Líné miminko? Táhneme 7. měsíc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1006
18.10.13 10:40

Líné miminko ? Táhneme 7. měsíc

Ahojky holky,

chtěla bych znát Vaše zkušenosti.
Doma mám chlapečka, a táhneme teĎ 7. mý měsíc.
Mám dojem, že je nějaký línější, ačkoliv ho v každé volné chvilce motivuji, a snažím se sním trošku cvičit.

Už jsem na to dvakrát upozorňovala pediatra, podruhé mi vypsal žádanku na RHB.
Na RHB na půl roce sestrička zkonstatovala, že malý je naprosto v pořádku a umí vše co umět má.

Ale…

malý se pouze přetáčí na bříško. Ted už v obě strany naštěstí. Ale to je vše.

Každý se mě ptá jak to, že se nevzpřimuje na ručkách, proč je stále na předloktí jen, nepřetáčí se z bříška na záda( ikdyž to je prý těžký pohy), nehoní se za hračkami, neotáčí kolem své osy na bříšku, neplazí se, necouvá, neperuje na kolínkách, nedělá letadlo no nic.

Jelikož mi RHB setřička řekla, že je v pořádku, tak sem se uklidnila, ale nyní to ve mě hlodá znova.
Máme tam přijít se jen ukázat příští měsíc na začátku, to bude mít malý ukončený sedmý měsíc.

Je normální aby se v tomhle věku mimi pouze přetočilo, a leželo pak jak brambor?:D
Když mu hračka uteče, nemá ani snahu se po ní,,ohnat,, začne se jen vzteka, protože na ni nedošáhne.

Rozhodilo mě to znovu po návštěvě kamarádky, jejiž ani ne pulroční dcerka mi přeplazila celý obývák. Ikdyž vím, že porovnávat se nemá.

Jinak malý povídá, gege, baba, tata, grr, přendává si hračky, usmívá se, s některými bouchá, ale to je vše… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16247
18.10.13 10:47

Pokud dr na RHB řekla, že je vše v pořádku, věřila bych jí to :D Děti jsou prostě různé, některé chodí v 9ti měsících, některé ve 14ti. Kamarádky syn byl taky pomalejší, vše dohnal a je z něj pěknej rošťák :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
18.10.13 10:52

Je linej. Ale jinak umi, co ma. Neres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
18.10.13 10:54

To bude dobré. Dcera se taky jen sotva otočila v 7 m. Až kolem 9-10 m se občas postavila na kolena, sem tam zapérovala případně se minikousek doplazila za hračkou na bříšku, ale to jen výjimečně. Vojtovu metodu jsem odmítla. Za týden je jí rok, po bříše se začala přemísťovat cca před 3 týdny, před týdnem začala lézt a dnes se poprvé sama posadila :)

Taky neměla zájem o hračky, které byly daleko a celkově byla pohybově klidnější a línější děcko :nevim: Zato si také brzo mluvila a brumlala.
Hlavně jí neposazuj a nenech se hecovat, že vrstevnící už lezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
18.10.13 11:06

Ja bych se neznepokojovala. Rehabilitacni sestry videli uz tolik deti, takze bych byla v klidu.
Nas 6ti mesicni se taky jen oretaci ze zad na brisko, zpatky to neumi. Na brisku se otaci kolem dokola, ale jsou dny, kdy lezi jako pecka a nechce nic delat. Kamaradka ma o 14 dni mladsiho chlapecka a neustale pise, co maly umi noveho, ze uz vali sudy, ze umi toto a tamto…me to nechava zcela chladnou, na pohled se zda me dite v poradku, je spokojene, podle detske lekarky je sikovny, nezaostava, tak neni co resit :-)
Moje pravidlo je „Nesrovnavat, kazde mimco je original“ a kdo srovnava dovednosti deti a chlubi se, ze umi toto ci tamto driv, tak o nich si myslim sve!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
18.10.13 11:12

@iwankaanjelik Nebojte. :hug: Jak už jsem psala jinde, byla právě taková moje dcera. Když měla hračku daleko, tak ji nazajímala. Asi si myslela, že co nemá, to nepotřebuje. :D Co šlo, podávala si nohama, aby se nemusela pohnout. 8o Je moje druhé dítě, nebyla jsem už zrovna mladice, ale toto jsem nikdy předtím neviděla. Na rehabku nás poslali taky. Dcera se měla dostat k červenému autíčku. Položili ji k tomu na břicho, na pěnový kobereček. Když zhodnotila situaci, usoudila, že auto je daleko. Začala se raději zajímat o kaz na koberečku, který měla blízko. Dloubala do něj prstíkem. :) Nebojte se a neporovnávejte. Je to pak o nervy.Bude to určitě dobré. Nejsou všechny děti stejně akční. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
52
18.10.13 11:24

Ikdyz se zdalo, ze ta nase cacorka bude peknej lenoch, stal se z ni divoch!
Kdyz ji bylo pul roku, trapilo me, ze se jeste nepretaci na brisko, hracky ji nemotivovali, radsi jen tak lezela cucala si nohy. Prvne se sama pretocila na brisko skoro v sedmi mesicich. Pak se postupne tocila na brisku dokola, valela sudy, delala letadlo, ale nikdy nesla na kolinka. Kdyz ji tahlo na desaty mesic, prvne se ji podarilo dostat se na kolinka a zaperovat, z kolinek si hned ten den prvne sedla :), do tydne zacala lezt a stavet se na nozicky. Den pred prvnima narozeninama zacla chodit - je to ted 14 dni a uz vubec neleze, jen chodi :)
Neboj, jeste mozna budes rada vzpominat, kdyz maly jen lezel a nemusela jsi ho honit po byte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
18.10.13 11:35

Ja myslim, ze je to neprosto v poradku. Moje mala se pretacela na brisko od cca 4m, ale trebas plazeni vynechala uplne, sudy take nikdy nevalela a zacala nekdy po sedmem mesici na kolinkach, nesledne perovat a z toho se rozlelezla, ale to az ke konci osmeho mesice. Sama si sedala v deviti mesicich, nabytek nikdy neobchazela a chodit zacala ve 14m. Ted je ji 18m a je to sileny rarach. Nezastavi se a pohybove zvlada mnohdy vic nez dvoulete deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
18.10.13 11:36

Zákaz sledování internetu, knížek, dalších dětí a diskusí o psychomotorickém vývoji dítěte a bude dobře. Věř svému pediatrovi, rehabilitační dr. a hlavně svému dítěti. Dej mu čas. :)

• Citovat
  • Upravit
435
18.10.13 11:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
18.10.13 13:20

Holky díky:)

Jsem prvorodička, mladá, takže jsem ze všeho nesvá a vyjukaná.

U mámy zastání hledat nemůžu, protože ta se zase zasekla v době, kdy bylo normální posazovat děti mezi polštáře, aby se víc zapojovali do rodniného života, ikdyž sami nesedí :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
18.10.13 13:27

@iwankaanjelik v pohodě, jsi skvělá máma, co chce to nejlepší pro své dítě. neboj, miluj ho, opatruj ho, za chvíli poleze, poběží atd. jako divej

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.21 09:10

Půlroční líné miminko

Musím říct, že máme stejný problém. Malé táhne na 6 měsíců a otáčí se na bříško od 4 měsíce (dokonce kolem 5. měsíce měla období, kdy se nonstop otáčela na bříško a to i v posteoi, u přebalování apod.). Ale tím to tak trochu haslo. Směje se, ale málo - hlavně když ji něco lechtá, nebo vidí obrázek žabičky apod. Ale spíše tím šetří. Hračky taky moc nebere. Do hrazdičky buší ráda a stahuje si z ní takivou kuličku k sobě, ale hned ji odhodí a už ji dál nehledá. Když má něco před sebou na bříšku, tak to musí být hodně blíhko a musí mít náladu, aby s tím trošku pohýbala, ale z ručky do ručky nepřendává, ani nerotuje kolem své osy. Manžel říká stále že je lenivá, ale upřímně už začínám mít trochu strach.

Doktorka říkala že se pobavíme na 6. měsíční prohlídce a fyzioterapeutka říkala podle zaslaných videí že vypadá taková spavější a měla by si alespoň hrát s nožičkama a vydržet v kuse 5 minut pást (ona si tu hlavu co chvíli pokládá a jen když něco náhlého uslyší, tak ji na chvíli zvede).

Tak jsem zvědavá co z toho výjde, ale modlím se ať je jen lenivá a vše dožene…každopádně je uklidňující číst že i další děti jsou lenivé a nemusí to být hned bůh ví co…

• Citovat
  • Upravit
3694
29.1.21 09:18

Ja moc nevěřím na lenive dítě!! Může mít slabe brisko, nebo slaby krk. Půlroční mimi by ale uz mělo delší dobu past. Byt tebou, tak počkám na 6 měsíční kontrolu u pediatra a případně vás může zkontrolovat fyzio. Doporucuju knizku od Evy Kiedroňove Rozvíjej se detatko. Jsou tam nějaké tipy, jak s mimi drobet cvičit, ale hlavně že třeba půl roční miminko ma opravdu jen past koniky a pretacet se zad na brisko. Hračky nektere deti nemusí vůbec zajímat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6416
29.1.21 09:33

Já taky nevěřím na lenivé dítě. Je divné, že skoro v 6 měsících moc nepase koníčky. Trvala bych na 6 měsíční prohlídce na vyšetření. Třeba pomůže rehabilitace. Lepší to řešit včas, než se mylně uchlácholit a něco zanedbat. Moje dcera třeba taky nerada ležela na břiše, ale o to víc se přetáčela z břicha na záda a hrála si s nožičkami a hračkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí