Vánoce a ekologie

535
5.12.11 21:52

Vánoce a ekologie

Ahoj holky,
už delší dobu se snažím chovat alespoň v mezích možností ekologicky. Přemejšlím nad tím jak „to nepokazit“ na Vánoce. Náhodou jsem narazila na zajímavý článek na toto téma.

http://www.priroda.cz/clanky.php?…

Máte ještě nějaké další nápady? Pokud ano, sem s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1291
5.12.11 22:10

Dik za odkaz, opakovana pravda je snaze zapamatovatelna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
5.12.11 23:01

Docela jsem si zvykla davat darky do tech krasnych papirovych tasticek… vypada to hezky, pri rozbalovani se nic nepotrha a dalsi rok se daji pouzit znovu. Sice nejsem zrovna tvor ekologicky, ale tohle by dalo pouzit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
5.12.11 23:38

Fidlo diky, tech tasek mam taky spoustu doma. No pro dospelaky je to bezva, ale decka chteji rozbalovt, no, takze cekam jeste na dalsi tipy, jak na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
6.12.11 08:04

Nejsem zrovna ekologicky zaměřená, ale dodržuju aspoň základní postupy. Co se týče toho balícího papíru, minulý rok jsme balily jen do recyklovaných papírů. V papírnictví měli obrovský výběr…ale jen 3 druhy z recyklovaného-ten byl opravdu nejkrásnější. byl hlavně pevný a nemusela jsem řešit (což např. u normálních papírů světlé barvy řeším), že dárek prosvítá skrz.

Letos jsem ten papír nikde neviděla a do zmiňovaného papírnictví to mám hodně daleko, takže jsme koupili obyčejný. Ale až poté koupi jsem viděla v Intersparu takové ty opravdu obyčejné papíry z mého dětství-potištěný obyčejný papír. Vzpomínáte?

Jinak stromek u nás jedině živý a kapra už vůbec nevypouštíme, 25.12. k snídani smažený kapr za studena…hmmm, lahůdka!!

• Citovat
  • Upravit
mmonica
6.12.11 18:36

snazime se zit ekologicky,ale s tim stromkem nesouhlasim,jsou pestovany na rez na Vanoce,takze v tom nic neekologickeho nevidim,naopak vyroba umelych stromku mi prijde neekologicka a umely stromek mi nesmi pres prah,bez ziveho by nebyli Vanoce

• Citovat
  • Upravit
1291
6.12.11 19:38

Dneska sem pripravovala testo na cukrovi, zitra budu pect, tak me napada jedna eko-vec - nepouzivat pecici papir… nekupovat suroviny natricetkrat zabalene apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová