Mám problém oslovovat lidi jménem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.2.12 17:56

Mám problém oslovovat lidi jménem

Dobrý den.Už od malička mám problém s oslovováním lidí křestným jménem.Třeba u mého sourozence a u syna to je v pořádku, mám namysli lidi co poznám a předtaví se mi, tak mi většinou nejde přes pusu jejich jméno.Máte to někdo taky tak? Jak je to možné? :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lilišák
16.2.12 17:59

vim o cem mluvis, taky to neumim. jediny komu rikam jmenem je syn, jinak zasadne neoslovuju :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5453
16.2.12 18:01

Tak já nemám se jménem,ale s přezdívkama.Jako třeba moje švagrová je Daniela,ale říkají jí Dandy :roll: atd.tak s tím mám problám já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
16.2.12 18:02

a manžela oslovujete jak? já teda taky nerada oslovuju jménem ,,cizí,, lidi, nerada mluvím po telefonu a nezvedám cizí čísla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
16.2.12 18:03

Taky mam ten problem,…

dceru oslovuju jmenem, nebo prezdivkou, ale manzela uz ne (on me teda taky moc ne) a pak dle situace, ale kolikrat se pristihnu, ze zacnu mluvit bez osloveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.12 18:12

Tak já manžela ani přítele nemám, tak neoslovuju, ale když jsem měla přítele, tak právě že jsem neoslovovala :oops:
a když s někým začínám mluvit tak začnu tak abych nemusela oslovit jménem :nevim:
Nevíte zda se to dá nějak řešit a naučit se to?

zakl.

• Citovat
  • Upravit
784
16.2.12 18:16

Já mám asi podobný problém :-) Ale teda jen po seznámení. U mě je to spíš taková nejistota, jestli jsem si to jméno opravdu zapamatovala (nemám paměť na jména, jen na obličeje), tak abych dotyčného neoslovila jiným jménem.
A ještě třeba nesnáším, když mě cizí lidi oslovují příjmením - třeba v bance, na úřadu, v práci, u doktora - ble :!
Ale mám asi i podobný problém jako AstraG - nesnáším telefonování (všem píšu SMS a bojím se, aby mi nevolali zpátky :mrgreen: ), taky zásadně nezvedám cizí čísla. Ale zajímavé je, že jsem dva a půl roku pracovala na telefonu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
16.2.12 18:39

Ja na manzela normalne zacnu mluvit…kdyz ho vidim, tak je to snadne, kdyz na nej volam, tak treba: „muzes jit sem“? Jen kdyz jsme ve spolecnosti vic lidi, tak ho oslovim.

ja mam s jeho jmenem trochu problem, moc se mi nelibi a jemu taky ne…taky to pouzivam, kdyz se zlobim :mrgreen: , takze kdyz ho oslovim, tak je apriori nakrknutej co zas bude :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
16.2.12 18:49

Taky mám ten problém. Nevadí mi to u dětí, ale třeba v práci jo. Hlavně když si tykám se staršíma lidma, to je pro mně nejhorší. A čemu se úplně vyhýbám, je oslovování dospělých lidí zdrobnělinou. Nikdy bych neoslovila člověka Pájo, Péťo, Jíťo apod. i když si tak běžně nechávají říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
16.2.12 18:49

dokážu oslovit všechny jménem kromě svého partnera, se kterým žiju 9 let, s předchozím partnerem jsem to měla stejně, v okolí nikoho takového neznám, jsem ráda, že je nás šáhlých víc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
16.2.12 19:07

Hlásím se do klubu,taky to neumím,oslovuji jen syna…koukám,že nejsem sama :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
16.2.12 19:17

A já už jsem se bála, že jsem pošuk, když nejsem schopná po 2 letech oslovit přítele jménem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
16.2.12 19:58

teda já koukám jako blázen, já jsem o tom nikdy neslyšela a že je vás tolik navíc? Vůbec si to neumím představit proč to tak máte? 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
16.2.12 20:11

Mám s tím problém hlavně v případě, že mi někdo starší, s kým si dlouho vykám, nabídne tykání. A jsem v háji! :lol:
Jinak se naopak snažím oslovovat jménem, přijde mi to takové osobnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
16.2.12 20:50
Petiik píše:
A já už jsem se bála, že jsem pošuk, když nejsem schopná po 2 letech oslovit přítele jménem :pankac:

ja jsem nedavno pritele prvne oslovila jmenem. docela byl prekvapenej :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová