Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@maminka189
Při akutním problému tě určitě psychiatr vezme hned. Pře několika lety jsem se psychicky zhroutila a po telefonátu mojeho táty psychiatričce mě vzala hned druhý den…díkybohu. A fakt mi tehdy strašně pomohlo. A měla jsem štěstí i na super psycholožku. Možná by ses mohla obrátit i nějaké sdružení rodičů stejně nemocných dětí, nějakou podpůrnou skupinu. Je mi to moc líto, musí to být strašné vidět trpět svoje dítě
Nicméně případnou sebevraždou bys teda dceři do budoucna dost ublížila. Určitě by si později, třeba až v dospělosti, kladla za vinu, že jsi to udělala kvůli ní, kvůli její nemoci. Snaž se bojovat a malou zahrnovat láskou, aby její život byl krásný, i když asi komplikovaný. Sama jsem přišla v dětství o matku, i když teda ne její smrtí, ale jejím odchodem od nás. A vím, že všechny mé následné psychické problémy mají právě tuto příčinu.
Už mě třeba mrzí i to, že jsem malou přihlásila do soutěže a není první a přitom je to taková kravina a samotnou mě štve, že mě to mrzí, ale nedokážu s tím nic udělat
.Holky já nevim, zda by opravdu nebylo nejlepší se všeho toho trápen zbavit jednou pro vždy. Mám strach, že mi ani psychiatr nepomůže…když mi nedokázal pomoci psycholog
![]()
@maminka189
A na váhu a blbé kecy okolí se vykašli. Máš aktuálně důležitější věci k řešení. Až budeš psychicky vyrovnanější, tak půjde váha dolů nejspíš sama.
@maminka189
Tak psychiatr ti hlavně napíše antidepresiva a ty ti do začátku pomůžou, aby ses odrazila od úplného dna.
@Darebačka To nevím, za ani ne rok jsem přibrala více jak deset kilo
Zkusila jsem všechno aby jsem se jich zbavila, ale nic
.Ani se nedivím, že po mě lidi blbě koukají a bojí se mě nebo se mi smějou ![]()
@maminka189 píše:
@Darebačka To nevím, za ani ne rok jsem přibrala více jak deset kilo![]()
.Ani se nedivím, že po mě lidi blbě koukají a bojí se mě nebo se mi smějou
já myslím, že má @Darebačka pravdu ty kila určitě souvisí s tím jak se ted cítíš až se dostaneš z toho nejhoršího i ty kila půjdou dolů a na ostatní se vyprdni, co je ti po nich
![]()
@maminka189 píše:
@Darebačka To nevím, za ani ne rok jsem přibrala více jak deset kilo![]()
.Ani se nedivím, že po mě lidi blbě koukají a bojí se mě nebo se mi smějou
ale jdi, vykašli se na lidi, ať si myslí a koukají jak chtějí, důležitá jsi jen ty a tvá dcerka, oprosti se od pomíjivých věcí jako je vzhled a soustřeď se jen a jen na sebe, nech si napsat něco od obvodního lékaře, než se dostaneš k odborníkovi a hlavně zvedni svoji, k zemi sklopenou hlavu vzhůru, protože člověk může zakopnout a spadnout, ale musí se zvednout z tý země a jít dál, život není snadnej, ale stojí za to, věř mi ![]()
@maminka189 víš co teď udělej? najdi si na netu psychiatry ve tvém městě, hned ráno je obvolej a kdo tě bude ochoten vzít nejřív k tomu se vecpi, tady na netu, tě sice holky podrží, ale to je jen povzbuzení na chvilku, lidi umírají to je prostě život, jeto smutný kór když to bylo tak po sobě, přítel jak už tu někdo napsal je prostě ubožák co na to říct, ale představ si sama sebe jako dítě, nemocné dítě co je fixované na svou matku… bylo by to sobecké odejít a nechat jí napospas cizím lidem, ketrý k ní nemají vztah, nemyslíš?? a to že je nemocná.. nejsi jediná kdo má nemocný dítě, zkus najít rodiče, kteří mají stejný problém, stejně nemocné dítě, spoj se snimi, budete si mít co říct. Vše zlé je pro něco dobré, akorát to teď možná není vidět.
@maminka189 prosím tě zajdi si prosím tě k tomu doktorovi. Jak to čtu tak mě uplně mrazí.. kamarádka si vzala život, nechala tu dvě malinké děti..ty děti strašně trpí..
. a nechápou to, pořád malují mamince obrázky a čekají že příjde..horzné!!!Máš dceru a ta potřebuje tebe! Nikoho jiného na světě nemá…ty jsi její maminka! a ona tě miluje. A ty musíš být silná a musíš se jít léčit. Vykašli se na okolí! Uvidíš se zase život obrátí a budeš štastná a jednoho dne si řekneš, co tě to vůbec napadalo
…kdybys chtěla napiš sz kdykoliv!
Já už opravdu nemůžu-už to nezvládnu ![]()
mám strach, že mi malou vezmou až zjistí, že na její léčbu nemám. Je to jedno z druhým…
Někdy to prostě jinak nejde
![]()
Zkusím si zítra zajdu k doktorce, ale mám obavu, že mě už nikdo nepomůže
Jsem hrozně unavená, ale nemůžu spát
.Usínám okolo čtvrtý a v šest vstávám ![]()
@maminka189 píše:
Jsem hrozně unavená, ale nemůžu spát.Usínám okolo čtvrtý a v šest vstávám
Až si vezmeš neurol, který ti opravdu může předepsat i obvoďák (ale pozor, je silně návykový), tak se určitě i trošku lépe vyspíš.
@maminka189 to je přeci blbost, nikdo ti jí nevezme kvůli tomu, že nemáš na její léčbu, jak už jsem řekla zkus najít rodiče s podobnou diagnozou, třeba ti poradí jak obstarat peníze na léčbu
no a co se týče toho spaní nespaní tak to je taky velký zdroj tvých problémů, jsi nevyspalá a mozek funguje blbě, pak máš pocit, že s ena tebe každý kouká, jsi unavená a nedokážeš dělat racionální závěry a řešit problémy
@maminka189 zlato,ted na tebe budu stále myslet, zajdi tam zítra, ale určitě!! chápu, že jsi strašně vyčerpaná, potřebuješ si odpočinout a ty léky ti pomůžou
Spojit se s jinýma maminkama, které mají stejně nemocné děti je supr nápad…to by ti taky mohlo pomoct ![]()
Píšeš, že nemáš na léčbu pro malou…dneska je běžné, že lidé svůj příběh zveřejní, může se udělat sbírka…jsou nějaké možnosti nemůžou ti malou sebrat, protože nemáš na léčbu, to je nesmysl, tím se netrap ![]()
Nečetla jsem diskuzi, ale švagrová měla naprosto to samé a diagnostikovali ji schizofrenii. Podotýkám, že ona měla tu těžší formu, kdy jí hlasy vyloženě děsily. Byla tam určitá forma negace a mnohdy naváděly ke špatným rozhodnutím. Mnohdy si nebyla vědoma, co dělá, jakoby za ní někdo ovládal mysl i tělo. Bere už dva roky léky a má ze života prd. Buď je v práci, nebo spí. Léky ji velmi unavují a ničí. ![]()
Druhá věc je, že třeba se všichni psychologové pletou a nadpřirozeno opravdu existuje.
![]()
Musím anonymně. Aby mi někdo nedal kartáč, že tu vytrubuji stav švagrové ![]()