Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
To ze je hnusna, ma od kamarada co to rika na vsechno, jidlo, hracky i sve rodice. Uz jsme to se synem tisickrat probirali. A pijou hlavne kdyz je prilezitost, to uz jsme s nimi resili. A já si davam sakra pozor, na to o nich vubec mluvit, vim jak maji deti nastrazene usi. Spis me stve, ze maji potencial byt zajimavi a aktivni prarodice, ale buď nevi jak na to (prvni vnuk) nebo to pro ne neni dulezite.Pak nechapu ty jejich reci, treba jak budou spat pod stanem. Od nich prijde syn spokojen tak nevim, takhle male dite se nemuze umet pretvarovat.
Tohle neřeš. To je jejich věc, jak si své prarodičovství a vzah s vnukem nastaví. Ty s tím nic neuděláš, akorát se budeš užírat.
Podívej, jsou takový jací jsou. Každý prostě nemůže být super hlídací prarodič. Pokud od nich syn chodí spokojený, není co řešit. A že se nezavděčí tvojí představě? To se hold někdy stává. A to, že si občas dají skleničku je taky jejich věc. Ty můžeš maximálně vzít syna zase domů, pokud máš pocit, že jsou indisponovaní a máš strach ho tam nechat. My máme oba modely prarodičů. Jeden superhlídací a ten druhý takový vlažnější. Je to věc každého, jaký má vztah s vnoučetem.
Ahoj, mám trochu jiný problém s tchýní a jejím hlídáním. Syna mi občas pohlídá, abych mohla třeba v klidu uvařit, umýt koupelnu atd. - tatínek bývá hodně mimo domov a já toho mívám plné kecky, když vše musím dělat s miminkem na krku a předškolačkou za zády. Tak že mi třeba postojí u miminka ať nebrečí. Ale neustále dokola si ho třeba posazuje na klín, i když ještě nesedí. Dává mu pusu na pusu, i když má třeba rýmu, chraptí. Když syn brečí, pouští mu pohádky na YouTube v tabletu. Dceři zase dává třeba mléčné bonbóny, i když je alergická na mlíko - prý že je ho tam hrozně málo a nemůže vadit. A je toho víc.
Já jí neustále opakuju, že si hlídání velmi vážím, ale že tyto věci si nepřeju. Přesto to stále dělá. Nechci se nějak rozhádat a přiznávám se, že za tuto pomoc jsem šťastná. Nevíte jak to diplomaticky vyřešit?
@Linduš91 Rekla bych muzi, at si s mamou promluvi.
Svoji mami jsem se zeptala, cemu konkretne nerozumela ve vete „Cokoladove susenky mu nedavej“.