Půjčování miminka tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
luciášice
5.7.12 13:21
@sterezie píše:
No tak jí to řekni 8) nebo ty rady prostě pouštěj druhým uchem ven ;) minimálně tvého přítele vychovala, tak má zkušenosti a pokud máte dobré vztahy, tak je chce asi předat dál ;) já hlasuju pro trochu nadhledu a už vůbec nechápu to, proč by Tvoji rodiče měli právo na „půjčování“ a druhá babička ne :nevim:
:potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
2400
5.7.12 13:46

Ahoj, pročetla jsem diskuzi a zakladatelko, poradím Ti tohle. Jediné správné řešení je to, jak Ty to cítíš. I když se to zdá některým lidem nefér, je jen Tvoje rozhodnutí, komu dítě svěříš. Já bych na 4 měsících " půjčování " vůbec neřešila. Ale to je každého věc. Kouzlo je v tom, že každá máma to cítí po svém a je jen na ní, jak se rozhodne. Vždycky mě zamrzí, když například po rozvodu jsou tchyně schopné si vymoct styk s dítětem soudně. Ano, vím, že na dítě asi právo mají, ale pokud je to mamince proti srsti, stává se z " půjčování " trauma na celý život. Mám v sousedství jednu maminku, která je po rozvodu nucena dávat jednou za čas babičce na víkend malé dítě. A nezmůže nic. Takže ona na to babička právo má, ale to neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.14 20:27

Co byste řekli na tuhle situaci- čekáme miminko, a tchýně se už teď hlásí, že by si ho chtěla na prázdniny, třeba na několik týdnů půjčit 8o… Já teda nevím, bude to naše první dítě, ještě ani není na světě, nedokážu si představit, že bych tak malý miminko nechala v rodině tchýně, která bydlí cca 200km od nás…Mě to vážně děsí, děsila by mě i představa nechat ho tak dlouho a tak malý u svojí mamky, natož takhle…Ale jak to slušně vysvětlit…?(Jsem jinak taková introvertní a že si nechám všechno líbit, ale tohle je na mě jaksi moc..)

• Citovat
  • Upravit
24798
22.6.14 20:30
@Anonymní píše:
Co byste řekli na tuhle situaci- čekáme miminko, a tchýně se už teď hlásí, že by si ho chtěla na prázdniny, třeba na několik týdnů půjčit 8o… Já teda nevím, bude to naše první dítě, ještě ani není na světě, nedokážu si představit, že bych tak malý miminko nechala v rodině tchýně, která bydlí cca 200km od nás…Mě to vážně děsí, děsila by mě i představa nechat ho tak dlouho a tak malý u svojí mamky, natož takhle…Ale jak to slušně vysvětlit…?(Jsem jinak taková introvertní a že si nechám všechno líbit, ale tohle je na mě jaksi moc..)

Nech to být… ono je to většinou přejde. Předpokládám, že ti mimino nevyrvou a neodvezou násilím.
Co manžel? Nemohl by mamce naznačit, že takhle ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
22.6.14 20:33
@Anonymní píše:
Co byste řekli na tuhle situaci- čekáme miminko, a tchýně se už teď hlásí, že by si ho chtěla na prázdniny, třeba na několik týdnů půjčit 8o… Já teda nevím, bude to naše první dítě, ještě ani není na světě, nedokážu si představit, že bych tak malý miminko nechala v rodině tchýně, která bydlí cca 200km od nás…Mě to vážně děsí, děsila by mě i představa nechat ho tak dlouho a tak malý u svojí mamky, natož takhle…Ale jak to slušně vysvětlit…?(Jsem jinak taková introvertní a že si nechám všechno líbit, ale tohle je na mě jaksi moc..)

Netrápilo by mě to, jsou to takové nadšené řeči :)
A je logické, že několikaměsíční miminko nepošleš X kiláků daleko, kór když budeš kojit.
Ale až mu bude třeba plus mínus 7 let, můžou to pro něj být fajn prázdniny:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
22.6.14 20:35
@Anonymní píše:

8o Tak to ani omylem, to si umím představit až tak po 3.roce dítěte, otázka je, jestlipak dítě bude na babičku zvyklé kvůli vzdalenosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
22.6.14 20:35

To jsou nápady :mrgreen: Poděkovala bych za zájem, s tím, že za pár let jistě tuto službičku využiji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
22.6.14 20:37

Vzhledem k tomu, že asi budeš kojit, je to trochu blbost, nemyslíš??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.6.14 20:43

A myslela tchyně už tyhle prázdniny anebo někdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.14 20:46

No, to jsem si právě říkala taky, s tím kojením. Asi máte pravdu, že to snad tak horký nebude.Za pár let by to jít mohlo, proti tomu nic nemám, až bude starší, ale teď fakt nee. Manžel nad tím akorát zakroutil hlavou, asi mu narozdíl ode mě bylo jasný, že je to celkem nereálný.

• Citovat
  • Upravit
3441
22.6.14 20:49

Tak samozřejmě jim ho malinké nepůjčíš, násilím Ti ho nevezmou. Ale musíš to říct i manželovi, ať jste spolu zajedno. Půjčíš jim ho, až bude větší…Moje dcerka má 4 měsíce a zatím ji taky nepůjčuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
22.6.14 20:53

Tak já ti povim, ze moje tchyně chtěla malou na týden, když ji byly 2 týdny, ale kojila jsem. Ona mi řekla, ze ji mám odstavit a malou ji dat se sunarem. :zed: haha, i když jsem padala na hubu, tak jsem malou tchyni nedala ani na den, bydlí 100km daleko, takže od rána do večera by se stejně nevyplatilo. A hlavně, čím ji potají ladovala. To bylo něco na me. Male bude 14mes. a ještě u babičky nebyla, hlídala ji třeba hodku, dvě, ale pokaždé pak měla prujem, pze jji ladovala marcipanem aj. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
22.6.14 20:53
@Anonymní píše:
Strasne nesnasim pujčováni sveho miminka kteremu jsou zatím 4 měsíce ale nevadí mi to jen co se tyče me rodiny vadi mi to z přitelové strany a jeho maminky mam ji strasne rada ale co se týče meho syna nechci aby si ho pořad brala jako ne tak predemnou to mi nevadi ale minule jak jsme byli na navsteve a ona se me nezeptala a klidne jsi snim odesla. Nesnaším jak mi radi porad jak ho mam vychovavat a pritom ma sve 2 male syny a jsou to z prominutim spratci kdyz mi porad chce do neceho kecat rikat jake mu mam kupovat plinky co mu mam davat jist jako prvni to je snad na kazde mamince jak si ho bude vychovavat ne??? porad otazky nema hlad nebude mu zima a blabla…kdo vi co jeste nejvic me zasicilo jak mi rekla ze bude kni chodit na prazdniny zachvili nechci a proste ma svoje deti ne pro mi chce brat i meho broučka :zed:

nečetla jsem celou diskuzi, ale je to ukázkový příklad tchyně-snacha, já jsem ráda že mám dceru a že její děti si mohu vzít kdy chci a ona mi je ráda půjčí, je mi smutno z toho, že některé babičky jsou opomíjeny ve svých právech jen proto, že máme jako snachy jiný pohled na výchovu svých i jejích dětí. Pokud ona má spratky…nic to nemění na tom, že to je babička a jedním uchem dovnitř a druhým klidně ven, při příští návštěvě bych jí řekla že jsem ráda že mi poradila s plínkama a že si i já myslím že by byly lepší, ale můj skřítek se po nich osypal a doktor řekl že raději nezkoušet už jiné, ženské bohužel musí být diplomatky co se týče tchyně a ne každá to dokáže v duši překousnout. Mám tchýni a ne jednu a i tu první, která vychovala neskutečnýho grázla tu mám docela ráda i 20 let po rozvodu a nikdy jsem nedovolila aby se vztah babička - vnoučata nějak pokazil. Tchyně jsou různé…a i já mám syna a bojím se že jeho děti neuvidím tak často jako děti mé dcery.. Ale tento článek mě poučil a doufám že moje snacha nebude jako zakladatelka, myslet pozitivně je moc důležité.
A to naše sluníčko taky balím do deky když ho držím na ruce a taky slyším od dcery že to nemá rád, ale studené nožičky prostě nepřekousnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1007
22.6.14 20:55
@Anonymní píše:

Jo tak na todle se ptám sama sebe každý den, jak to slušně vysvětlit a zatim jsem na to nepřišla :nevim:..Tchán volá víkend co víkend jestli si mužou pro maleho dojít a vzít ho ven a upřímně ani o to nestojím. Malému jsou 2 mesíce..možná až mu bude rok, dva tak třeba, ale ted mě to ničí. Jenže už mi dochází věci které si můžu vymýšlet, proč zrovna ten víkend to nejde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.6.14 20:56

A nemyslela příští prázdniny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie