Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Od porodu jsem přišla o všechny známé, ale zase jsem získala nové. A dokonce jsem se zase dala dohromady s kamarádkou s dětství. Vše špatné je pro něco dobré. Nic si z toho nedělej to se srovná
Ahoj, je mi 27 a jsem doma na rizikovém těhotenství - 5 měsíc.
Nesmím nic dělat, jen ležet.. ale samozřejmě se v rámci možností snažím doma něco dělat. Jenže už toho mám fakt dost! Pomalu si nesmím ani prdnout aby mi někdo neřekl že něco dělám. Já vím že to myslí dobře ale já jsem fakt už vzteklá. V rámci možností se snažím něco málo.. aby to doma vypadalo a atd. Ale jdu na procházku, a dostanu kartáč že chodím.. pak že jsem pověsila prádlo.. prostě za všechno od všech dostanu seřváno. Všichni jsou na mě protivný že já jsem protivná.. ale říkala jsem jim ať už mě nechají žít!
Snažím se jim vysvětlit že něco musím dělat.. co by jste dělali? Já to do porodu fakt nepřežiju!
@Anonymní píše:
Nesmím nic dělat, jen ležet.. ale samozřejmě se v rámci možností snažím doma něco dělat. Jenže už toho mám fakt dost! Pomalu si nesmím ani prdnout aby mi někdo neřekl že něco dělám. Já vím že to myslí dobře ale já jsem fakt už vzteklá. V rámci možností se snažím něco málo.. aby to doma vypadalo a atd. Ale jdu na procházku, a dostanu kartáč že chodím.. pak že jsem pověsila prádlo.. prostě za všechno od všech dostanu seřváno. Všichni jsou na mě protivný že já jsem protivná.. ale říkala jsem jim ať už mě nechají žít!
Snažím se jim vysvětlit že něco musím dělat.. co by jste dělali? Já to do porodu fakt nepřežiju!
Pokud máš tohle výslovně nakázáno od doktora, tak to má asi nějaký důvod, ne? Aby ses na příští kontrole nedivila, že se ti zhoršil nález a že tě doktor posílá ležet do nemocnice, protože jestli ti hrabe z klidového režimu doma, tak v nemocnici by ses fakt mohla zvencnout…
Nesmíš nic dělat, jen ležet a ty se sebereš a jdeš na procházku. No promiň, v 5. měsíci, nezodpovědně ohrožuješ dítě. Nedivím se, že nadávají. Trochu se vzchop. Nevíš, jaké to je, mít dítě na novorozenecké jipce, každou hodinu se třást, jestli žije, jak to vypadá, jestli přežije další komplikaci. A věř mi, nechceš to zažít. Nějaké blbé musím ležet a nudím se je absolutně nic proti tomu, jak vypadá bojující novorozenec o život. Jsi máma, máš ležet, tak lež.
@Anonymní píše:
Ja jsem doma take na rizikovem uz od listopadu,4mesice jsem nemela ani ty vychazky, tedka uz mam vychazky takze obcas jdu na prochazku, ale uklizi spis pritel, a nevadi mu to nastesti to chape.Ja jsem treba zkoukla celou kompletni serie jednoho serialu, tedka jsem si koupila puzzle 3000dilku, asi pred dvema rokama jsme s pritelem slozili 6000dilku.Tak jsem vybrala pekny obrazek takovou chaloupku v prirode, a slozim ji a dame ji male do pokojicku. Termin mam 17.7. Take uz se na to tesim, za miminko to stoji asi bych si hrozne vycitala kdyby se neco stalo jen protoze me byl narizeny klid a ja to nedodrzela.Nebo muzes zacit hackovat proste nejake rucni prace, ja na hackovani moc nejsem ale moje mamka joo uz mam decku do kocarku, cepicku a uz pracuje na fusaku na podzim.Je spousta veci co muzes delat.
@Helileli píše:
Pokud máš tohle výslovně nakázáno od doktora, tak to má asi nějaký důvod, ne? Aby ses na příští kontrole nedivila, že se ti zhoršil nález a že tě doktor posílá ležet do nemocnice, protože jestli ti hrabe z klidového režimu doma, tak v nemocnici by ses fakt mohla zvencnout…
Já to vím, ale já se fakt cítím mnohem hůř jen protože furt musím ležet. Fakt se cítím jak kus skříně kterou nikdo nepotřebuje..
Neříkám že budu mejt okna.. ale musím trochu žít.
Přečti si pár příběhů. http://www.prazdnakolebka.cz/pribehy
Hned ti to ležení bude připadat snesitelnější,
@terinka4444 píše:
Nesmíš nic dělat, jen ležet a ty se sebereš a jdeš na procházku. No promiň, v 5. měsíci, nezodpovědně ohrožuješ dítě. Nedivím se, že nadávají. Trochu se vzchop. Nevíš, jaké to je, mít dítě na novorozenecké jipce, každou hodinu se třást, jestli žije, jak to vypadá, jestli přežije další komplikaci. A věř mi, nechceš to zažít. Nějaké blbé musím ležet a nudím se je absolutně nic proti tomu, jak vypadá bojující novorozenec o život. Jsi máma, máš ležet, tak lež.
Byla jsem venku 10 minut. Fakt se snažím se hodně šetřit. Byla jsem v nemocnici a vím že tam už zpátky nechci. Ale mám už jedno dítě a to prostě musím v rámci možností obstarat. Samozřejmě že všichni pomáhají.. a dítě je ve školce.. ale prostě něco musím dělat.
@rozumbrada píše:
Přečti si pár příběhů. http://www.prazdnakolebka.cz/pribehy
Hned ti to ležení bude připadat snesitelnější,
Já tohle všechno znám. Hledala jsem si i nedoklubko. Ale prostě mě třeba šíleně bolí hlava a záda z toho jak ležím ![]()
Delas to pro svoje dite, je to jen docasne a zase tolikrat se ti to v zivote nestane.
Ja byla taky v 6.mesici na rizikovem a uzivala jsem si, ze konecne nemusim litat do prace a vytirat doma podlahy. Podivala jsem se na vsechny filmy, co jsem kdy nemela cas, sjela vsechny serie Gilmorek, cetla jsem knihy, delala webovky, sila na stroji. Nakonec jsem si to uzivala (samozrejme kdyz pominu ten strach o miminko) a rada na to vzpominam, protoze s ditetem na svete uz si potom nikdy tak neodpocnes.
A doporucuju precist si pribehy s fotkama z novorozenecke jipky - opravdu bys nechtela mit dite vazici 800gramu nekde na pristrojich a premyslet, jestli nekdy zvladne dychat bez pristroju, to mi ver ![]()
@Anonymní píše:
Buď ráda, co bych za to dala
Já už mám naštěstí k porodu blízko, ale mám nařízený klidový režim a co bych za to dala, kdybych ho mohla dodržovat. Mám dvě děti a v domácnosti mi taky nemá kdo pomoct, takže dělám tak nějak vše, co ještě zvládnu..
Když máš být v klidu, tak bys měla být ![]()
@Anonymní píše:
Byla jsem venku 10 minut. Fakt se snažím se hodně šetřit. Byla jsem v nemocnici a vím že tam už zpátky nechci. Ale mám už jedno dítě a to prostě musím v rámci možností obstarat. Samozřejmě že všichni pomáhají.. a dítě je ve školce.. ale prostě něco musím dělat.
Je hodně žen které by za tu péči daly cokoli, protože jí nemají.
Vem si knižky, čti, pusť si seriál na ntb.
Děláš to pro své dítě.. Já chápu, že máš své potřeby.. Ale dítko jsis určitě porizovala, ci nechala s nějakou představou.. To co teď stravis na lůžku, se ti jen vratit.. A neni to tak zle, odpocivat..
Jsi sobec. JÁ, JÁ, JÁ… A co to miminko? Netrápí tě, že může umřít? Že se může narodit předčasně, být postižené, mít zkažený život? Jen kvůli tomu, že ty nutně potřebuješ něco dělat? Já taky musela ležet, bojovala jsem o každý den a stejně se miminko narodilo dřív. Máš představu, co to obnáší? Nekonečnej strach o každý nadechnutí, o výsledky každýho vyšetření, klepeš se, aby nemělo mentální postižení, aby vidělo… o tohle stojíš? Je to jen na tobě. I v leže se dá dělat dost věcí. Já jsem ušila deku, přečetla spoustu knížek, můžeš malovat, háčkovat, plést, šít… Až porodíš předčasně, budeš si vyčítat každý zbytečný krok. To ti fakt nestojí život a zdraví dítěte za těch pár měsíců?
@Janli škoda, že zkušenosti jsou nepřenosné, to by se nehla z postele na krok a ještě by byla vděčná, že drží pohromadě a může si v klidu ležet doma.