Půjčování miminka

363
18.10.13 08:12

Pujcovani miminka do kocarku

Dobre rano vsem.
Snad se nikdo nebude pohorsovat, zezakladam dalsi diskuzi na tema „miminko a tchyne“, chtela bych se, ale zeptat spis na vase zkusenosti ohledne pujcovani kocarku s miminkem. Jeste miminko nemame, jsem teprve v sedmem mesici a asi jsem jen precitlivela a cloumaji se mnou hormony. Nedavno u nas byla tchyne a vykladala mi jak se strasne tesi na malou a jak k nam bude chodit a bude mi malou hlidat, abych si mohla delat i sve veci a jak bude vozit kocarek. Jenze ja si proste v tuto chvili nedovedu vubec predstavit, ze dam treba 1-3 msicni miminko nekomu jinemu a budu sedet doma.

Jeste na vysvetlenou. Moje tchyne je zlata zenska. Je moc hodna a opravdu vim, ze me ma moc rada a ja ji. Jsme s manzelem uz 13 let a ja s ni vychazim skvele, ale moc casto se nevidame, kazdy mame svuj zivot. Oni nam vubec nikdy do niceho nekecaji, takze mezi nami nikdy nebyly zadne konflikty. Manzel vzdy stoji u me. Ja je maximalne respektuji, ikdyz jejich nazory na urcite veci jsou dle nasich proste jinde, ale vzdycky to pak jen s manzelem doma probereme a pobavime se na tom. Proste znacka ideal, jen jsou proste v nasich ocich trosku neprakticti a tchyne je strasne ze vseho vytrestena a takova nerozhodna, ale jinak naprosto v pohode.

Vim, ze to asi jen hrotim, ale mozna je to tak trochu u tim, ze jsem pred timto tehotenstvim trikrat potratila a jednou nam nevyslo umele a tohle je vlastne takove vymodlene tehotenstvi, ikdyz tuto frazi fakt nemam rada, ale je to rychlejsi na vysvetleni. Vim, ze tohle neni problem tchyne, ale proste muj. Takze holky, meli jste to v tehotenstvi take tak a pak jste kocarek pujcovali, nebo to bylo jeste horsi? A jak jste to dane „kocarkuchtive“ osobe vysvetlili, aby to nebrala moc osobne.

Dekuji ze jakykoliv nazor :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
18.10.13 08:16

Napíšu si ti to takhle. Mého novorezence vozila má 10ti letá sestra. Dát miminko, které se nehýbe, jenom leží a spinká není nic strašného. Není proč se bát. Počkej až všude vleze a bude po silnici pobíhat :mrgreen:
Byla jsem ráda, že si ho někdo třeba jenom na hodinu vzal a já mohla v klidu vyžehlit nebo se jenom v klidu najíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.10.13 08:16

Vysvětlila bych jí to normálně, že ještě nejsem připravená. Že se mnou cloumají hormony. No a možná to bude vše jinak a nakonec budeš ráda, když jí po nakrmení oblékneš a odevzdáš a půjdeš si na hodinku lehnout nebo něco doma uděláš.. Pokud je zlatá, tak jí ale bude stačit upřímnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
18.10.13 08:17

@Sorbetka radim dobre nech to ted otevrene a res to az za pochodu. Treba za to budes taky po porodu vdecna, ze nekdo pujde a hodinku ti povozi a ty budes moc si jit „jenom“ lehnout a spat. A treba ne. Ale i tak bych to v ramci dobrych vztahu tchyni doprala. U prvniho ditete jsem taky byla prehnane uzkoprsa a kdyz uz pak zajem z me strany byl tak uz nebyl zajem z druhe strany a hlavne neslouzilo zdravi. Ver ze je to jen o zvyk a o nic s mimcem neprijdes. Vsak ho nemusi vozit denne ne 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
18.10.13 08:17

@Sorbetka já byla taky přesvědčená, že malýho dlouho nikomu nepůjčím…první vozila moje mami…to prckovi byli tři týdny…vozila asi hodinu, pořád jsem lítala k oknu a i sem jí jednou volala, jestli je vše ok.ˇta hodina byla nekonečná…teď se tomu tlemím a jsem ráda, když prcka mami nebo mami2 (tchýně) vyvezou…většinou…to beru jako čas jen pro sebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
18.10.13 08:18

Ja bych tedy tohle resila az po sestinedeli. Budes se na to divat jinak…

A mozna uz v sestinedeli budes rada, ze nekdo spolehlivy dve hodky bude jezdit kolem baraku… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Siluet
18.10.13 08:18

@Sorbetka tak já měla v těhotenství úplněto samé. Drží měto ale pořád. Mám taky vymodleného chlapečka a prostě si nedovedu představit být chvilku bez něj. Chodím s ním všude, ke každému lékaři i na gyndu :mrgreen: Když chtěl někdo půjčit kočárek, dobře, ale šla jsem s nima. Prostě nechci být bez svého miláčka ani minutu. Jsem na něm závislá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
151
18.10.13 08:19

Joooo taky jsem si to rikala a kdyz se malej narodil rada jsem ho do kocarku tchyni dala.Ono nebudes jen sedet doma, ale odpocines si, uklidis si, uvaris si. Nevis jak mala bude plactiva. Poznas to az se mala narodi jak budes vdecna za chvilku klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
18.10.13 08:20

Taky jsem si to původně nedovedla představit, prvních pár procházek jsem čekala u okna ale pak už to bylo dobré, jde o to že ty procházky začínali ani ne na hodině, ale je fakt že to pomůže, můžeš chvíli myslet na něco jiného mít čas sama na sebe, nebo si jen tak odpočinout :) neboj ustálí se to, však až miminko začne plakat tak ti ho hned dovezou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
18.10.13 08:21

Když nechceš, tak nedáš :) já teda vozila kočárek, i když s námí šla na procházku mamka, tchýně, kdokoliv…nikdo se nehrnul nebo se spíš bál zeptat, jak jsme se kysele tvářila :mrgreen:. No a o tak malé miminko zájem nikdo neměl - max. 5 minut, pak obě děti řvali nebo chtěli po půl hodinách jíst, takže jsem stejně musela být s nimi. Lepší pak bylo po porodu mladšího, když vzal někdo staršího ven a já mohla v klidu s miminkem uklidit, uvařit apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
18.10.13 08:27

Já malého půjčila tchýni v kočáru asi na hodinu až v devíti měsících…Poprvé hlídaný byl v osmi měsících na dvě hoďky doma kamarádkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
18.10.13 08:30

Jéééjda, tak to já jsem ráda, když si děti na chvíli někdo vezme. S nima toho fakt moc neudělám. Mladší jsem dávala do kočárku klidně i holkám od sousedů a jeich kamarádkám (šly všechny dohromady). Taky mají miminko, takže nadšeně vozily kočárky dva. Je jim 11 a 13. Ségře je 15, té jsem nabízela i peníze, když bude vozit, no nemá prostě čas.
Takže když se jednou za čas někdo nabídne, beru všema deseti :mrgreen:
@Janeet obávám se, že do školky tě s ním asi už chodit nenechají 8) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3170
18.10.13 08:33

@Sorbetka jak píši holky, neřešila bych to hned, ale až za pochodu. Taky jsem si myslela, jak malého nikomu nedokážu dát a být bez něho. Jenomže pak jsem týden po porodu začala šíleně krvácet a vzali mě na revizi dělohy, takže jsem prostě byla donucena malého nechat doma s tchyni a viděla jsem, že se dokáže postarat a byla za to neskutečně vděčná :srdce: No a pak už jsem jí ho do kočárku dávala, sice jsem doma vždycky hodinu byla jak na jehlách, ale babičky si chtějí taky užít svých 5 minut slávy s vnoučátkem a za to, jak mi pomáhají, jim to moc ráda dopřeji. Kdyby to byla nějaká furie, tak asi ne, ale mám taky zlatou tchyni a byla by mi líto jí to nedopřát. Vždyť našeho syna miluje, dělá pro něho první poslední. A v neposladní řadě je to velká úleva a pomoc, ale to pochopíš a budeš si užívat až později ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siluet
18.10.13 08:34

@jiji tak já si nestěžuju, udělám si vše, co potřebuju. Je pravda, že už teď přemýšlím, jak to budu pak dělat. Určitě budu bulet jak želva, až ho budu muset nechat ve školce :mrgreen: Prostě si to teď užívám. Jsem na mateřský, abych se malému věnovala a je to čas, který rychle uteče a už se nevrátí. :)

• Citovat
  • Upravit
13119
18.10.13 08:39

Být tebou, tak jí nic nevykládám. Však to mimino nebudeš dávat vozit dopoledne a odpoledne každý den. Věř mi, že budeš ráda, když někdo přijde a na 2 hodinky ti miminko v kočárku vezme ven. Tchýně se bude dmout pýchou, že veze vnuka/vnučku a ty budeš mít 2 hodiny na to, aby ses vyspala (uvařila, umyla se, uklidila, vyžehlila, najedla se, odpočinula si). Teď to zní jako nesmysl, ale po porodu budeš ráda, že budeš ráda. Hodně mamin zpočátku nestíhá, jsou unavené z neustálého nočního vstávání, jsou ráda, když jim někdo donese hotové jídlo a ony nemusí vařit…Nehledě na to, pokud jsou vaše vztahy dobré, proč neudělat tchýni radost a neposlat ji 2× týdně s kočárkem na 2 hodiny ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí