Menstruace při kojení - je to normální?

447
7.10.19 21:01

Menstruace při kojení - je to normální?

Zdravím, zajímá mě jestli je to normální.. po 6tinedelce jsem šla na gynekologii a řekli mi, že když plně kojim, tak nemusím dostat celou dobu menstruaci. Že když ji dostanu tak je to velmi vzácné. Ale skončila mi 6tinedelka a za týden se mi menstruace dostavila i přes to že plně kojim. To je ok ale teď uběhlo 10 dní a menstruace nikde. Je mozne, že jsem ji prvně dostala a teď už se třeba nedostaví vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.10.19 21:03

Menstruovat při kojení je úplně normální. A pozor na antikoncepci. I při kojení se dá otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
7.10.19 21:04

Ahoj, já po šestinedělí dostala menstruaci i přes kojení a měla jsem ji naprosto pravidelnou, gyndař taky koukal, ale říkal, že se to některým ženám prostě stává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sybilla2020
7.10.19 21:05
@Deňa1995 píše:
Zdravím, zajímá mě jestli je to normální.. po 6tinedelce jsem šla na gynekologii a řekli mi, že když plně kojim, tak nemusím dostat celou dobu menstruaci. Že když ji dostanu tak je to velmi vzácné. Ale skončila mi 6tinedelka a za týden se mi menstruace dostavila i přes to že plně kojim. To je ok ale teď uběhlo 10 dní a menstruace nikde. Je mozne, že jsem ji prvně dostala a teď už se třeba nedostaví vůbec?

Já myslím že se ti dostaví zase ale třeba nepravidelně. Já bych to za nic vzacnyho teda nepovažovala. Znám víc takovych případů, ale když to říká doktor…

• Citovat
  • Upravit
1226

@Bellatrix Lestrange jj, jsem toho zářným příkladem, malýmu je teď 8 měsíců a jsem znovu těhotná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447

Jo to vim, ale zajímá mě jestli by bylo normální, že ji jednou po porodu dostanu a pak už ne? A třeba až přestanu kojit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
7.10.19 21:06

Dostala jsem ms hned 7. týden po obou porodech. A to jsem kluky taky kojila. Moje gynekolozka říkala, že je to naopak úplně normální a má to tak každá druhá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
7.10.19 21:07

Aha dobros tak uvidím děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
7.10.19 21:07

Nemohlo to být ještě nějaké dočišťování dělohy? Já už asi tři týdny po porodu ani nešpinila a najedou jsem začala silne krvácet…a byly to ještě ocistky…teď jsem deset měsíců po porodu a menstruaci jsem ještě neměla ;) (u prvního dítěte přišla první ms asi 8 mesicu po porodu, u druhého asi 9 měsíců.. u obou jsem v té době ještě kojila, ale už ne tak často jako v prvním půl roce po porodu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22914
7.10.19 21:11

@Deňa1995 ano, je to normální. KAždý to má jinak. Já u první dcery neměla 9měsíců a u druhé jen 6měsíců a kamarádka po celé 2 roky kojení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
7.10.19 21:14

@hicha Já si myslím že neee..měla jsem špinění taky po 6tinedelce a za týden jsem hodně krvácela tak asi 5 dni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.10.19 21:26

Dokud kojíš, tak ti může mesteuace chodit naprosto nepravidelně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.19 21:26

Já to takto měla po všech třech porodech. Vždy jedna menstruace po šestinedělí (a mám potvrzeno, že to opravdu byla menstruace a ne nějaké dočištování, ve dvou případech se mi to totiž začalo rozjíždět akorát v čekárně u dr…) no a pak 6 měsíců nic, dokud jsem plně kojila.

(Anonym, protože zrovna tohle probírám veřejně nerada, ale zas chci pomoct :) )

• Citovat
  • Upravit
142
7.10.19 21:32

Já jsem měla menstruaci taky hned po sestinedeli a plně jsem kojila. Pak jsem ji měla ještě další dva měsíce a pak asi třičtvrtě roku nic, pořád jsem plně kojila. A teď je malé rok, pořád plně kojim a menzes uz jsem měla asi dvakrát. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35938
7.10.19 21:33

Ja jsem to dostala když byly malé 3 měsíce a pak už pravidelně. Taky jsem se těšila, že budu mít ještě chvíli klid a nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová