Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To je beďar a dělá se mi to taky, bolí to jak čert s samo to zmizí. K doktorovi s tím fakt nemusíš ![]()
Taky jsem chtěla napsat, že to bude beďar ještě než jsem to dočetla do konce kde píšeš, že na ně i trpis. V uchu a v nose bolí jako čert ![]()
Nebo nahrivat, treba driv dozraje a rupne
.
Taky se mi toto obcas dela
Tik v oku nemusí souviset s nějakým tím vřídkem za uchem. Téměř jistě ti nic neutlačuje žádný nerv, to by mělo na hlavě - to by mělo bolestivější důsledky než obyčejný tik.
Tik bude z nervů z karantény. Suplementuj hořčík a b-komplex. Hořčík kup nějaký citrát či jinou biologicky dostupnou formu a 500 mg v tabletce (poptej se lékárnice). Užívej jeden ráno a jeden na večer. Bkomplex klidně taky.
Zároveň začni ráno a večer cvičit pár minut jednoduché jógy
https://www.youtube.com/watch?…&
https://www.youtube.com/watch?…&
Vřídek za uchem maž třeba ichtoxylem - podkud to do tří dnů neprasnek (pak to vydezinfikuj a nech zahojit) a nebo nevstřebá, tak zavolej své praktické lékařce. Tj když dneska začneš mazat, tak volej nedjřív v pátek.
@Ou moc děkuji za rady. Hořčík beru threonate, dělám Epsom koupele nebo si dělám jakoby masku z Epsom soli. Omyvam několikrát denně repickem, atd, atd. Pokud je to vridek, tak nejde vůbec vidět. Jak Teda může rupnout? Cvičím také pravidelně. Ichtoxyl doma mám, tak to vyzkouším, děkuji
Před pár lety se mi udělalo asi podobné. Nejdříve za jedním uchem, o chvíli později za druhým. Měla jsem to tam určitě dva měsíce, než to „dozrálo“ (dávala jsem tomu zabrat), pak to násilím prasklo a vytekl hnis.
Takže asi to není akutní, ale může to být na dlouho. Později jsem se dočetla, že jsem to mohla řešit i u lékaře - to mě nějak v tu dobu nenapadlo ![]()
Ahojda, spoustu lidí řešíme to samé, nouzový stav. Měla jsem v plánu jít na krční, když do pár dní oznámili karantenu. Můj problém je ten, že jsem strašně dlouho věděla o tom, že mám boulicku tvrdou, malou jako hrášek v pravém usnim lalucku. Nebolestivou. Před pár dny jsem ležela na boku, hlavu oprenou o ruku a strašně mě to ucho začalo bolet, tak jsem hmatala a zjistila jsem že už to není boulicka ale zřejmě nějaký nárůstek, změnilo to úplně tvar a taky místo! Nemám teď v usnim lalucku nic, ale přímo za uchem v tom dolicku. Je to tvrdé a strašně to bolí na dotek. Když všelijak hybu s uchem, ten nárůstek je pořád na místě. Řekla bych, že vyrůstá z ušní chrupavky, ale nejsem doktor, takže nevím. Další věc je, že poslední 3 dny mi neustále cuka pravé horní víčko, pořád dokola, napadlo mne, jestli mi to neutlacuje nervy nebo něco. Přítel mi říká, že tohle akutní není, že to mám vydržet a neriskovat zdraví kvůli koronaviru. Samozřejmě já to vydržím, jen mi to prostě nedá co to za tím uchem mám. Také se mi v poslední době zhoršilo akné, a to o hodně. Ale nemyslím si že by to bylo s tím spojené, podkožní akné poznám. Tohle není ani kulaté, jako bylo. Moc děkuji za případné rady.