Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kvaček To mel, byli jsme kvuli tomu na pohotovosti protoze byli pidi a my se bali aby mu tam nezustala nejaka ta nozicka ale to uz jssou tak dva roky
Syn měl od mala neustále pod normu železo a když mi pak sotva vyšel schody do 2. patra a sám od sebe si lehl a usnul, tak měl železo hodně hodně pod normou. Určo to bude železo, držím pěsti!
Nevím jestli mi něco neuteklo, ale půlka holek napsala, že to vypadá jako příznaky leukémie (držím palce, at je to všechno možný jen ne tohle) a ty jsi nebyla s klukem u doktora?? ![]()
@maminka189 Tak ať to zítra dopadne co nejlíp.
Snad budeš mít výsledky brzo.
@Alenka a delali se mu „identicke“ modrinky na rukach a nohou?
. @Drovers Dekuju pak dam vedet a budu si sypat na hlavu popel jaka jsem hysterka a nadavat si, ze sem to tady tak resila
Ahoj,
přidávám se k ostatním! ![]()
maminka189- četla jsem celou diskuzi a co trápí tvého synka, určitě se nám prosím ozvi, jak jste dopadli u doktorů!!
Můj mladší synek (v červenci mu bude 6) vždy určité období mívá taky na nožkách hodně podlitin (ale jenom lýtka), připisujeme to tomu, že pořád někde lozí - po žebříku, po židlích a chlapci bývají k tvoření podlitin prý náchylnější (nevím, proč). Byli jsme na krvi - tam žádný nález, jenom „mírně podlimitní železo“, ale opravdu o pár setin, to prý nemá smysl rvát do něj umělé železo. Ale nijak unavený ani spavý nebývá, jen že ty podlitiny známe taky..
Určitě se ozvi, držím palce ![]()
@maminka189 píše:
Ahoj holky,
Potrebuju znat vas nazor.Mam 5ti leteho syna. Vzdycky to byl takovej"rebel" co chvilku nevydrzel sedet a i pres to byl problem ho vecer dostat do postylky (odpolko nespal).
Posledni dobou mi zacal hubnout a je dost unaveny.Kdyz nekam jde tak si po 2minutach stezuje, ze ho boli nozicky a uz nemuze a odpoledne mi sam usina na gauci nebo spis, kde ho to zrovna prepadne![]()
.Do toho se mu na tele (hlavne na nochach, ale jednu sem nasla dole na brise) modriny.Tak mam hrozny strach, aby to nebylo neco vaznejsiho, ale zase nechci u dr vypadat jako hystericka matka…Jo zapomela jsem dodat ze ma malej porad hlad. Poradte a uklidnete me ze to nic neni. Nemuzu z toho spat
Tak ty příznaky mně až úděsně cosi připomínají. Spolužačka mojí sestry zemřela v devíti letech na leukémii… ![]()
Já pořád douufám, že se bude jednat o něco méně závažného, například snížené železo. Určitě se ozvi, moc na vás myslím.
Holky tak jsme byli u dr a zejtra musime na krev a pak se uvidi.
maminka189 -
a neprozradíš aspoň, co dr. na to? Jaký má názor? Nic vám neřekla, jenom vás objednala na krev? jak synek vypadá nyní - je stále tak unavený a spavý?
@zolycka děkujeme!! ![]()
@Gerberka Podívala se do papírů na odběry, které byli dělány asi před půl rokem s tím, že tam bylo méně železa a že by to mohlo být i to.Dala nám žádanku na krev, ale tam už boužel nebyli
a to jsem malého od včerejška připravovala na to, že mu tu krev brát budou a předcházela tomu hodinová hysterická scéna(doma) kdy ze sebe rval oblečení, že nikam nejde a pak v čekárně, že nejde do ordinace, že se bojí, ale tak on nemá doktory rád i když naše paní doktorka je zlatá…
Holky já si myslím, že to je to železo a že zvýšený v potravinách asi nestačilo, tak třeba nám nasadí nějaké tabletky a bude to ok-SNAD. Vůbec si neumím a ani nechci představit, že bych měla dítě např. z leukemií a každý den se bála aby se zdravotní stav nezhoršil a pak se dalších 5 let bála aby se nám to nevrátilo. Jak sem už psala, moje mamka tenhle hnus měla(taky se to zjistilo náhodou) a před tím nebyla nikdy nemocná. Snad to dobře dopadneme
Moc na vás myslím a taky věřím, že to bude jen tím železem!!!