Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, před dvěma dny dny jsem spadla na schodech, nejdřív to vůbec nebolelo, ale druhý den mi noha dost natekla, tak jsem jela na pohotovost. Řekli mi, že mám dvojitou zlomeninu nartu a dostala jsem sádru (botu). Nevíte za jak dlouho by mi ji mohli sundat? ![]()
@kklarinecka píše:
Zdravím, před dvěma dny dny jsem spadla na schodech, nejdřív to vůbec nebolelo, ale druhý den mi noha dost natekla, tak jsem jela na pohotovost. Řekli mi, že mám dvojitou zlomeninu nartu a dostala jsem sádru (botu). Nevíte za jak dlouho by mi ji mohli sundat?
oni ti neřekli, kdy máš přijít na kontrolu? ![]()
@stinga prý po týdnu na převaz (měla jsem to dost oteklé, tak aby se mi sádra na noze nehýbala)
@kklarinecka píše:
@stinga prý po týdnu na převaz (měla jsem to dost oteklé, tak aby se mi sádra na noze nehýbala)
aha, tak se na tom převazu zeptej, třeba ti teda tady někdo napíše, jak dlouho to měl - ale to víš, každá zlomenina je jiná a každý se jinak hojí
@kklarinecka no tak se na převazu zeptej, na jak dlouho to doktoři vidí.
To bude záležet jak se budou kosti hojit..oni si udělají rentgen a podle toho se rozhodnou jestli ještě sádru nebo pak už třeba jen ortézu..každopádně zlomenina srůstá cca 4-6 týdnů pak už je to většinou ok
@kklarinecka píše:
Zdravím, před dvěma dny dny jsem spadla na schodech, nejdřív to vůbec nebolelo, ale druhý den mi noha dost natekla, tak jsem jela na pohotovost. Řekli mi, že mám dvojitou zlomeninu nartu a dostala jsem sádru (botu). Nevíte za jak dlouho by mi ji mohli sundat?
Měsic jsem chodila o berlích
To jsem měla taky a taky po pádu ze schodů - vícečetnou zlomeninu nártních kůstek. Sádru mi dali nízkou, já s ní chodila, protože mě to nebolelo. Bez berlí, samozřejmě. Dokonce jsem i vymalovala. A ve výsledku mi to po měsíci vůbec nesrostlo a pak jsem na to nesměla šlapat. Ale v pohodě. V druhé noze jsem měla výron v kotníku po skočení z okna (zabouchla jsem si klíče) a ten mě trápil víc. Asi rok to občas otékalo a bolelo. Takže náhodou vím, že doba léčby té zlomeniny je měsíc až šest týdnů - udělají ti snímek, jak to vypadá.
Mojí sousedce zlomenina nártu srůstala 5 týdnů, ani ji to moc nebolelo. Mě klíční kost 2 měsíce bolesti, dodnes mě v tom místě nepříjemně tlačí ramínko podprsenky.
Kosti, co jsou v sádře, srůstají lépe.
Záleží, kde přesně to máš zlomené. Třeba zlomené zánártní kůstky mohou být i na sádru na 4 měsíce.
Držím palce ať to není tak hrozné.
Mamka to mela jen nastipnute, i tak na 3 tydny. Bez chodicky, berle.
U kazdeho se to hoji jinak, ale pod 6 tydnu to nepujde si myslim. A nemusi to srustat, jak by melo, uvidis, zalezi, ktere kosti se presne zlomily.
Mela jsem chodici sadru na 6 tydnu. Tedy prvni tyden nechodivi, pak 5 týdnů chodici…
Ahoj,
mám zlomenou 3. nártní kost, za pár dní to bude měsíc co mám ortézu. Nesmím na to šlapat, jen na patu. Včera jsem byla na kontrole, lékař neudělal rentgen, jen mi řekl ať začnu hýbat prsty a zkusit třeba na koberci našlapovat s holema. Taky mi dal žádanku na rehabky, objednány jsou - půjdu za týden a něco. Kontrola za 14 dní.
Máte někdo zkušenost? Potřebovala bych být za 14 dní bez franc. holí, nejlépe i bez ortézy jelikož jedu na koncert. Tak zda je reálné za těch 14 dní být schopná chůze, samozřejmě přesuny budou MHD, ale nějaké postávání a chození tam bude.
Pak jsem se chtěla zeptat na ty rehabilitace - jak u Vás probíhali. Mám zkušenost pouze z rehabkama na záda a na prst ruky, takže u té nohy vůbec nevím.
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám zlomenou 3. nártní kost, za pár dní to bude měsíc co mám ortézu. Nesmím na to šlapat, jen na patu. Včera jsem byla na kontrole, lékař neudělal rentgen, jen mi řekl ať začnu hýbat prsty a zkusit třeba na koberci našlapovat s holema. Taky mi dal žádanku na rehabky, objednány jsou - půjdu za týden a něco. Kontrola za 14 dní.
Máte někdo zkušenost? Potřebovala bych být za 14 dní bez franc. holí, nejlépe i bez ortézy jelikož jedu na koncert. Tak zda je reálné za těch 14 dní být schopná chůze, samozřejmě přesuny budou MHD, ale nějaké postávání a chození tam bude.
Pak jsem se chtěla zeptat na ty rehabilitace - jak u Vás probíhali. Mám zkušenost pouze z rehabkama na záda a na prst ruky, takže u té nohy vůbec nevím.
No nevim, mela jsem nedavno zlomeny malicek na ruce a hojilo se to u me 8 tydnu a to nebyl nart a nezatezovala jsem ho. Tech 8 tydnu me to bolelo.