Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky tak jsem se dozvěděla, že čekáme holčičku
![]()
jenže mám doma věci po chlapečkovi 0-3 roky a tak bych je potřebovala prodat, aby bylo na výbavičku pro holčičku jak na to? Jsem blbá a vůbec tomu nerozumím, chtěla bych to zkusit tady nebo na mimibazaru. Ale nevím ani ty základy jak vyfotit kousek oblečení a dát to do počítače, abych tam nemusela nahrávat všechny věci z foťáku, ale jenom tu konkrétní věc? A prodávat po jednom či po více kusech? A co poštovné? Když dám věc za 50 kč a k tomu je poštovné 60 kč tak je jasné, že se koupit jedna věc moc nevyplatí.
A jak s placením? Jsem i objednávala něco zatím jen dvakrát a pokaždé jsem posílala peníze na účet až pak mi poslali balík, přijde mi to tak lepší, ale zas i já jsem měla strach, abych vůbec chtěné zboží dostala. Ale na dobírku se musí psát složen´ka a to vyjde dráž ne?
Je mi jasné, že teď jsem se znemožnila jakej jsem debil ![]()
a když tam dám více věcí a ozvou se mi zájemci, tak se bojím, abych v tom neměla zmatek a baliky s věcma nějak nepopletla.
Ale leží mi ve výbavičce peníze a na novou nějak neni, tak bych to ráda vyřešila takto
Nemáte v okolí nějaký bazárek s dětským oblečením, kam bys to jednoduše zavezla? Nebo popros někoho, kdo trochu líp komunikuje s počítačem, ať ti pomůže. Ono popsat to takhle po netu by ti zaprvé asi stejně úplně nepomohlo, navíc by to bylo dost dlouhé a zbytečně spletité. Stačí, když ti to někdo jednou ukáže, klidně manžel/partner nebo kamarádka, je to všechno strašně jednoduché, když znáš princip ![]()
Máš věci po holčičce? Já to teprve vše musím probrat, ty věci nemám doma a tak si na to musím udělat čas a dojet si pro ně a protřídit to podle velikostí. Ale na malého jsem kupovala vše nové a snad i pěkné, amalej byl srpnovej. Teď nepotřebuju nové věci ale pěkně zachovalé, ono to ty mimnka nezničí a miminko bude dubňáček
Já jsem dostala plný pytel na holku,a čekám kluka.Taky bych se ti musela pořádně mrknout,už nevím taky co tam mám.Malý se má narodit na konci února.
normálně vše nafoť na jedné hromadě, pár kousků zvlášť, dej jednotnou cenu za vše, plus poštovné těch 50,– a napiš že možnost prodání jednotlivých kusů po dohodě ![]()
pokud to chceš prodat na mmb, tak to nesmí být nafocené nahromadě, ale hezky každý kousek zvlášť. Byly tam případy, kdy prodejce nafotil dva pěkné kusy a zbytek byly hadry. Projeď mmb, a tam se dozvíš víc,
Nauč se pracovat s počítačem, foťákem a účtem. Pokud chces prodat, tak tato technika ti holt musí začít něco říkat, nebo to necháš jako vždy na manželovi s tím že jsi technický analfabet, on se ti na to vykašle a je klid.
Snad nejsi tak hloupá aby jsi se s tím nenaučila když na fórum psát umíš.
Nebo to odnes do nějakého mimi bazaru který máš v okolí a je klid.
Jak to chceš prodávat, to přece musíš vědět sama! Vem si oblečení, oceň si ho a zkus ho za tu částku prodat. Nebo se podívej po obchodech a dej cenu 50% nového a máš to. Oblečení a jiné snad nakupovat umíš, tak tam holt vypíšeš do textu ty míry.
Když budesš chtít tak se to naučíš, když ne tak můžeš psát pořád dokola jak se to dělá?!
No pokud něco chceš, tak se musíš hold snažit. Samo se to neudělá.
aneb
„Bez práce nejsou koláče!“