Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
už delší dobu se snažím chovat alespoň v mezích možností ekologicky. Přemejšlím nad tím jak „to nepokazit“ na Vánoce. Náhodou jsem narazila na zajímavý článek na toto téma.
http://www.priroda.cz/clanky.php?…
Máte ještě nějaké další nápady? Pokud ano, sem s nimi.
Docela jsem si zvykla davat darky do tech krasnych papirovych tasticek… vypada to hezky, pri rozbalovani se nic nepotrha a dalsi rok se daji pouzit znovu. Sice nejsem zrovna tvor ekologicky, ale tohle by dalo pouzit ![]()
Fidlo diky, tech tasek mam taky spoustu doma. No pro dospelaky je to bezva, ale decka chteji rozbalovt, no, takze cekam jeste na dalsi tipy, jak na to
Nejsem zrovna ekologicky zaměřená, ale dodržuju aspoň základní postupy. Co se týče toho balícího papíru, minulý rok jsme balily jen do recyklovaných papírů. V papírnictví měli obrovský výběr…ale jen 3 druhy z recyklovaného-ten byl opravdu nejkrásnější. byl hlavně pevný a nemusela jsem řešit (což např. u normálních papírů světlé barvy řeším), že dárek prosvítá skrz.
Letos jsem ten papír nikde neviděla a do zmiňovaného papírnictví to mám hodně daleko, takže jsme koupili obyčejný. Ale až poté koupi jsem viděla v Intersparu takové ty opravdu obyčejné papíry z mého dětství-potištěný obyčejný papír. Vzpomínáte?
Jinak stromek u nás jedině živý a kapra už vůbec nevypouštíme, 25.12. k snídani smažený kapr za studena…hmmm, lahůdka!!
snazime se zit ekologicky,ale s tim stromkem nesouhlasim,jsou pestovany na rez na Vanoce,takze v tom nic neekologickeho nevidim,naopak vyroba umelych stromku mi prijde neekologicka a umely stromek mi nesmi pres prah,bez ziveho by nebyli Vanoce
Dneska sem pripravovala testo na cukrovi, zitra budu pect, tak me napada jedna eko-vec - nepouzivat pecici papir… nekupovat suroviny natricetkrat zabalene apod.