Mám obavy o 3měsíční dceru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Lusy22
21.10.13 11:13

Mam obavy a strach

Ahoj maminky, jsem zoufala, moje dcerka 3 mesice se otaci sama na bok, ale zpusobem, ze udela luk a hlavicku vystrci uplne nahoru a kouka ocima uplne nahoru, prosim kdo jste se stim setkaly reknete ze je to v poradku, pry deti co delaji luk, ze se prohybaji jim hrozi to ze se spatne vyvyji nebo jsou telesne postizeny, mela ste to nektera taky tak se svima ratolestma a zpravilo se to? zacaly se normalne otacet?? prosim o pomoc a rady, jsem zoufala a stale v placi. :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
21.10.13 11:16

Malá taky takhle začínala, do luku a na bok. Jestli máš pochybnosti, tak snad chodíte do poradny, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@Lusy22 klid. ona jak se napne do luku, tak jí jde líp převalit. Můj to tedy dělal taky a je naprosto normální. pokud máš obavy, obrať se s dotazem na dr. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119

Proč šílíš? některé děti to dělají, když to uvidíš, je potřeba ji srovnat a zkusit zaujmout hračkou tak, aby se dívala přímo a ne v luku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
21.10.13 11:17

Telesne postizeny?

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
21.10.13 11:19

Jinak určitě nebude tělesně postižená, max. bude potřeba posílit nějaké svaly, ale u nás se to srovnalo samo, prostě začala brzo, tak moc nevěděla jak na to. Pak už byla se vším napřed. A to nechtěla ani pást koníčky a pak najednou šup, všechno dělala vlastně dřív „než měla“ (v úvozovkách, protože ty tabulky nesnáším :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lusy22
21.10.13 11:20

No doktorka rikala ze se na to zitra podiva, jdeme na pichani ousek.Tady to jehttp://www.spokojenedeti.cz/psychomotoricky-vyvoj-ditete/staci-a-prohyba-se-vase-dite-do-luku A mala u toho jeste strasne breci a hracka taky nepomaha

• Citovat
  • Upravit
Lusy22
21.10.13 11:20
  • Citovat
  • Upravit
700
21.10.13 11:21

Mala to taky tak dělala ze zacatku, pak byla silnejsi a dělala to uz normalne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
21.10.13 11:23
@Lusy22 píše:
http://www.spokojenedeti.cz/…dite-do-luku

never vsemu, co pisou na netu, kolik ja jsem se tady docetla blbosti…internet v takovem pripade je největší strasak… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lusy22
21.10.13 11:25

Holky moc diky, jen sem tady badala neco o otaceni a bohuzel narazila na toto ale vy ste takovi uklidnovaci forum :) A nejaky rady mate? jak udelat aby se takto neprohybala a neotacela hlavicku smerem nahoru, hrozne se pak vsteka

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
21.10.13 11:26

Jo taaak internet rikal. Jojo podle internetu je muj syn taky postizeny, ma Adhd a nevim co vsechno

• Citovat
  • Upravit
7661
21.10.13 11:29

Nemyslím, že ve třech měsících dítěte lze rozpoznat tělesné postižení jenom z toho, že při přetáčení dělá luk, protože zkraje to myslím dělá drtivá většina dětí. Jinak platí to, co vždycky - pokud si nejsi jistá, obrať se na pediatra, ten to zhodnotí a případně odešle k odborníkovi.
Ale opravdu nemá v tomhle věku cenu a smysl dělat jakékoliv závěry, tím méně se nervovat tak, jak popisuješ. Obzvlášť na základě rádoby odborného článku z netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35718
21.10.13 11:33

Ja mam taky asi vadne dite, ale nejak me to nenapadlo doted resit.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
21.10.13 11:34

@Lusy22 Ahojky, od kámošky dcerka udělala luk taky a začla se odrážet nožkama a takhle objela klidně celý obývák a hrozně se u toho smála. A teď chodí na rehabky. Mi se taky malý propínal od narození do luku, je kříšený a proto byl hodně dráždivý. Cvičíme Vojtovku na posílení svalstva a už je to 100% lepší. Takže se neboj, max. budete cvičit, kdyby se to MUDr. nezdálo. :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí