Jak začít prodávat na netu?

699
6.12.11 08:35

jak začít prodávat na netu?

Ahoj holky tak jsem se dozvěděla, že čekáme holčičku :* :srdce:
jenže mám doma věci po chlapečkovi 0-3 roky a tak bych je potřebovala prodat, aby bylo na výbavičku pro holčičku jak na to? Jsem blbá a vůbec tomu nerozumím, chtěla bych to zkusit tady nebo na mimibazaru. Ale nevím ani ty základy jak vyfotit kousek oblečení a dát to do počítače, abych tam nemusela nahrávat všechny věci z foťáku, ale jenom tu konkrétní věc? A prodávat po jednom či po více kusech? A co poštovné? Když dám věc za 50 kč a k tomu je poštovné 60 kč tak je jasné, že se koupit jedna věc moc nevyplatí.
A jak s placením? Jsem i objednávala něco zatím jen dvakrát a pokaždé jsem posílala peníze na účet až pak mi poslali balík, přijde mi to tak lepší, ale zas i já jsem měla strach, abych vůbec chtěné zboží dostala. Ale na dobírku se musí psát složen´ka a to vyjde dráž ne?
Je mi jasné, že teď jsem se znemožnila jakej jsem debil :oops:
a když tam dám více věcí a ozvou se mi zájemci, tak se bojím, abych v tom neměla zmatek a baliky s věcma nějak nepopletla.
Ale leží mi ve výbavičce peníze a na novou nějak neni, tak bych to ráda vyřešila takto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
6.12.11 08:40

Klidně ti je vyměním za holčičí :-D pár věcí mám i nových.

• Citovat
  • Upravit
573
6.12.11 08:48

Nemáte v okolí nějaký bazárek s dětským oblečením, kam bys to jednoduše zavezla? Nebo popros někoho, kdo trochu líp komunikuje s počítačem, ať ti pomůže. Ono popsat to takhle po netu by ti zaprvé asi stejně úplně nepomohlo, navíc by to bylo dost dlouhé a zbytečně spletité. Stačí, když ti to někdo jednou ukáže, klidně manžel/partner nebo kamarádka, je to všechno strašně jednoduché, když znáš princip ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
6.12.11 08:50

Máš věci po holčičce? Já to teprve vše musím probrat, ty věci nemám doma a tak si na to musím udělat čas a dojet si pro ně a protřídit to podle velikostí. Ale na malého jsem kupovala vše nové a snad i pěkné, amalej byl srpnovej. Teď nepotřebuju nové věci ale pěkně zachovalé, ono to ty mimnka nezničí a miminko bude dubňáček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
6.12.11 08:54

Já jsem dostala plný pytel na holku,a čekám kluka.Taky bych se ti musela pořádně mrknout,už nevím taky co tam mám.Malý se má narodit na konci února.

• Citovat
  • Upravit
36544
6.12.11 09:30

normálně vše nafoť na jedné hromadě, pár kousků zvlášť, dej jednotnou cenu za vše, plus poštovné těch 50,– a napiš že možnost prodání jednotlivých kusů po dohodě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
6.12.11 09:42

pokud to chceš prodat na mmb, tak to nesmí být nafocené nahromadě, ale hezky každý kousek zvlášť. Byly tam případy, kdy prodejce nafotil dva pěkné kusy a zbytek byly hadry. Projeď mmb, a tam se dozvíš víc,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
6.12.11 10:59

Nauč se pracovat s počítačem, foťákem a účtem. Pokud chces prodat, tak tato technika ti holt musí začít něco říkat, nebo to necháš jako vždy na manželovi s tím že jsi technický analfabet, on se ti na to vykašle a je klid.
Snad nejsi tak hloupá aby jsi se s tím nenaučila když na fórum psát umíš.

Nebo to odnes do nějakého mimi bazaru který máš v okolí a je klid.

Jak to chceš prodávat, to přece musíš vědět sama! Vem si oblečení, oceň si ho a zkus ho za tu částku prodat. Nebo se podívej po obchodech a dej cenu 50% nového a máš to. Oblečení a jiné snad nakupovat umíš, tak tam holt vypíšeš do textu ty míry.

Když budesš chtít tak se to naučíš, když ne tak můžeš psát pořád dokola jak se to dělá?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
11.12.11 13:39

No pokud něco chceš, tak se musíš hold snažit. Samo se to neudělá.

aneb
„Bez práce nejsou koláče!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová