Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj zeny
ja jsem tu nedavno fnukala kuli bliti, prozvracela jsem se do nemocnice a nic hezkyho nezazila. Ted uz je to cca tyden lepsi. Zvracim jen rano, vyjmecme vecer. Ale jsem strasne unavena. Muj den vypada tak ze vstanu cca v 10 nasnidam se a vracim se do postele. Zvedam se opravdu jen na jidlo a na kratke vychazky se psem. Pripadam si jako totalni netahlo. Tak sem se chtela zeptat tech zkusenejsich rodicek co byly treba podobne vycerpane. Myslite si, ze kdyz se premuzu a vratim se zpet do prace zlepsi se to? Nebo me to bude vycerpavat jeste vic? Nechci cele tehotenstvi prospat, ale zatim mi nic jineho nejde.
+
A doktor by tě uschopnil? Sestra měla to stejný, ze začátku zvracela, až skončila v nemocnici na kapačkách… Když se to časem srovnalo, chtěla zpátky dopráce, ale gynekolog ji řekl, že jak je jednou na neschopence, že už jí neuschopní, že má zůstat doma, i když už žádné problémy neměla…
@petulikmt to nevim, pocitam s tim ze az se budu citit dobre tak me uschopni. Uz ted si pripadam ze se spis flakam. Ale je to fajn kdykoli pocitim potrebu spat tak si jit lehnout. Akorat ze je to skoro cely den. Tak si rikam jestli uz bych se nemela premoci. Preci jen uz nezvracim na kazdym kroku.
@radulaur píše:
Ahoj, me se to vyrazne zlepsilo po 12 tydnu…i bliti i unava…
Ja uz sem 14. tyden bliti je lepsi ale unava vubec. pul hodinova prochazka me vycerpa. Spatne se mi dycha. Ja nevim no. Pripadam si fakt neschopna.
@Boudová já bych ještě počkala než budeš mít víc energie, jde taky o to co za práci děláš. Já zvracela cca do 12.tt, pak klid a ted jsem 14+5 a opět blití od rána do večera, motání hlavy a nízkej tlak, takže si užívám
pokud jsi hodně unavená, neřetěžuj se a odpočívej, odpočinek ted potřebuješ jako sůl a pokud ti bude líp, tak se vrat do práce, v kolikátem jsi?
@Boudová píše:
Pripadam si fakt neschopna.
Asi proto máš tu neschopenku
![]()
@veronika67 jsem nejak 14 tyden, trosku jsem se do toho zamotala tak nevim presne
kdyz ja mam pocit ze furt jen odpocivam a odpocivam a energie nikde. ![]()
@kjhui píše:
Asi proto máš tu neschopenku![]()
@Boudová to jsme podobně
a jsem na tom stejně, energie se mi vrátila na dva týdny a pak buch a zase jen ležím, ještě me chytají migreny, tak si fest užívám
taky jsem na neschopence a jsem ráda, v práci bych asi padla za vlast ![]()
Bud doma a odpočívej az ti bude lip budeš fungovat nic si z toho nedelej, když bys šla do prace vrátíš se unavená a vymackana jako citron a stejně bys šla spát
No holky na kontrolu jdu za 14 dni, tak uvidim jak se to zlepsi. Snad jo. Mam zablokovany zada a potrebuju pohyb.
@Boudová píše:
No holky na kontrolu jdu za 14 dni, tak uvidim jak se to zlepsi. Snad jo. Mam zablokovany zada a potrebuju pohyb.
Tyhle potíže jsem měla v prvním těhotenství, fakt pomohlo to rozchodit, rozhýbat, třeba nějakým lečím výšlapem- to ale na nemocenské nemůžeš, že
@blecha72 tak jako muzi vid, mam 6 hodin vychazky. Vyuziju max hodku se psem. Jenze ja jdu treba 10 minut do kopce a sem vyrizena.
mozna bych to premohla, ale ja se vzdy otocim a jdu si domu lehnout. A tys to teda prekonala jo?
ja bych sla rada i plavat, ale proste nejdu. ![]()
Ja mam tu zkusenost, ze cim vic clovek v tehotenstvi odpociva, tim je unavenejsi. Ale ja jsem vzdycky mela v tehotenstvi nizky tlak, takze to dava smysl: kdyz jsem se nehybala, mela jsem ho jeste nizsi a byla unavenejsi. Takze ja jsem se vzdycky premohla a uvedla se do pohybu a unava se zmensila (fungovala jsem s 90-60, na ktere jsem se dostala, kdyz jsem se hybala…). Jinak v tehotenstvi se vsechno hrozne rychle meni, uvidis, druhy trimestr muzes byt klidne uplne v pohode, ja prvni taky padam na hubu a na konci tretiho urcite zas budu, ale mezi tim se to meni fakt ze dne na den. A byt doma neni taky vyhra, protoze vic pribiras, mas min kontaktu s lidmi atd., a je dobry si jeste uzit, nez budes skakat kolem mimina
.