Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, mám blbej dotaz, ale hlodá mě to v hlavě. Moje mamka se dnes vrací z Tunisu (Djerba) a syn bude mít teprve 3 měsíce, takže ještě nemá žádné očkování. Myslíte, že mu může z toho Tunisu mamka dovést nějaký nemilý „dáreček“, nebo se nemám bát?? Díky moc..
Ahoj, my byli na Djerbe loni a asi bych se toho nebala, i kdyz ja mela strach, abych tam neco nechytla.
Pekne bylo jen v resortu, vsude jinde byl neporadek, odpadky (ktere tam rovnou bud palili nebo nakladali do avie), smrad atd.,ale pri dodrzovani hygieny by se nemelo nic stat. My se vraceli ze svatebky k dcerce a nikdo nic nechytil.
@Lejaa no nemilý dárek dovézt může, ale infekční nemoc z hexy to nebude ![]()
Je to hodně nepravděpodobné, záleží kde byla, my tam máme tak super hotel, že jezdíme i s malým a příští rok jede s náma i další mimčo, všude je to s tou hygienou trochu jiné, ale většina hotelů na Djerbě je na tom dobře. Max. kdyby měla v tu chvíli průjem, ale to by věděla a k vám by nešla. Jinak nic.
Toho bych se vůbec nebála, v těch vícehvězdičkových hotelech je to v pohodě. Navíc tam matky tahají i takhle malé děti.
Calimera Yati Beach, už jsme tam byli dvakrát a moc spokojený. Není to takový na pohled luxusní a velký areál jako bývají 4 a 5 hvězdičkové hotely, třeba v Egyptě jsme jezdívali do obrovských areálů o deseti restauracích a deseti bazénech, to tady je to takové jednodušší, ale za to čisto, výborný jídlo, to jsme si nemohli vynachválit, chutný a velký výběr (vždycky se dalo najít něco i pro dítě např. výborné řízky s bram kaší, pečené kuře jak od české babičky a pod.), na baru dávali celé lahve s vodou jak perlivou tak neperlivou v rámci all inclusive, všude jinde jsme si mohli jen točit z barelů, k pití kromě hnusných postmixů i výborné pivo, cola, fanta, sprite, hrozně ochotný a milý personál, i k čechům, dětský Croco club s českýma animátorkama, na dětské diskotéce zařadily vždycky i jednu dvě české písničky. Jako opravdu jsme byli nadšený, hlavně službama a přístupem. Letos jsem tam byla i těhotná, dokud byl Davídek úplné mimčo, jezdili jsme jen do Řecka a Egypt, Tunis jsme si nechali nejdřív v jeho 2,5 letech, ale teď se tam příští léto chystám i s malým mimčem. Nikdo neměl žádné obtíže a to moře. Dlouho mělčina, pro děti ideál a tak teplý, že jsme se tam mohli válet od rána do večera ![]()
@peta h Mockrát děkuji, na fotkách vypadá dobře, akorát mě matou ty 3 hvězdy
.. a co moře? Já jsem slyšela zatím jen samou hrůzu na pláže a moře na Djerbě
![]()
Ty 3 hvězdy budou asi hlavně tím, že to prostě nevypadá „na pohled“ jako tak luxusní areál, není to tak veliké, možná proto. Ale ty služby a všechno jsou prostě výborné. Já jsem původně taky hrozně váhala, vybrala jsem si vloni jiný hotel na last minute, ale pak mi volali, že se omlouvají, že je vyprodaný a nabídli mi tenhle, že si ho s malými dětmi chválí a jelikož jsem měla jen jeden možný termín kdy jet (už jsme ten rok byli na jaře v Egyptě, malý si to hrozně užil, tak jsem ho chtěla vzít v létě ještě jednou, ale už sama, muž neměl dovolenou), tak jsem nakonec kývla a nakonec jsem byla tak spokojená, že jsme jeli letos znovu. Poprvé jsem jela dvakrát na stejné místo. Moře bylo super, hrozně teplé, takže tam mohl i Davídek být celý den aniž by mu byla zima, fakt jak termály
, dlouho mělko, takže dospělý si zaplave až dál, ale pro děti ideální. Vloni tam každé ráno odklízeli bagrem chaluhy na stranu, takže to tam čisté, bílý písek jak v Karibiku, letos to teda trošku s odklízením flákali, ale nic hrozného.
Jestli chcete, koukněte na fotky z loňska (letošní jsem ještě nezpracovala
na facebook. Na chvíli to album zveřejním, aby jste se tam dostala i když nejsme v přátelích: https://www.facebook.com/…14/media_set?…
Jéé děkuju, už jsem si to všechno prohlídla
nevypadá to vůůbec špatně
v jakém jste byly měsíci?? ![]()
No je tam všude hlavně moře a Davídek, jak jsme byli sami, tak jsem nic jiného nefotila, ani jsme nedali žádné výlety. Letos už byl s náma taťulda, tak jsme byli na krokodýlí farmě a to byl pro něj zážitek, navíc jsme tam jeli kočárem s koňma, je to asi jen 10 minut od hotelu. Vloni jsme byli v půlce srpna, bylo dost horko, ale nám to nevadí, letos poslední týden v srpnu a bylo příjemněji, asi je to jak si počasí usmyslí. Myslím, že srpen nebo ještě září jsou nejlepší, protože už je vyhřáté to moře
.
@peta h Nepršelo? Měli jste hezky? A kolik bylo Davídkovi na té první dovolené jak jste byly sami? My chceme s prckem v létě, a to mu bude 2 a 3/4
.. Byly jsme už dvakrát, Turecko a Bulharsko
ale to byl prcek, tak z toho ještě nic moc neměl
letos jsme ani nebyly, stěhovali jsme se, dostavěli jsme dům.. jenom já jsem byla, ale sama s holkama v Dominikánský.. báááájo
![]()
Počasí vyšlo krásně. Vloni bylo Davídkovi 2,5 let, stejný rok jsme byli na jaře v Egyptě, takže ve dvou letech. Tam byl hotel nádherný, luxusní, obrovský, hromada bazénů, nádhera, ale zase ta ochota personálu, jídlo nebylo tak úžasné a moře studené, všude hromada odrzlých Rusů, takže o to víc jsem to potom ocenila tady. Jinak my jezdíme taky už od mimča, poprvé byl Davídek v 5 měsících v Řecky na Zakynthosu, dva měsíce na to v 7 měs. na Skiathosu a další léto v 1,5 roce na Kosu
. Užil si to i jako mimčo, ale teď je to teprve parádá jak tam řádí
. Každý rok jsem pořád hledala recenze a četla diskuze a měla strach jak to v hotelu bude vypadat, hlavně s čistotou, tak teď už jsem asi zpohodlněla a jedeme na jistotu
. Jinak ještě můžu doporučit úžasný hotel na ostrově Kos v Řecku - Marmari Palace. Tam se nám taky moc líbilo, ale cenově už to je moc, dokud se neplatilo za Davídka, tak to šlo, ale teď to bylo v sezóně 30 tisíc dospělý a 15 dítě, to už je přehnaný.