Půjčování miminka tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3065
23.6.14 09:34

@Natálka26 a třeba budeš :D já po svých zkušenostech, se dokážu přenést a mlčím. Můj zeťák by mohl vyprávět, dcera tuhle říkala jak si on myslí že ho mám ráda…každej je jinej :D ale nemám ho nerada, asi tak, je to dcery život a ona s ním žije, nikdy jsem nedávala rady - tedy snažím se o to. Dokonce jednou sám mladej řekl dceři ať se zeptá na něco co neví, tak já mlčím a když se zeptají sami, tak odpovím - diplomaticky. Naštěstí bydlí daleko a tak se ptají většinou po telefonu. Děti si beru ráda - naštěstí nekouřím a kouřit se u mě ani nesmí. Myslím si že každý kuřák je nemocný a svojí nemoc by dokázal ovládnout kdyby chtěl a i cigáro matky u kočáru je hnus - prostě tam nepaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
23.6.14 09:35

@S.Ivanka vím, že je to OT a zakladatelce se omlouvám. Já Tuzex pamatuju a rozhodně to nebyl obchod, kde by nakupoval každý nebo celá republika, jak píšeš. Tak to fakt ne. Jinak kočárek z NDR byl tady před revolucí opravdu rarita a musela jsi mít hodně dobrý známý a možnosti jak si ho sehnat. Většina maminek jezdila právě s tou Libertou.
Nedá mi to ještě k těm mlíkům - můj spolužák (narozený v 70tých letech) měl po narození alergii na bílkovinu kravského mléka. Jeho matka byla lékařka a normální kravské mlíko mu musela různě ředit a tepelně upravovat, aby to kluk vůbec mohl pít. O speciálním mléku se jí mohlo leda zdát. Takže tak dostupnosti vhodných mlík pro alergiky v ČR před rokem 1989.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
23.6.14 09:37
@S.Ivanka píše:
@Lejaa nevím kdo se tu hádá?? Moje matka je taky „jiná“ děti nikdy nechtěla, připadala jsem si jak vyvrhel co si taky troufnul mít vlastní, od mala mi říkala jak jsem se narodila omylem a dávala mi to kurňa sežrat.
Jak by řekl můj teď už ex, ne každá tchyně má nárok na vnouče, z mého pohledu, ne každá babička.
Mě se jen nelíbí, když napíšu, s mamkou nemám problém, té malého klidně půjčím, ale tchyni ne, přesně vyzní to že ona kouří - ano je to její zdraví, ale třeba by si nezapálila, celou dobu tu píšu - třeba by to dodržela, ale je to tchyně, tak NE.

Ale o tom to není.
Vidím to jinak než ty a ani netvrdím nic ve stylu „je to tchýně, tak má smůlu“.
Jde o princip.
Např. moje kolegyně absolutně nepůjčovala děti svojí mamce na spaní, protože je kuřačka, kouří v bytě a podle toho to tam taky vypadá a „voní“. Nejezdí k ní ani na návštěvu, protože si prostě ty cíga neodpustí. A to je příklad. Jde o princip. To znamená, že je jedno jestli je to tchýně nebo vlastní matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
23.6.14 09:42

@Špageta jsem dcera je 89 rok, ještě před revolucí a kočárek jsem měli z NDR - kupovaný v ČR bez front a bez problému, stál nás stejně jako Liberta, měli jich tenkrát „nasázeno“ v obchodě snad 30 a mohla jsem si vybrat jaký jsem chtěla, prostě jsem přišla a koupila - červené vajíčko - nic extra pamatuji že přišel asi na 1200.-Kčs. Nikam jsem pro něj nemusela.
A v Tuzexu opravdu vím, že byly i froty, jak v tom Sokolovským, co otevřeli tehdy v Uralu, tak v těch třech v Karlových Varech - tam to měli dokonce rozdělené, na elektro - naproti Pupu, na jídlo na Kolonádě a na hadry pod nemocnicí. A neznám nikoho, kdo by tam nenakupoval.
A pravda je že tehdy nebylo jiné mléko než kravské

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
23.6.14 09:42
@Natálka26 píše:
@misa.vod
Diktuje? Neradí ti spíš? Mě taky radila, taky mi dávala věci, který se mi nelíbili, ale poděkovala jsem a někde je uložila a je po problému no ne? S tím kočárkem bych byla taky naštvaná, ale tak vezmu muže a tchýni a prostě jedeme nebo se domluvíme na přesným termínu a hotovo, zbytečně to hrotíš a chováš se přesně tak jak sme se tady bavily je to tchýně tak to dělá naschvál a všechno špatně… Je to babička prostě se těší až se bude moc pochlubit, co se postýlky týče - proč by jí tam nemohla mít, víš jak budeš ráda až tam budete na návštěvě že to dítě budeš mít kam uložit? Co je na tom sakra špatnýho? Ještě dítě nemáš, nevíš jaký bude, jak budeš unavená a už křičíš jak budou hlídat jenom u tebe a nejdřív od roka?? Bože!! To, že by se tam chtěla takhle nabalit je horší, ale buď se domluvte nějak rozumně nebo to určitě nebude na půl roku a ty dva týdny to vydržíš, i když chápu že jako novopečená matka budeš chtít mít klid, ale třeba ti tchýně neskutečně moc pomůže a pohlídá abys měla chvilku klid navíc chce malýho/malou vidět to musíš chápat. Kecat ti do toho budou všichni pokud tomu neučiníš přítrž a přivlastňování děcka… co blbneš máma budeš jenom ty a to se nezmění, ale ty ji vnuka neber!

Ano, přímo diskutuje. Tahle zavinovačka bude lepší, tohle plymo do kočáru, až pojedeš z porodnice, dáš mu tohle, a už jede…já jí vnuka neodepírám, ale v rámci mezí, já chci mít taky svůj klid, ne že tu bude denně nalezlá a bude mě prudit. Už ted to dělá…máme malýho pejska, je na ní dost poutaná a jakmile přijde, okamžitě jí tahne k nim. Tak já si pořídim psa, abych tu nebyla sama a ona si ho prostě sprostě bere k nim, aniž by řekla, jestli si jí vůbec vzít může?!
Co se týče postýlky, bydlím ob barák vedle a pokud bude prcek unavený, půjdu domů at má klid. Nereknu, kdyby to tak praktikovala moje mamka, která bydlí 20 km mimo, ale ze zrovna ona. Hlavne ani z hygienickyho hlediska ho tam nechci zatim davat. Nejsem putka, nechci sterilni dite, ale maji dva velky psy, jeste k tomuu doma, takze vsude bordel, chlupy a hlavne psi nevychovany. Uz ted lezou po stole, o vikendu tam bylo male dite a lezli mu az do pusy, to mi neprijde zatim vhodny.
A vydrzet? Nezlobte se na me, uz ted jsou tu furt a nemam klid, jsem dost unavena, chtela bych si odpocinout ale nemuzu, protoze se tu vzdycky ukazou…

@Lejaa: Ano, ja jsem to priteli taky rikala, ze budeme chtit klid a navstevy proste budu prijit, az budu mit naladu…kdyz vidim u kamaradek, jak jsou z toho zdrchany prvni par tydnu, nejsem z oceli abych ji tu mela kazdej den. Nicmene musim asi na pritele vic zatlacit, protoze se snazim najit nejaky kompromisy a neni schopnej jim to rict plne a natvrdo!
Nejaky styk s mimcem ji vubec nezakazuju, ale az se na to budu citit ja, prcek a dalsi okolnosti, ne ze si se bude chodit jak do obchodu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
23.6.14 09:44

@misa.vod nediskutuj :D ukliď to, do tašky si připrav co chceš Ty, pochval jí to její :D a řekni jí s klidem, že MUSÍ mít tu svojí koupelnu dřív, než se vrátíš z porodnice a přes to vlak nejede, pokud to bude až pak, musí si najít jiné ke kterým bude do vany lézt.
Hele a nemá ona tu postýlku právě kvůli tomu bordelu?? Abys neměla strach to mimi někam položit?, Asi ví že má všude chlupy po těch bestiích a má prostě strach že do toho dítě nepoložíš a ona ví, že se těch chlupů prostě nezbaví, ale postýlka bude načančaná a čistá..

Příspěvek upraven 23.06.14 v 09:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
23.6.14 09:46

@Natálka26 jak já tyhle situace znám… s tou opravou koupelny je to samozřejmě blbý. To bych zapojila muže, aby s rodiči dohodl, že v tomhle termínu tedy ne. Budeš mít plný barák lidí, koupání/záchod bude záminka, aby u vás byl pořád někdo nasazený i v době, kdy si budeš chtít pospat.
Pokud se to má s kočárkem takhle, tak bych nečekala, vzala peníze (třeba si půjčila i od rodičů) a kočárek zamluvila.
Jestli máš pocit, že ti diktuje, tak se budeš muset ohradit a udělat to v klidu po svém. Pokud nechceš plyma, tak jí je s poděkováním vrať. Pokud si pořídila postýlku, no tak ať. Třeba jí využiješ, třeba ne. To už bude záležet na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
23.6.14 09:47

Zatím nediskutuji a drzim se. Jednim uchem dovnitr, druhym ven…par kramu uz mam zalozenych, ty fakt otrebovat nebudu. Nicmene resim spis to soukromi. V cervenci jedou na dovolenou, takze jsem si rekla, ze pak je do toho budu tlacit a naferovku jim reknu, ze jestli to nebude do porodu hotovy, ze pojedu rovnou k nasim…tam je klid, jsou cely den v praci a my budeme mit klid na „regeneraci“…protoze, jeste jsem nezminovala, tchyne ma furt a stale debilni napad, ze si vezme na moje 6 nedeli dovolenou…tak to uz vubec jako NE!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
23.6.14 09:48

Právě, nejhorší je, že oni maji tendenci se furt vykecavat…jak tchan, tak tchyne a uz vidim, ze to nebude cesta „jen“ na zachod, ktery je na chodbe, ale vlezou az primo do pokoje…to proste nepujde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
23.6.14 09:51

@S.Ivanka

Ale tak jasně že třeba budu nesnesitelná a do všeho kecat, ale chci zůstat v nějaký rovině kdy nekecám do všeho a neradím apod.. Uvidíme, chci být normální, ale třeba si taky Elena najde nějakýho idiota a nebudu moct mlčet, fakt tohle odhadnout neumím. Co se kouření týče - já sama kouřím, proto to vidím jinak, ale nekouříme v baráku ani autě, ale u kočáru když jsem byla venku jsem si zapálila možná to nevypadá hezky a možná to lidi pobouří, ale na dítě to nešlo a nikdy nebylo kouřem omezeno. Jako kuřák se dokážu ovládnout a nekouřit tam kde je to nepatřičný, ale venku si jí většinou neodpustím - to by bylo na delší debatu. Pro mě osobně jsou jiný věci daleko zásadnější než cigarety. Toť celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
23.6.14 09:55

@misa.vod nevím, ale já bych jim to o té koupelně řekla už před dovolenou. Ono sehnat všechen materiál, domluvit nějakého řemeslníka, občas se něco potento a už je z toho září.
Jestli chceš někoho k sobě na dobu 6ti nedělí, tak se domluv s osobou které důvěřuješ a máte se rádi. Protože to bývá náročné a mít u sebe někoho koho normálně nemusím, ale dnes společensky zvládám není pro tu dobu dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
23.6.14 10:02

@misa.vod

Ale tohle povídá skoro každá druhá a když to uděláš jinak tak to tak bude a ona ti rozhodně nebude rvát venku dítě do jiný zavinovačky, já vím jak jsou tchýně nesnesitelný, ale většinou to nemyslí zle, kdyby jo dělala by úplně jiný věci. Taky bych jí nechtěla mít denně nalezlou, ale buď řeknu manželovi nebo sama jí řeknu jak bych chtěla mít klid a že v 6ti nedělí opravdu nemám zájem na tom aby se chodili ke mě koupat - je to o KOMUNIKACI. Nebo třeba má starch že děcko neuvidí co ty víš co se jí honí v hlavě, ale ty tady do ní prostě jdeš už jenom protože je to tchýně. To že si bere psa u dítěte to bude jiný, počkej si až se to narodí a ty uvidíš jak na tom budeš ona i tchýně může přestat mít zájem a znovu ty NEMÁŠ PUSU aby si jí řekla, že takhle teda ne a pes bude doma? půjdeš domůů.. hele fajn dělej si to jak chceš, prostě tchýně je příšerná, má dva psy který lezou děcku až do pusy, ti mojí taky lezly malý skoro až do pusy a újmu nemá, chlupy máme doma taky a co? Umře? Ne neumře, navíc ty máš doma taky psa tak ten nemá chlupy? Je suprově vychovanej? Ubezpečuju tě že i ty moje megery co mám doma jsou sice vychovaný, psolechnou na slovo, ale ve chvíli kdy mládě začalo chodit tak jí taky kradli sušenky z ruky.. Řešíš věci který ještě ani nenastali, hoď se do klidu a buď ráda za každou chvíli kterou ti vezmu děcko do kočáru na procházku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
23.6.14 10:20
@Špageta píše:
@misa.vod nevím, ale já bych jim to o té koupelně řekla už před dovolenou. Ono sehnat všechen materiál, domluvit nějakého řemeslníka, občas se něco potento a už je z toho září.
Jestli chceš někoho k sobě na dobu 6ti nedělí, tak se domluv s osobou které důvěřuješ a máte se rádi. Protože to bývá náročné a mít u sebe někoho koho normálně nemusím, ale dnes společensky zvládám není pro tu dobu dobrý nápad.

No prave, to vidim te u nas. Taky jsem narychlo zacali predelavat a nakonec jsme cekali mesic na zedniky. To same bude u nich, protoze jim to budou delat ty sami a casove jsou na tom fakt mizerne. Na sestinedeli mi bude stacit, kdyz u nas bude pritel, obcas mi pomuze a budeme mit vsichni klid, ne abych do toho jeste resila tchyniny marnosti a starosti, ty jsou mi nekde…

Ano, vim, ze je to vsechno o komunikaci, nicmene jak rikam, nechci byt zla a jakmile uz jsem rekla svuj nazor na ten kocarek, tak se citila urazena a dotcena, ze nedam na jeji radu, protoze nechci delat „zatim“ zle a snazim se, at jim to pritel nenapadne predhodi. A opravdu nejsem typ mamy, co chce mit site ve sterilnim prostredi, bez chlupu a podobne…nicmene, cubinu mam vicemene vychovanou, doma si nedovoli udelat louzicku ani bobek, u nich je vsechno vochcany a na uklizeni tchyne taky neni, takze na to, ze ma barak po rekontrukci je to hnus.
Pusu mam a reknu ji, ze proste Kikina zustane doma a basta, nasleduje X vymluv a obhajob, proc ma jit s ni, ze tam ma kamarady a podobne a nez ji stacim cokoli rict, uz je v prdeli i se psem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
23.6.14 10:30

@misa.vod

Promiň, ale pořád vidím chybu v tobě - pokud se neumíš vyjádřit slušně a rázně tak to nikam nepovede. Pořádek si musíš udělat sama nebo přítel, ale nikdo jinej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
23.6.14 10:47

@misa.vod chápu, ono to člověka vykolejí, když řekne svůj názor a druhá strana se urazí a začnou scény. Ono tohle může být i jen začátek a možná se s takovým (ne)jednáním budeš setkávat teď častěji. Vztahy se po narození dětí/vnoučat často mění.
Zažívala jsem něco podobného. Ze začátku jsem se nad tím hrozně rozčilovala, nechápavě jsem zírala co se to děje. Začala jsem jasně a jednoduše říkat co ano co ne. Někdy jsem si připadala jako v mateřské školce :lol:, taková ta učitelka co hlasitě opakuje jednoduché věty, aby to děti pochopily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová