Mám slabé mléko?

Anonymní
7.10.19 21:49

Mám slabe mleko?

Ahoj.
Chtěla bych se vás zeptat na názor. Mám již druhé dítko ( první nekojene, nebylo dostatek mléka).
Synovi je 11 dnů. Mléko musím bohužel odsavat, neprisaje se sám k prsu ( špatné bradavky) ani přes klobouček nechce.
Jednou za tři hodiny odsaju zhruba 300 ml mléka, coz si myslím, že je dost.
Jenže. Po nakrmeni neustále pláče hlady. Snědl by snad i celou ruku. Vypije 120 ml mého mléka a za půl hodiny další 90 ml a stále pláče a stále pláče.
Zkoušela jsem na doporučení lékařky dokrmit Sunarem a až pak je teprve klid.
Tak kde je chyba? Jedná se o hladové mléko? A má tedy cenu mu to vůbec dávat, když ho to nenasyti? Jsem z toho upřímně dost nešťastná. Díky za vaše zkušenosti! :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Sybilla2020
7.10.19 21:57
@Anonymní píše:
Ahoj.
Chtěla bych se vás zeptat na názor. Mám již druhé dítko ( první nekojene, nebylo dostatek mléka).
Synovi je 11 dnů. Mléko musím bohužel odsavat, neprisaje se sám k prsu ( špatné bradavky) ani přes klobouček nechce.
Jednou za tři hodiny odsaju zhruba 300 ml mléka, coz si myslím, že je dost.
Jenže. Po nakrmeni neustále pláče hlady. Snědl by snad i celou ruku. Vypije 120 ml mého mléka a za půl hodiny další 90 ml a stále pláče a stále pláče.
Zkoušela jsem na doporučení lékařky dokrmit Sunarem a až pak je teprve klid.
Tak kde je chyba? Jedná se o hladové mléko? A má tedy cenu mu to vůbec dávat, když ho to nenasyti? Jsem z toho upřímně dost nešťastná. Díky za vaše zkušenosti! :think:

No já myslím že slabý mlíčko mít můžeš i když hodně lidi si myslí že je to blbost. Píšeš že nesaje, takže možnost že by toho prostě málo vysal z prsou tu není. Krmis Teda lahví jestli správně chápu a tam vidíš kolik toho vypije. Že jo? Takže pokud vypije na mililitry dost, tak mu tvé mléko asi nestačí. Jinak nevím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.19 22:02

@VeruneckaSOS ano z láhve. A to opravdu do sebe toho dostane dost, i si někdy ublikne… Jak se přepije. Škoda, měla jsem radost, že mám konečně mléko 🤦‍♀️a ono tohle.
Stravuji se dobře, žádný diety ani nic podobného…

• Citovat
  • Upravit
35792
7.10.19 22:04

300ml na jeden zátah? To jsi dojnice roku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.19 22:09

@pikola No právě. Mám toho moc :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
95
7.10.19 22:10

Podle mě hloupost. Já dceru kojila první tři měsíce třeba každou půlhodinu, hodinu. Mléka jsem měla až až a stejně. Prostě to potřebovala. Tak jsem krmila, jak chtěla a byl klid. Je ale třeba rozpoznat, jestli Vam pláče hlady nebo jestli nemá jiné trápení. Často je to i z bolení bříška. Bolí je, tak chtějí pít a přepít to, vyprdět se… Ale nacpou se znovu a zase bříško bolí. Párkrát jsem to zažila. Ale nebojte, to všechno přejde. Podle mě je škoda, abyste dokrmovala Sunarem, když tolik odsajete. Zkuste nějakou laktační poradkyni z okolí, třeba poradí více. Kamarádka měla první měsíc taky potíže s přisátim malého a po měsíci krásně papal z prsa, takže bych to nevzdávala. Ale určitě se svět nezboří ani z UM. Hodně štěstí přeji. A klid především ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
7.10.19 22:16

Já na slabé mléko nevěřím, prostě mu dej dokud chce když ho máš dost. Když se kojí tak taky kojíš jak chce dítě a nikde to neměří ani nestopuje čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
7.10.19 22:25
@pikola píše:
Já na slabé mléko nevěřím, prostě mu dej dokud chce když ho máš dost. Když se kojí tak taky kojíš jak chce dítě a nikde to neměří ani nestopuje čas.

Souhlasim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
7.10.19 23:03

Ver mi, nemas slabe mleko :hug: hlavne neposlouchej starsi rocniky kolem sebe :zed: zkus urcite laktacni poradkyni, vyplati se to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.19 14:21

Slabé mléko je mozna někde u žen v Africe kde nemají co do pusy. Máš prostě jedlika.. Kojím a takovéhle dny, kdy mám dítě na prsu od rána do večera stále sem tam máme a někdy to trvá i 3 dny v kuse. Kdybych odstrikala bude to úplně to samé. Pak je zase lépe :D nevím jestli by mi že slabého mléka na 4 měsících vyrostl do krásných 8kg ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 10:26

No tak já bohužel asi sem ten případ.
Zkoušela jsem davat bez UM tedy jen MM a výsledek? Dnešní kontrola u dětské Mudr.
Ani deko nepribral… Celý noce a celé dny totálně prorvane… Zakladatelka :roll:

• Citovat
  • Upravit
14.10.19 10:32
@Anonymní píše:
No tak já bohužel asi sem ten případ.
Zkoušela jsem davat bez UM tedy jen MM a výsledek? Dnešní kontrola u dětské Mudr.
Ani deko nepribral… Celý noce a celé dny totálně prorvane… Zakladatelka :roll:

Tak to je mi líto, o tom jsem ještě neslyšela. Že je mléka málo ok ale slabe u nás v ČR :nevim: pk už mě jen napadá stravujes se dostatečně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.19 15:42

@moncicak123456 jistě, zeru přímo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3
25.10.19 11:06

Maly prirustek na vaze

Dobry den, mam syna 3.mesice a vcera jsme byli u dr na prohlidce. Za cely mesic pribral pouze 200g. Porodni vaha byla 2810g a nyni ma 4590g. Dr nam dala tyden a pak pujdeme na prevazeni. Kdyz ho dam k prsu tak chvilku pije a pak se zacne odtahovat, tlacit, kopat nozkama. Zkousim stridat prsa, ale vzdy je to stejne. Myslim, ze ma problem se vyprdet, ale dr mi rekla, ze kdyz tak malo pribral, tak to muze byt z hladu. Uz si nevim moc rady, navic ho dr vubec ani nemeri jen zvazi…muzu mit spatne mleko nebo za to muze spurt? Dekuji za jakoukoliv radu jak kojeni jeste zahranit a nedavat UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.19 11:57

@Mimi nko zkus přikládat když je v polospanku :think: moje dítě se tak dokáže cpát celou noc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová