Tchýně a hlídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
4.8.16 14:45

Jinak tchýně si bere děti tak dvakrát do roka.. máma taky tak.. my chodíme k nim…
ALe teda, kdyby něco bylo nutného a zeptala se a řekly by mě ne. tak bych si udělala taky obrázek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.8.16 15:13
@Ivulka88 píše:
Mě šlo o to, že jsem je několikrát prosila a vysvětlovala jim jak s ním správně komunikovat a vadí mi ten jejich přístup. Oni nechtějí hlídat a když už ho hlídají, tak jim do toho nemám kecat… :nevim:

Jsme u toho, ale oni mají pravdu. Když hlídají, je na nich jak. Mají za dítě zodpovědnost a jestli utíká a neposlechne, tak se vůbec nedivím, že hlídat nechtějí. Když jsou vnoučata u nás, musí respektovat naše pravidla.Jsme přísní prarodiče a přesto k nám jezdí rádi. Komu se naše pravidla nelíbí je jejich maminka.Ta si může vybrat, buď je dá k nám a nemusí si dělat starosti kde budou děti přes prázdniny, nebo si je nechá doma a zaplatí někomu hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.8.16 15:17
@Janasas píše:
Tak ono se to pak vrátí..je to kolotoč. Pak se třeba babičky diví, že k nim děti když jsou už třeba školního věku nechtějí jezdit..
Buď prostě chtějí si babičky vzít na hlídaní nebo nechtějí, to je na osobě.. Každopádně nesouhlasím s větami- kdo si to udělá má si hlídat atd..
Já když máma potřebuje a zavolá mi, že třeba potřebuje, abych ji vzala léky od lékaře, tak si klidně zajdu a vemu recept a dojdu do lékarny a donesu.. Přece ji neřeknu, neni to moje povinnost, nejsem už malá a nemusím tě poslouchat..
Stejně tak beru, pokud mámu požádám, o hlídání a ona v tu chvilí nemá žádný závazek, tak očekávám, že si děti vezme a já si jdu k lékaři..
je to jenom o tom, vypomoc o ničem jiném.. Bud někdo chce a nebo ne..

To je ovšem o něčem jiném. Ona to je tvá povinnost.Tebe vychovala, starala se o tebe a ty by ses měla o ni postarat v době, kdy to potřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
4.8.16 15:30
@arada píše:
To je ovšem o něčem jiném. Ona to je tvá povinnost.Tebe vychovala, starala se o tebe a ty by ses měla o ni postarat v době, kdy to potřebuješ.

Tady si trochu protiřečíš. Někde na začátku jsi psala, že my jsme si děti udělali tak bychom se měli o ně postarat a neočekávat pomoc prarodičů jako samozřejmost. (já s ničím takovým nepočítám) Tak je to i s našimi rodiči, oni si nás udělali tudíž měli povinnost se o nás starat a vychovávat nás. Nám žádná povinnost vůči nim nevznikla tudíž pokud nejsou oni ochotní a jedou si sólo dráhu nemůžou očekávat pomoc ani oni od nás.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
4.8.16 15:31
@arada píše:

Je to povinnost (alespoň morální) v případě, že si je maminka nebude moci obstarat sama. Ale je to laskavost, pokud si je maminka sama obstarat může, ale ulehčilo by ji práci/čas pokud jí je dcera donese. Tady vidím dost podstatný rozdíl.

A k těm prarodičům - já s Tebou v zásadě souhlasím, ale on je velký rozdíl milující (byť přísný) prarodič, který má o vnoučata zájem a angažuje se a prarodič, kterému vnouče v zásadě nic neříká - takže pokud je dítě hodné, nevěnuje mu pozornost, pokud dítě „zlobí“ kritizuje /okřikuje ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.8.16 17:28
@Ivulka88 píše:
Tady si trochu protiřečíš. Někde na začátku jsi psala, že my jsme si děti udělali tak bychom se měli o ně postarat a neočekávat pomoc prarodičů jako samozřejmost. (já s ničím takovým nepočítám) Tak je to i s našimi rodiči, oni si nás udělali tudíž měli povinnost se o nás starat a vychovávat nás.Nám žádná povinnost vůči nim nevznikla tudíž pokud nejsou oni ochotní a jedou si sólo dráhu nemůžou očekávat pomoc ani oni od nás.. :nevim:

Tvá matka bych být opravdu nechtěla. Ano děti jsou vaše a je vaše povinnost se o ně postarat. A jelikož se o tebe starali tvoji rodiče, tak tvá povinnost je se o ně na stáří postarat.Je to logické a vždy to tak bylo. Není to tak dávno, kdy děti museli na stáří rodiče i živit. Tak každého věc, ale z tebe je mi smutno za tvé rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.8.16 17:35

@Alinal Jak víš, že je dítě @Ivulka88 hodné. Pokud neposlechne když utíká a podobně, to podle mě zas až tak hodné dítě není, ale tak to vidíme my starší. Podívej, máme 4 děti a 9 vnoučat, takže vím, jací to můžou být raubíři a jedna maminka prosazuje cigánskou výchovu a její děti už nehlídáme. Hlavně z důvodu, že neposlouchají a jejich mamince se nelíbí, že to po nich vyžadujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
4.8.16 17:40

@arada Však jsem taky nemluvila konkrétně o dítěti Ivulky (alespoň to ve svých příspěvcích nikde nevidím) ale obecně - i když náhodou mám s oběma typy chování prarodičů osobní zkušenost ;). Kromě toho, Ty její dítě také neznáš. Stejně tak ani neznáme její rodiče.

Edit: Ivulka již napsala, že na povel stůj dítě reaguje tak, že zastaví ;).

Příspěvek upraven 04.08.16 v 21:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
4.8.16 19:00

@Alinal Na stůj u silnice syn reaguje, to zastaví. Chápe, že se to nesmí. ;)

Příspěvek upraven 04.08.16 v 19:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
4.8.16 19:09

@arada Já se přiznám, že ani já bych nechtěla takovou tchýni jakou jsi ty. Moje tchýně má aspoň tu slušnost, že se mně aspoň zeptá jak si to představuju a do ničeho se mi nesejří. A moc mě mrzí, že na syna nemá více času. A musím se přiznat, že má k synovi lepší vztah než moje vlastní matka. A to jenom proto, že s ním ten lepší vztah mít chce. :nevim: Jak říkám, je to na každém. To dítě není hloupé obrázek si dříve nebo později stejně udělá a já je omlouvat nebudu. To je každého svědomí… :nevim: Jo a žádnou cikánskou výchovu u nás nevedeme. Syn musí poslouchat, ale řvát si po něm nenechám. Na vychovávání má rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
4.8.16 19:20

@Ivulka88 Já to nemyslela zle - hlavně proto, že sama mám zkušenost s přísným (ale milujícím a angažovaným) prarodičem i s prarodičem, který skutečně reaguje pouze na to, když dítě v něčem (byť nepodstatném) neposlechne a když je hodné, nevšímá si ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
4.8.16 19:39

Moje babička by se pro vnoučata třeba rozkrájela. Co se týká hlídání, tak je fakt profík, ale nějaké ty roky už má (bude jí sedmdesát) a jde to znát. Teta z Prahy jí dává dost často na hlídání 3 malé smrady (nenadsazuji, jsou to opravdu nevychovanci) a já vidím, že jí to dává kapky. Nechci se mezi ně montovat, ale štve mě to. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
4.8.16 19:50

@Alinal Já vím pochopila jsem to.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.8.16 21:24
@Danča87 píše:
Moje babička by se pro vnoučata třeba rozkrájela. Co se týká hlídání, tak je fakt profík, ale nějaké ty roky už má (bude jí sedmdesát) a jde to znát. Teta z Prahy jí dává dost často na hlídání 3 malé smrady (nenadsazuji, jsou to opravdu nevychovanci) a já vidím, že jí to dává kapky. Nechci se mezi ně montovat, ale štve mě to. :,(

A o tom to je. Někdo nedokáže pochopit, že prarodiče už nemají sílu ani nervy na rozjívený děcka Ani si nepřiznat, že ty jejich jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.16 22:18
@arada píše:
Také záleží, proč dáváš dítě na hlídání a kolik je tchýni let.Vy mladí si nejste schopni uvědomit, že pro staršího člověka je hlídání tak malých dětí hodně náročné. Nevidím důvod, proč by si tchýně nemohla postesknou.Rada,která tady padla spadá do těch vyčůraných, jako raději se neptat, protože by tchýně mohla říct, jak moc ji hlídání unavuje.Fakt super. @Iva575 :zed:

Naše tchýně je mladá,48 let..Jak jsem psala, kdyby se zmínila, tak ji tam malou nenechám. Jinak výchovu nechávám v tu dobu v její kompetenci, může ji dát i na zadek

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová