Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim Vas maminky.
Jsem bezradna. mam 6tydenni miminko. Vecer je 2-3 hodinovy hystericky rev, pak spi do cca 3-4 hod a pak kazdou hodinu. porad se bude. pres den mi nespi vubec. Jedine kde si oddechne je kdyz ho dam do korby nebo autosedacky a chodim…ne houpu ale chodim, kdZ jo i po pul hodine polozim…hned se vzbudi, asi ma rad nepravidelny pohyb. Jinak usne jen v kocarku. Vidim na nem ze je unaveny ale ne a ne zabrat. je mozne si nejak pomoct nebo proste vydrzet? mate s tim nekdo zkusenost? ze nad ranem uz nemuze poradne zabrat?? nechce anidudlik… zkousela jsem i pevne zavinuti ale to je pak snad jeste horsi…
Začala jsem nosit a koupila houpačku… A kojila každou chvilku…
Pevně ho zavinout. Tím nošením v autosedačce si zaděláváš na problémy s tvými zády, pokud to bude vyžadovat i v dalších měsících
Ještě edituji - pevně zaviň a dej do tepla - moje mimčo taky řvalo a když jsem ho na radu tchýně zavinula do velkého polštáře a pevně utáhla, tak do minuty spalo. Mělo rádo teplo, je fakt že i babička říkala, že miminka jsou jako kuřátka, mají rády teplo.
Vydržet, malá ještě teď půl roku neusne jinak než houpání teď mi spív houpačce ale nohou houpu
taky byla nespavá zavinutá byla ještě vzteklejší…budeš muset vydržet a obalit nervi…
Zapni fen… naše obě děti u něj usínali první tři měsíce, nijak si na to ani jeden nenavykl, malej (7m) ho pouštim občas i ted, kdyz vidim, že je unavena a nemůže zabrat a funguje to skvěle
Zavinout a pořídit hacku
A pustit fén, vysavač, digestoř, popř. stáhnout bílý šum.
Příspěvek upraven 15.10.13 v 09:04
Zkusim do toho polstare… treba to pomuze… vim ze nebude mrnous jenhodny ale kdyby mi aspon spal nad tim ranem…
s tím naštěstí zkušenost nemám a upřímně se bojím mít v budoucnu další dítě když čtu jak některé mimča umí být nespavé
přeju pevné nervy a hodně energie
![]()
@Novire a to lezi na cem?? jako v necem jako houpaci siti???
Zkušenost mám, přešlo to zhruba po prvním roce. Dnes se mi nechce věřit, že ta krásná, šikovná a inteligentní holčička byla taková… no, však sama víš jaká
Pořiď si šátek a nos
Mně takhle syn spal cca 4 měsíce (od 1. do 5.) a pak se postupně naučil spát v posteli a nakonec i usínat sám.
@JochovaZ pořídit si šátek. nošením v autosedačce zaděláváš na problémy se zády jak sobě tak miminu.
U nás hacka, zavinutí, zabalení do peřiny a podobný věci působily jen mohutnější řev, jediný co fungovalo byl fen
U zavinuti se musi trochu vydrzet, nektera mimca napoprve se vztekaji jeste vice a az pak se zklidni. Co noseni v satku?
A to má takhle pořád nebo začalo až teď? Mohl by to být spurt… Ale jak píšou holky, zkus zavinout a ještě přikrýt. U nás zabralo i lehátko, občas dítě spalo přes den u mě na břiše. Když už jsem nevěděla kudy kam, pustila jsem bílý šum (třeba vysavač, fén…, ale na internetu jdou najít přímo aplikace s těmi zvuky). Jinak nezbývá než vydržet.
Příspěvek upraven 15.10.13 v 10:03