Bývalý mi ukradl notebook. Mám šanci vyhrát?

Anonymní
6.12.11 17:45

Mám šanci vyhrát?

Ahojky, chtěla jsem se zeptat zda bych uspěla s trestním oznámením… Bývalý mi ukradl notebook co jsem si splácela stál necelých 25 tisíc. Jenže na faktuře je jeho jméno. jelikož jsem byla na mateřské,mě jej na splátky nedali. Dá se dokázat složenkama, když to bylo placené v mém bydlišti a vždy v době když byl on v práci, že jsem to platila já ? Nebo se musím smířit s tím,že se mi nevrátí ani neotes ani peníze ? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7631
6.12.11 17:46

Myslím, že s tím nic nenaděláš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
6.12.11 17:50

No nevim, nepočítala bych s tim, smlouva je uzavíraná na jeho jméno. Ale pokud jste nebydleli ve společné domácnosti, tak jste neměli ani společně peníze a tím pádem, pokud všechny splátky chodily z tvého konta by se to teoreticky nějak dalo. Ale furt je smlouva na jeho jméno a to je to hlavní. Myslim, že i na tohle hřeší hajzlík :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
6.12.11 17:54

Hlavne by jsi na oud cekala i pl roku a pak by jsi mohla prohrat a pak pltit za souni vyloh vice nez cenu kterou ten notas ma!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
6.12.11 17:55

Smlouva je na jeho jméno a je víceméně jedno, kdo noťas platil, to nikoho nezajímá. Podle kupní smlouvy je vlastníkem on…To byste to museli mít ošetřeno nějakou smlouvou mezi vámi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
6.12.11 17:57

Stalo se mi uplne to same,az jednou jsem svuj notas potkala ve vyloze zastavarny,hned jsem sla udelat bugr prodavacovi,ze bere kradene zbozi,a nasledne na policajty,nemela jsem doklad nic,jen v notasu sve fotky,do tydne jsem ho mela doma,ale s tim ze je psany na neho pocitam ze nic nezmuzes ale muzes se jit i presto informovat na policajty,za to nic nedas :nevim:

• Citovat
  • Upravit
231
6.12.11 17:58

Ahoj, no šanci máš. Ale spíš než na vrácení notebooku by to bylo na vydání bezdůvodného obohacení - tj. těch peněz, co jsi posílala. Protože to, že se on obohatil na tvůj úkor bez právního důvodu prokážeš snadněji. Ale pozor, promlčuje se to ve 2 letech. No ale samozřejmě jistotu mít nebudeš, dokud nerozhodne soud. Každopádně bych mu tím aspoň pohrozila. To, že když prohraješ, tak platíš soudní poplatek a náklady na právní zastoupení protistrany je pravda (soud to teda může zmírnit i vyloučit, ale s tím bych nepočítala), stejně tak by je platil on, kdybys vyhrála.

Příspěvek upraven 06.12.11 v 18:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.11 17:59

hm, to je taky pravda, tak ho zkusím postrašit, jestli to sním hne nebo nehne… S tím se nedokážu smířit. Platila jsem malý a velký notes. Ten velký byl můj a malý jsem měla jemu do práce. Ten stál taky 11 tisíc. To jsem po něm nechtěla nic a najednou hop a ukradnesi velkej notes a prodá… :pocitac: a teď dělá naschváli kvůli synkovi a lže u soudu… a vše mu prochází… :cert:

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
6.12.11 18:29
Anonymní píše:
Ahojky, chtěla jsem se zeptat zda bych uspěla s trestním oznámením… Bývalý mi ukradl notebook co jsem si splácela stál necelých 25 tisíc. Jenže na faktuře je jeho jméno. jelikož jsem byla na mateřské,mě jej na splátky nedali. Dá se dokázat složenkama, když to bylo placené v mém bydlišti a vždy v době když byl on v práci, že jsem to platila já ? Nebo se musím smířit s tím,že se mi nevrátí ani neotes ani peníze ? Děkuji

Kup si nový, ušetříš, peníze, čas i nervy.

• Citovat
  • Upravit
budulinek2011
6.12.11 18:55

Myslím že nemáš šanci :-( Akorát zaplatíš soudní vylohy :-/

• Citovat
  • Upravit
7631
6.12.11 18:59

Holky, já bych takový optimista nebyla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
6.12.11 21:55

Až teď jsem si všimla, že jsi to chtěla řešit trestním oznámením. No to by asi nevyšlo - protože doklad o vlastnictví hovoří v jeho prospěch, takže to bys musela prokázat, že ti ho dal, což asi neprokážeš. A když neprokážeš, že byl tvůj, nikdo nebude řešit, že ti ho ukradl. To, o čem jsem psala já, je občanskoprávní řízení - tj. žaloba. Určitě bych mu tím pohrozila. Ale jako netvrdím, že je jasný, že to vyhraješ. Pouze říkám, že šance tu je. Jestli 50 na 50 nebo víc, to ti nepovím. Ale říkám si, že v tomhle případě by ta šance mohla být více ve tvůj prospěch, pokud máš doklady o zaplacení, on by pak musel tvrdit a prokazovat, na základě čeho jsi to platila za něj - tedy že se nejedná o bezdůvodné obohacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
7.12.11 09:10

Nemáš šanci pokud je faktuře jeho jméno,to je prioritní,kdo to platil už nikoho nezajmá,pokud to platil včas a v pořádku.To neprokážeš,navíc pokud to budeš takto řešit,tak aby on nezačal ještě s něcím horším,co vše např. platil on,od stravy po byt a elektriku,a ve finále mu ještě budeš dlužit ty.I takoví hajzli jsou.Vykašli se na to.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová