Tchýně a hlídání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
4.8.16 11:39
@Anonymní píše:
Ahoj,od přítele mamka nám hlídává malou. Dcera není její vnučka. Tchýně má ještě dceru, která je o 3 roky starší, jak ta muje, takže si vyhrají.
Výdy se slušně zeptáme, zda malou pohlídá, když potřebujeme a vždy je v pohodě. Akorát ted jsem se od švagra dozvěděla, že si zřejmě stěžuje. Oni jsou takoví, že když něco potřebuji, tak sami neřeknou. Musíte se zeptat.
Každopádně teď je mi to blbý. Chlap říká, at to neřeším, že je to babička a ta je od toho aby hlídala-s nadsázkou. ale mě je to nepříjemný. Dávali by jste tam dítě na hlídání? Zatím jsem s ní o tom nemluvila a určitě bude mlžit, že ji to nevadí..
Nechápu, proč to narovinu neřekne

upekla bych dobrou buchtu a něco hezkýho bych koupila - kytičku, knížku, cokoliv… a babičce poděkovala za hlídání a zároveň dala najevo jak si toho vážím a že to nepovažujeme za samozřejmost…a řekla bych, že by mě mrzelo, když by někdy hlídala a nehodilo se jí to… prostě bych babi ocenila…
hele já extchýni - hlídá hodně na konci školního roku kupuju pokaždé kytku jako „paní učitelce“ a poděkuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
4.8.16 11:51
@arada píše: Čí je dítě? Tvoje nebo prarodičů? Pokud je dítě živější je náročné ho uhlídat a proč by měli prarodiče brát na sebe zodpovědnost za živé dítě. Proč to dítě chceš dát na víkend k prarodičům? Naprosto s prarodiči souhlasím, mají právo si o víkendu odpočinout, jednak své děti už vychovali a druhak už ve svém věku mají právo na svůj život a odpočinek.

Nesouhlasím. Máme s přítelem oba zdravé rodiče mezi 50-60lety. Nechápu jak je možné, že pro jiné prarodiče je to samozřejmost a radost a u nás je to neskutečnej problém. Jinak syna bych na víkend nedala ani na noc. Jde mi vždycky o pár hodin, když jdu k lékaři, popřípadě makáme na baráku a i to je tragédie. Podle mého je to sobeckost. My jsme taky, byli často u babiček na hlídání s přítelem, ale na to už zapomněli. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
4.8.16 11:57

@arada Právě, že záleží, z jakého důvodu je hlídání. My máme ještě další miminko a někdy s ním prostě potřebuju jít k doktorovi, takže na těch pár hodin si myslím, že můžu požadovat hlídání tříleťáka (datum a čas dopředu domluven). Docela bych to od babičky očekávala, nepřijde mi to moc vyčůraný. Na druhou stranu, kdybych věděla, že jí to vadí, tak by mi to bylo už blbý jí o to žádat. Pak by mi to ale trochu zkomplikovalo situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.8.16 11:59
@Ivulka88 píše:
Nesouhlasím. Máme s přítelem oba zdravé rodiče mezi 50-60lety. Nechápu jak je možné, že pro jiné prarodiče je to samozřejmost a radost a u nás je to neskutečnej problém. Jinak syna bych na víkend nedala ani na noc. Jde mi vždycky o pár hodin, když jdu k lékaři, popřípadě makáme na baráku a i to je tragédie. Podle mého je to sobeckost. My jsme taky, byli často u babiček na hlídání s přítelem, ale na to už zapomněli. :nevim:

Proč sobeckost? Ony ty děti jsou dnes úplně jiné, než jaké jste byly vy. V tom je ten problém. Navíc dnešní mladí si myslí, že se svět musí točit jen kolem nich. Proč by si prarodiče měli odpírat? Mají nárok na svůj život. Sobečtí jste vy mladí, myslíte si, že vaši rodiče vám musí být k dispozici do smrti. Dnešní doba je náročná mnohem víc než bývala, málo kdo to v práci zapíchne po 8. hodinách, je i mnohem víc náročná na psychiku, ale to si vy nehodláte připustit. To je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.8.16 12:02
@Iva575 píše:
@arada Právě, že záleží, z jakého důvodu je hlídání. My máme ještě další miminko a někdy s ním prostě potřebuju jít k doktorovi, takže na těch pár hodin si myslím, že můžu požadovat hlídání tříleťáka (datum a čas dopředu domluven). Docela bych to od babičky očekávala, nepřijde mi to moc vyčůraný. Na druhou stranu, kdybych věděla, že jí to vadí, tak by mi to bylo už blbý jí o to žádat. Pak by mi to ale trochu zkomplikovalo situaci.

Promiň, ale pořídila sis dvě děti, tak je holt musíš vzít i k lékaři. Ty si myslíš, že jsme to dělaly jinak? Naše matky v době, kdy jsme měly malé děti pracovaly, takže jsme se o ně staraly samy a kupodivu jsme to zvládaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
4.8.16 12:10

@arada Já i bratr jsme bývali dost u babiček, už i jako menší (od roku a půl). Nepřišlo mi, že by jim to vadilo. Ani teď to nevadí našim babičkám (jsou už ale čerstvě v důchodu). Spíš se divím, že by to Tobě vadilo, hlídat vnoučata, vždyť je to i radost. Naši i tchánovci se většinou ptají, kdy už zas malej přijde na návštěvu.. A řekla bych, že děti mají právo na to poznat prarodiče, než jim jen říct, že prarodiče mají vlastní život, do kterého oni nepatří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
4.8.16 12:13
@arada píše:
Proč sobeckost? Ony ty děti jsou dnes úplně jiné, než jaké jste byly vy. V tom je ten problém. Navíc dnešní mladí si myslí, že se svět musí točit jen kolem nich. Proč by si prarodiče měli odpírat? Mají nárok na svůj život. Sobečtí jste vy mladí, myslíte si, že vaši rodiče vám musí být k dispozici do smrti. Dnešní doba je náročná mnohem víc než bývala, málo kdo to v práci zapíchne po 8. hodinách, je i mnohem víc náročná na psychiku, ale to si vy nehodláte připustit. To je celé.

Právě proto, že je doba složitá měli bychom si jako rodina pomáhat. Oni taky jednou budou potřebovat pomoc. A určitě jim neřeknu to co oni řekli mě, když já jsem potřebovala pomoc. Neřeknu jim „víš mami je složitá doba my máme samy starosti a o víkendu chceme mít klid a chceme se věnovat dětem a někam si zajet. Budeš si muset nějak poradit sama.“ :nevim: Já ód nikoho nic nežádám jsem 32tt a se synem se všechno oběhnu sama i když je to někdy náročné. Jen mě to vůči synovi dost mrzelo, ale jak říkám nemůžu je nutit když nechtějí. I když mi šlo třeba jen o jeden den v měsíci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
4.8.16 12:15
@Iva575 píše:
@arada Já i bratr jsme bývali dost u babiček, už i jako menší (od roku a půl). Nepřišlo mi, že by jim to vadilo. Ani teď to nevadí našim babičkám (jsou už ale čerstvě v důchodu). Spíš se divím, že by to Tobě vadilo, hlídat vnoučata, vždyť je to i radost. Naši i tchánovci se většinou ptají, kdy už zas malej přijde na návštěvu.. A řekla bych, že děti mají právo na to poznat prarodiče, než jim jen říct, že prarodiče mají vlastní život, do kterého oni nepatří..

Přesně tak!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
4.8.16 12:20
@Ivulka88 píše:
Nesouhlasím. Máme s přítelem oba zdravé rodiče mezi 50-60lety. Nechápu jak je možné, že pro jiné prarodiče je to samozřejmost a radost a u nás je to neskutečnej problém. Jinak syna bych na víkend nedala ani na noc. Jde mi vždycky o pár hodin, když jdu k lékaři, popřípadě makáme na baráku a i to je tragédie. Podle mého je to sobeckost. My jsme taky, byli často u babiček na hlídání s přítelem, ale na to už zapomněli. :nevim:

Sobeckost je, pořídit si dítě a házet ho na krk jiným :zed: našim je oběma 50, oba jsou zdraví a i tak jsou z dětí hotový. Uvědom si, že už jsou zvyklí na svůj klid, přes týden jsou v práci! Naše babičky chodily do důchodu brzo, ale na to už jsi asi zapomněla, že :roll: :zed: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
4.8.16 12:24
@Iva575 píše:

Druhý dítě se nám narodilo, když měl první dva roky. Návštěvy u doktorky probíhaly bez jedinýho problému i s ním :nevim: nechápu, co je v tom za problém. Akorát přehazuješ svoji zodpovědnost na druhý :zed: požadovat cokoliv, ohledně vlastního dítěte, můžeš tak maximálně po otci toho dítěte, ne po ostatních, ti si to dítě nepořídili :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.8.16 12:28

Nikde jsem nenapsala, že jsem vnoučata nehlídala a nehlídám. Jenže vašim babičkám bylo 40+dnešním je +- 60 a v tom je ten rozdíl. Souhlasím, že děti mají právo poznat prarodiče, ale ne stylem, že je budou k nim rodiče odkládat. Proč nenavštěvovat prarodiče s dětmi? Já jsem děti k prarodičům neodkládala, oba pracovali. I tak jsem se o ně postarala ve stáří, ne proto, že by mi hlídali děti, ale byli to moji rodiče, vychovali mě a připravili mě do života. Pro mě byla samozřejmost se o ně ve stáří postarat a nepodmiňovala jsem to tím, že se mi nestarali o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
4.8.16 12:28
@Ivulka88 píše:
Právě proto, že je doba složitá měli bychom si jako rodina pomáhat. Oni taky jednou budou potřebovat pomoc. A určitě jim neřeknu to co oni řekli mě, když já jsem potřebovala pomoc. Neřeknu jim „víš mami je složitá doba my máme samy starosti a o víkendu chceme mít klid a chceme se věnovat dětem a někam si zajet. Budeš si muset nějak poradit sama.“ :nevim: Já ód nikoho nic nežádám jsem 32tt a se synem se všechno oběhnu sama i když je to někdy náročné. Jen mě to vůči synovi dost mrzelo, ale jak říkám nemůžu je nutit když nechtějí. I když mi šlo třeba jen o jeden den v měsíci. :nevim:

Ty si do té pusy fakt nevidíš :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.8.16 12:29
@Verunecka289 píše:
Druhý dítě se nám narodilo, když měl první dva roky. Návštěvy u doktorky probíhaly bez jedinýho problému i s ním :nevim: nechápu, co je v tom za problém. Akorát přehazuješ svoji zodpovědnost na druhý :zed: požadovat cokoliv, ohledně vlastního dítěte, můžeš tak maximálně po otci toho dítěte, ne po ostatních, ti si to dítě nepořídili :roll: :zed:
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
4.8.16 12:33
@arada píše:
Nikde jsem nenapsala, že jsem vnoučata nehlídala a nehlídám. Jenže vašim babičkám bylo 40+dnešním je +- 60 a v tom je ten rozdíl. Souhlasím, že děti mají právo poznat prarodiče, ale ne stylem, že je budou k nim rodiče odkládat. Proč nenavštěvovat prarodiče s dětmi? Já jsem děti k prarodičům neodkládala, oba pracovali. I tak jsem se o ně postarala ve stáří, ne proto, že by mi hlídali děti, ale byli to moji rodiče, vychovali mě a připravili mě do života. Pro mě byla samozřejmost se o ně ve stáří postarat a nepodmiňovala jsem to tím, že se mi nestarali o děti.

Přesně tak :palec: naše děti se s prarodiči vídají dost často, ale nevidím důvod, jim děcka házet na krk, mají toho za celej týden dost. Jako tvrdit, že děti nebudou mít k prarodičům vztah, protože je nehlídají, je totální kravina, to nemůže nikdo příčetnej myslet vážně :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
4.8.16 12:35
@Verunecka289 píše:
Sobeckost je, pořídit si dítě a házet ho na krk jiným :zed: našim je oběma 50, oba jsou zdraví a i tak jsou z dětí hotový. Uvědom si, že už jsou zvyklí na svůj klid, přes týden jsou v práci! Naše babičky chodily do důchodu brzo, ale na to už jsi asi zapomněla, že :roll: :zed: :poblion:

Ano to sice chodili brzo do důchodu, ale moje babička k tomu všemu měla na vesnici i krávu a hospodářství. Žádnou myčku na nádobí ani pračku a i přesto s ochotou hlídala. :nevim: Jak říkám nutit je do ničeho nenutím. Ale musí počítat s následkama. Synovi se vzdalujou a myslím si, že v momentě kdy nastoupí do školky, už ani nebude vědět pomalu kdo je babička a děda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová