlídat :roll: :nevim:

Kde já jsem psala, že prarodiče do něčeho takového nutím. :roll: To by mně teda zajímalo. :roll: Ach jo, reaguješ tady na něco o čem nic nevíš. Přijď, až budeš na děti opravdu sama jen s přítelem nebo manželem a vaši rodiče nebudou o děti projevovat ani minimální zájem. :palec: My se ani nějak zvlášť nenavštěvujeme. To „HLÍDÁNÍ“ je to nejmenší co mě trápí. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
4.8.16 12:59

@Ivulka88 Oni prostě všichni prarodiče na to hlídání nejsou - dnes jsou lidi mezi 50 - 65 velice aktivní, pracují, cestují, mají své koníčky, ale chtějí už mít i svůj klid. Prostě musíš si to zařídit tak, abys na tom, jestli pohlídají či ne nebyla závislá a případné hlídání brát jako příjemný bonus. Pokud Tví rodiče hlídat nechtějí, je to jejich rozhodnutí a nic s tím neuděláš - hlídání ani zájem o vnoučata nejsou pro prarodiče povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
4.8.16 13:04
@arada píše:
@Ivulka88 No tak to je síla. Jak ukazovat jako opičku. To nemyslíš vážně. Co bys tedy chtěla? Dávat každý týden opičku na hlídání a prarodiče aby byli pokáklí blahem? Fakt mi to hlava nebere.

Já nic nechci, jak říkám s přítelem vše zvládáme samy. Nechápeš, že je synem obtěžuju. Já jsem tohle snášela dva roky a už nechci. Oni nemají zájem. Syn je obtěžuje, tím že je dítě. Proto poslední půlrok čekám kdy projeví zájem oni a třeba jim syn bude chybět a přijedou za ním… :nevim: Co bych jako měla dělat jinak? Snažit se jezdit za nima každý druhý den a přehlížet to všechno. Jak píšeš nemůžu jim syna nutit.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
4.8.16 13:09
@Ivulka88 píše:
Kde já jsem psala, že prarodiče do něčeho takového nutím. :roll: To by mně teda zajímalo. :roll: Ach jo, reaguješ tady na něco o čem nic nevíš. Přijď, až budeš na děti opravdu sama jen s přítelem nebo manželem a vaši rodiče nebudou o děti projevovat ani minimální zájem. :palec: My se ani nějak zvlášť nenavštěvujeme. To „HLÍDÁNÍ“ je to nejmenší co mě trápí. :poblion:

8o já nikde nic o nucení nepíšu 8o a co teda měly znamenat ty tvý výlevy, jak je to od nich sobecký, jak by ti jako rodina měli pomáhat :roll: a představ si, že s manželem jsme na naše děti sami :nevim: nějak na tom nevidím nic nenormálního. Jsou to NAŠE děti :nevim: a proč se nenavštěvuje? Co ti brání, tam jednou týdně, nebo jednou za čtrnáct dní jít :nevim: ono je taky možný, že jestli se i ve skutečnosti chováš, jako teď tady, tak si za ten nezájem můžeš sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
4.8.16 13:09
@Alinal píše:
@Ivulka88 Oni prostě všichni prarodiče na to hlídání nejsou - dnes jsou lidi mezi 50 - 65 velice aktivní, pracují, cestují, mají své koníčky, ale chtějí už mít i svůj klid. Prostě musíš si to zařídit tak, abys na tom, jestli pohlídají či ne nebyla závislá a případné hlídání brát jako příjemný bonus. Pokud Tví rodiče hlídat nechtějí, je to jejich rozhodnutí a nic s tím neuděláš - hlídání ani zájem o vnoučata nejsou pro prarodiče povinnost.

Ale já to tak beru. Já se spoléhám na sebe a když nemůžu já musí přítel. Opravdu se na nikoho nespoléhám ani syna nikomu nenutím. Nikdy jsem to ani nedělala. Vždycky jsem se jen slušně zeptala jestli ze synkem nechtějí jít někam na procházku. Toť vše… :nevim: Ale co mi vadí je, že když už synka vidí a to je málo, protože nemívají čas, tak syna jen prudí, co by měl a neměl. Na výchovu jsou tady jeho rodiče a syn není žádný nevychovaný spratek. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
4.8.16 13:14

@Verunecka289 u nás například tchánovci radši hlídají sami, než abychom tam byli všichni na návštěvě, záleží, jak to kdo má (k nám na návštěvu odmítají a k nim jsme zvaný jen tak 3×-4× do roka; ale syna hlídají rádi). Kdyžtak se vždycky můžou ozvat, že nechtějí nebo že se jim to nehodí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
4.8.16 13:23
@Ivulka88 píše:
Ale já to tak beru. Já se spoléhám na sebe a když nemůžu já musí přítel. Opravdu se na nikoho nespoléhám ani syna nikomu nenutím. Nikdy jsem to ani nedělala. Vždycky jsem se jen slušně zeptala jestli ze synkem nechtějí jít někam na procházku. Toť vše… :nevim: Ale co mi vadí je, že když už synka vidí a to je málo, protože nemívají čas, tak syna jen prudí, co by měl a neměl. Na výchovu jsou tady jeho rodiče a syn není žádný nevychovaný spratek. :nevim:

A je to nepříjemné synkovi nebo hlavně vám rodičům? Tohle by mě taky štvalo, ale je třeba přihlédnout k tomu, že naši rodiče jsou prostě jiná generace a jejich názory na výchovu jsou jiné. Pokud k nim syn chodí rád, neřešila bych to, pokud ne, tak bych si s prarodiči o tom promluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
4.8.16 13:49

@Alinal Malému když řeknu, že pojedeme za babičkou a za dědou, tak je rád a těší se na ně. Ale moji rodiče ho většinou stihnou zpražit hned mezi dveřma. Syn je pak zklamaný a je na něm vidět, že ho to mrzí. A pochopitelně to pak mrzí i nás jako rodiče. :nevim: Proto se tomu i teď docela vyhýbám. Jsem 32tt a hormony se mnou dost melou, pak pořád bulím a říkám si proč ten náš malej jim není dost dobrej takovej jakej je.. :,( A fakt jsou to většinou prkotiny. Syn si vezme ze stolu věc chce si ji prohlédnout a oni hned polož to to není tvoje, nech to, neber to, ať jde o cokoliv. A neustálé vyhrožování, jestli neposlechneš dostaneš na zadek atd. Psala bych do nekonečna co mi vadí. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová