Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejsem si jistá že svého přítele opravdu miluješ když už po 1,5 roce jste stihli mít krizi s pauzou a xkrát nevěru z tvé strany. Myslím že takový vztah nemá budoucnost. A právě to že nejsi spokojená se svým přítelem ti dává tu nejistotu a chováš se tak jak se chováš.
S tím tvým kamarádem bych už si nezačínala, to není chlap pro ženu, akorát příživník. Takoví příživníci bývají velmi přitažliví ale tady musí zakročit rozum a zastavit to.
No co bych ti poradila? Měla bys být asi chvilku sama a uvědomit si co chceš, co hledáš a netahat za nos přítele když už stůl mezi váma není čistý. Buď to s ním vyřešit, nebo se rozejít ale tohle je jako termit ve dřevě. Necháš to tam a časem to dřevo shnije. Zkusila bych si najít někoho s kým nebudu mít potřebu ho podvádět a po roce a půl si s ním dávat přestávku. Myslím že ten vztah je už mrtvý.
jsi nezralá a zmatená…A Nevíš co chceš, což je absolutně to nejhorší..
takže ti zbývá jen sednout si SAMA SE SEBOU.. napsat si, co chceš.. dát si je vedle sebe.. zamyslet se kdo a co ti dá.. insolvence pomine.. /spíš je horší jeho nezodpovědný přístup/.. ale podle mne miluješ prostě toho zadluženého.. na druhé straně - hormony a chemie fungují objektivně jen dva roky.. budeš z něj tak nadšená i za tři i více let?
vem rozum do hrsti.. aktuálně z tebe mluví spíš vag…na
držím ti palce, někdy se to tak holt v životě sejde, že člověk neví a váhá…
Dobrý den,
jak ta krize s přítelem probíhala (důvody a průběh)? A pakliže byste měla svého „přítele“ popsat několika slovy, jaká by to byla?
L.
Priznejme si.. kdyby mel kamos prachy, tak s nim jsi. To je cele a pochopitelne celkem.
@Šarlota4 píše:
Priznejme si.. kdyby mel kamos prachy, tak s nim jsi. To je cele a pochopitelne celkem.
Souhlas. A je fajn, ze si slecna uvedomuje, ze to neni dobre, ze on neni pro zivot
@PaníKadrnožková píše:
Souhlas. A je fajn, ze si slecna uvedomuje, ze to neni dobre, ze on neni pro zivot
No musím se zakladatelky zastat. Která z vás by byla šťastná kdyby byla zamilovaná do někoho kdo se chová nezodpovědně? To že nemá peníze je druhotný, důležitý je co ho k tomu vede - že si kupuje věci které by teoreticky nemohl dovolit, že se chová lehkomyslně a malou výplatu ještě utrácí za kraviny a ten postoj. To že je ten bez peněz jde ruku v ruce s tím jak se chová. Jiná by bylo kdyby ho popsala jako nějakého „dělníka s lopatou co moc nebere a to se jí nelíbí“ Ale ona popisuje člověka co je lehkomyslný a to je velmi podstatný povahový rys kterýmu je dobrý se v dlouhodobém vztahu vyhnout. On jí nedokáže zaopatřit protože má priority jinde. Člověk co chce zaopatřit rodinu si prostě sežene příležitosti jak jí zaopatřit a on ukazuje že to je to poslední co ho zajímá.
@Olina95 píše:
No musím se zakladatelky zastat. Která z vás by byla šťastná kdyby byla zamilovaná do někoho kdo se chová nezodpovědně? To že nemá peníze je druhotný, důležitý je co ho k tomu vede - že si kupuje věci které by teoreticky nemohl dovolit, že se chová lehkomyslně a malou výplatu ještě utrácí za kraviny a ten postoj. To že je ten bez peněz jde ruku v ruce s tím jak se chová. Jiná by bylo kdyby ho popsala jako nějakého „dělníka s lopatou co moc nebere a to se jí nelíbí“ Ale ona popisuje člověka co je lehkomyslný a to je velmi podstatný povahový rys kterýmu je dobrý se v dlouhodobém vztahu vyhnout. On jí nedokáže zaopatřit protože má priority jinde. Člověk co chce zaopatřit rodinu si prostě sežene příležitosti jak jí zaopatřit a on ukazuje že to je to poslední co ho zajímá.
No…bezesporu, neni treba se zastavat, ja ji pochvalila ![]()
Jestli jsi do něj zamilovaná, tak se rychle odmiluj. Jinak ti to přinese jen potíže a starosti. Hezké vzpomínky si nech, ale už se do žádných dobrodružství s ním nepouštěj.
@PaníKadrnožková píše:
No…bezesporu, neni treba se zastavat, ja ji pochvalila
Jasně
promiň blbě jsem to přečetla. ![]()
Zmatek v hlavě… To jde snadno pochopit.
Velmi tě přitahuje, je pro tebe magnetem, ale víš, už to rozumně víš, že život s ním spojit není dobré. Co s tím?
Bude u tebe silnější rozum, anebo jak se tomu říká „srdce“?
Někdo by si hodil korunou: jestli padne orel, nebo panna.
Někdo se vrhá bezhlavě po hlavě.
Někdo rád riskuje.
Někdo si to raději dobře rozmyslí.
Stojíš na křižovatce a je to tvoje cesta.
Držím ti palce ![]()
@Šarlota4 nevím, jestli to bylo myšleno ironicky… Ano, na jednu stranu mi jde o ty peníze. Ale ne tak, jak vyznělo z tvého příspěvku, já vydělávám dost, mám své peníze, chlapa kvůli penězům nehledám, to opravdu ne… Jde mi spíš o to, že už to, jak se dostal do insolvence (automaty, chlastáni s kámošema, akce…), někdo za to nemůže, nebo se dostane do této situace ne svou vinou, ale toto už mě zarazilo jak mi to vyprávěl… A druhá věc jsou ty drahé věci, cigarety,… Přece člověk, který má tak málo peněz, tak by se měl trošku uskromnit… A ne se pořád jen litovat jak nemá peníze a nic nedělat pro opak… Taky jsem zapomněla dodat, že jsem mu půjčila 2 tisíce… Takže tak… Ale na druhou stranu si fakt rozumíme, je hodný… A strašně, ale opravdu strašně moc mě přitahuje, já jsem tohle s nikým jiným nezažila… On si sedne do auta (naštěstí s nama teď ještě jezdí jedna kolegyně, nejezdíme sami) a já cítím tu energii co je mezi nama… Jednou jsem s ním teď jela sama a měla jsem co dělat, abych se na něj nevrhla… Ano, jsem zadaná, takže se opravdu snažím… V práci se mu vyhýbám jak můžu a on si toho všiml samozřejmě a ptal se, co se děje… Vím, že tento vztah by neměl budoucnost, já fakt nevím, co cítím ![]()
@Olina95 píše:
Ano, přesně tak to je ![]()
@Olina95 nejsem si jistá, jestli je to bráno jako nevěra, prakticky jsme s přítelem spolu nebyli..takze to neberu jako nevěru. A příteovi jsem něco málo řekla…
Ja te nesoudim. Taky bych nechtela chlapa, ktery donese domu 11k a jeste ma tunu zlozvyku. Zakladat s takovym clovekem rodinu nebo vztah je nerozum. Jen rikam fakta. Kdyby mel dost penez, tak ti nevadi ani cigara ani whiskey.
Ahoj holky, předem se omlouvám za anonym, ale je to pro mě dost citlivé téma. Poslední dobou jsem strašně zmatená a nevím, co vlastně cítím. S přítelem jsme spolu 1,5 roku. V létě jsme měli menší krizi, kdy jsme si i dali pauzu, a v tu dobu se objevil nový kolega. Sháněl někoho, kdo ho bude vozit a kamarádka ho poslala za mnou. Líbil se mi a vypadal v pohodě, tak jsem si řekla proč ne. Když jsem ho ale začala vozit, my si povídali, tak se mi začal líbit víc a víc. Pak jsme si spolu pořád psali a najednou z toho bylo víno po práci. No jak to asi skoncilo, hádejte… Nejhorší bylo, že se mi to moc líbilo, on se mi líbil, a tak jsem chtěla víc a víc… To milování, chvíle ve sprše,… No byla to nádhera. Myslím, že i já jsem mu nebyla a nejsem lhostejná… V té době se mi začínal ozývat můj ‚pritel‘ s kterým jsem měla pauzu, že mu chybím a chtěl by se sejít… Tak jsme se sešli, kecali, a bylo fajn… Byla jsem úplně zmatená co vlastně chci… Ten můj kamarád se mi svěřil, že má insolvenci a dluhy a povídal mi jak k tomu všemu přišel, a v tu chvilku jsme začala uvažovat, že to není chlap pro mě… Ne, že bych byla nějaká zlatokopka, to pravdu ne, ale podle mě by chlap měl umět zabezpečit ženu, a ne žena jeho (jak by to v tomhle případě dopadlo, kdybych s ním začala chodit, protože 11 tisíc na výplatu je prostě málo), k tomu na mě začal působit strasne ne zodpovědně, má málo peněz a vůbec se neuskromni, kupuje drahé whisky, cigarety,… Prostě toto ne od toho jsem chtěla dát ruce pryč… Tak jsem Teda s ním ukončila a vrátila se k příteli… Ten kamarád se pořád snažil, ale věděl že mám přítele, tak se pak uklidnil. Pak přišla doba, kdy mi na tom kamarádovi začalo absolutně vše vadit… Byla jsem alergická už jen na ten jeho obličej, hlas… Byla jsem na něj hnusná, ale on byl pořád tak klidný, a to mě vytáčelo ještě víc. Pak jsem se jednou opila a on mi zrovna napsal, že by udělal předtím všechno jinak, že jsem strasne fajn a je mi líto jak to dopadlo. V tom období se mi to zase vše vrátilo, jaké to bylo krasne, ne jen ten sex, ale ty společné chvíle… Jenže pak se zase něco posralo a já ho zas začala ‚nenavidet‘ nebo co… To mi tenkrát kamarádka řekla… Nejsi do něj zamilovaná? Takhle se chovají malé děti, když se jim někdo líbí… A já si začala uvědomovat že na tom asi něco bude. No nejhorší bylo, jak přidal na Facebook fotku s kamarádkou (opravdu jen kamarádka, znám ji taky) jak spolu pijou. Já jsem v ten moment začala být smutná a vztekla zároveň, že tam nejsem s ním já. Svého přítele miluju, ale to ‚neco‘ co cítím k tomu kamarádovi, nejde prostě potlačit a já nevím co to vlastně je… Co když jsem do něj fakt zamilovaná… Neměla jste některá podobnou zkušenost? Prosím, nechte si jizlive poznámky, jaká jsem atd…