Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já měla ten samý problém už v porodnici. Dceru sání z prsa strašně vyčerpávalo. Začala jsem dokrmovat z flašky odstříkané mléko. Po pár týdnech zesílila, přestala být tak spavá a láhev jsem mohla odložit.
Dcera měla žloutenku a u kojení jsem jí také musela budit. Ať kamarádka zkusí lehtat na nohách, hhladit po tvářích a pod bradou. Pokud to nezabere, tak na férovku mokrý kapesník na obličej. To funguje.
Starší to měla taky tak. Mohly za to zvýšené hodnoty bilirubinu. Chodili jsme pravidelně na krev a začali jsme se UM.
Moje spala 4 mesice nonstop, ale nakojila se behem 4 minut a prospivala
bilirubin a vse v norme. Spala hodne i potom a i ve 4 letech je spac
Mokrý kapesník na obličej (nebo vlhčený ubrousek), šťourat pod bradou, lechtat. Když to jinak nejde tak pod sprchu - klidně i dvakrát, třikrát za kojení.
Měla jsem to stejné, malý měl novorozeneckou žloutenku a nepil. Bylo to zoufalé, mlíko se mi dělalo pomaličku, on nepil, dvakrát si cucnul a chrápal.
Navíc když je dítě podvyživené tak je o to unavenější a furt spí. Takže opravdu ať se hodně snaží. Klidně krmit i odstříkaným mlíkem a pořešit s doktorkou jestli nemá žloutenku. Pokud ano, tak možná navrhne na nějakou dobu (2-3 dny) přejít na UM. Občas mají mimina se žloutenkou problém právě díky MM.
Kamarádka ma 2 týdny miminko. Strašně bojují s kojenim pac on spí a spí na jídlo ho musí budit ale to je náročné. Malý spí fakt tvrdě. Když už koji tak 10 minut a on zas usne. Je to boj. Včera byly u doktora a malý je ze 4 kil porodní váhy na 3.5kg. Nejaka rada jak na malého space