Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky bych raději počkala, až ti bude výrazně lépe. Ať zase za týden neběžíš pro další neschopenku. Když se vrátíš do práce třeba za měsíc, tak ještě budeš v práci docela dlouho, pokud bude vše OK.
@Boudová ahoj, já jsem teď v 18tt a první 3 měsíce to bylo hrozné. Připadala jsem si jak lemra, ale ta únava byla šílená a nepřekonatelná. Já se už budila ráno unavená, dala si snídani a musela si zase lehnout. Špatně mi bylo taky, zvracela jsem jen párkrát, spíš celodenní pocit, že budu, taky nic příjemného, ale proti tvému zvracení asi lepší. takže kdybych na tom byla jak ty, tak nespěchám do práce. Já nevěřila, že ta únava někdy přejde, teď ve 2 trimestru je to lepší, ale taky jak na houpačce, jeden den super a druhý zase padám na hubu. Mám už 2 děti a v žádném těhotenství jsem nebyla tak hotová, pokaždé a u každého je to jinak. Cítit se jako ty, tak s klidem zůstanu doma do konce těhotenství.
Holky tak sem jeste psala mamce a napsala, ze bych se hlavne mela vic hybat kuli porodu. Tak zitra se trosku premuzu a zkusim to ![]()
Kvuli vsemu bys se mela hybat, kvuli krevnimu obehu, vyvarovani se komplikacim, vaze. I jestli se nevratis do prace, aspon 30 minut chuze denne po rovine…tehotenstvi neni omluva, aby se clovek valel, naopak. Nerikam, kdyz nekdo musi lezet nebo zvraci tolik jako ty driv, ale ted uz jsi z toho venku a potrebujes se dostat zpet do formy.
@AnnaF mas pravdu. Ja bych se hejbala, ale prekonat se je pro me neprekonatelny problem. Ale fakt s tim zitra zacni neco delat.
@Boudová rozhodně to stojí za to. Problémů s pohybem bude přibývat, lepší je to, když je tělo připravené- i když přidou situace, na něž se nelze připravit ![]()
@blecha72 píše:
@Boudová rozhodně to stojí za to. Problémů s pohybem bude přibývat, lepší je to, když je tělo připravené- i když přidou situace, na něž se nelze připravit
To jo no, ja ted byla ve vane a koukam jak mam ochably svaly na rukach normalne volna kuze na pazich a to sem hubenour. Zitra vam napisu co sem zvladla at mam motivaci ![]()
@Boudová ahoj,já jsem na tom stejně, ale zatím každý večer až na výjimku zvracim, do práce bych se vrátit chtěla, ale dokud mi nebude úplně dobře, tak to nechci uspechat, abych pak nemusela znovu na neschopenku
první tři měsíce jsem furt zvracela a musela jsem do nemocnice na infuzi. Za sebe doporučuji se do práce vrátit až se budeš cítit dobře
jinak pohyb je fakt dobrej a pomáhá… Procházky, uklízení, atd ![]()
@Kláraaaa Ahoj
dnes jsem byla a aktivnejsi. Bylo to lepsi i kdyz jsem se pozvracela po ceste na nakup.
Ale s navratem do prace jeste pockam. Aspon do kontroly.
@Boudová jo v obchodě je mi většinou zle ale člověk se dostane na chvilku mezi lidi, minule mě to chytlo u pokladny, tak jsem se opřela o vozík a naštěstí to odeznělo ![]()
@Kláraaaa ja se tam taky vzdy opiram
zvlastni v obchode je mi vzdy nejhur. Fuj