Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je tu ještě někdo takový?? ![]()
Našla jsem tady spoustu diskusí o zlých tchýních, ale ani jednu o těch hodných!
Já mám svou tchýni opravdu a upřímně ráda. Je to fajn ženská, když může, tak nám pomůže, přitom není vlezlá ani protivná. Ráda si s ní dám kafe a popovídám. A doufám, že ona mě má stejně ráda. Jsem u ní s malou třeba pár dní a vůbec mi nevadí že manžel tam s námi nejede…
Jsem vážně takový exot, nebo šťastlivec? Nebo je nás víc? ![]()
No tak zrovna pred tydnem tady jedna vylozene chvalici diskuze byla, spatne hledas ![]()
Ajo! Tak díky, to mě potěšilo ![]()
aspoň si nepřipadám tak divně ![]()
Ale jo, taky si nemůžu stěžovat, tchýně pohne pro svou rodinu zeměkoulí. Akorát nesmíme sdílet po delší dobu stejná provilegia ve stejných prostorách. Prostě víkend na chalupě a stejná kuchyně, to ne. To by nešlo. (Ovšem já horko těžko vyjdu konkrétně v kuchyni s leckým.)
Ahoj tak já mám svojí skoro tchýni taky ráda a taky doufám, že i ona mne a určitě nejsi sama, sice to asi neni tak časté ale určitě né výjimečné ![]()
Ahojky, tak já mám taky hodnou tchýni i tchána
. Sice ještě nemám děti, ale zatím si nemůžu stěžovat. Doufám, že se to s dětmi nezmění. A to s nimi bydlím ve dvougeneračním domě. Jen dvůr máme společný.
Ahoj
ja mam svatou tchyni
je uzasna, do niceho nemluvi, kdyz na vec dojde zastane se spis me nez manzela, je uzasna k detem, kdyz je tyden nehlida chodi a ma pocit, ze je nevyuzita babicka, nekdy mam pocit, ze by u ni decka bydlely radej nez doma. Pres dva roky bydlime v jednom baraku(samostatne byty) a zatim to klape. Je fakt, ze po celorocnim sdileni v baraku jedu radej na dovolenou s kamarady nez s ni, ale az do lonska jsme s ni jezdili i na dovcu v lete a v pohode.
Proste moje tchyne je doslova svata v tom nejlepsim smyslu slova ![]()
Já měla super skoro tchýni (maminka bývalého přítele). O tom, jak fajn jsme si rozuměly svědčí i to, že se vídáme pořád a byla na mé svatbě. ![]()
Současná tchýně… To je neutrální vztah. Víc si pokecám s tchánem, když už.
I já ![]()
Dokonce mě před svým synem varovala, že to s ním není jednoduché ![]()
Ahoj, i já se hlásím k těm šťastlivkám, které mají rádi svoji tchýni - i když to slovo nemám ráda, vždycky si představím zlou a zapšklou ženskou…
Mluvím o ní jako o „druhé mamce“ a vážně bych za ni dala „ruku do ohně“ ![]()
oba manželovi rodiče jsou skvělí lidé ![]()
jak stárnou a jsou už unavenější, tak je to horší s hlídáním či jakoukoli domluvou, ale pořád jsou stejně zlatí. Mám na ně velké štěstí ![]()
Přidávám se, taky mám bezva tchýni. Pomůže, poradí, naprosto skvěle vaří, nikdy není vlezlá a je úplně v pohodě. Ráda si s ní povídám. Díky za ní ![]()
Ahoj ![]()
hlásím se k vám také. Svou tchýni mám také ráda. Má sice pár much, ale kdo je nemá že? Když můžou, tak nám s tchánem vždy pomůžou. Co se týká malýho, tak mi nikdy nic nevnucovala. Vždy se jen ptá jak se to dělá dnes a na oplátku řekla, jak se to dělalo za nich. je prostě super ![]()
ahoj, rodiče mého manžela jsou taky naprosto skvělí a mám je moc ráda. ani se mi nechce používat slovo tchyně, protože to má ten pejorativní nádech
. jsou ochotní, vstřícní, v žádném případě nejsou vlezlí, vnoučka mají moc rádi… opravdu si nemůžu stěžovat.
a nepovažuju se za exota, ale spíš za toho šťastlivce
.