Máma mi zařídí bydlení, ale vlastně bude její...

luccinda
8.2.11 12:33

Máma mi zařídí bydlení, ale...

Jak začít? Trápí mě jedna věc…moje mamka má peníze a mě a bratrovi nabídla že nám zafinancuje bydlení, je to fajn v dnešní době mít takovou možnost jsem za to ráda…můžu si i vybrat jestli chci byt nebo domek :) a teď to co mě na tom trápí…máma to zafinancuje s tím že to bude vlastně její majetek, protože prý aby já a můj přítel který zatím ještě peníze nemá…(brzo tomu tak bude) se pak nemusel se mnou o něco dělit, když nám to náhodou nevíde…stručně řečeno, barák bude na mou mamku, aby z toho náhodou muj přítel něco neměl když náhodou práskne do bot…a aby prý jsme spolu nemuseli být kuli majetku…můj táta mi ještě navrhl že pokud můj přítel bude ochoten něco zaplatit za část domu tak by mi půlku napsali…podotýkám že s přítelem máme mimíska, svatba zatím nebyla, ale je v plánu…nevím co si mám o našich myslet, děsně mě tohle naštvalo…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
8.2.11 12:37

jsou zodpovedni a mysli na zadni kolecka, slava jim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
8.2.11 12:38

Takhle jak to popisuješ, tak vás spíš nechá bydlet ve svém :wink: Pokud by máma darovala nemovitost tobě, tak je jen tvoje a přítel na ní nemá nárok, takže nechápu, v čem je ten problém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
8.2.11 12:39

A co tě naštvalo? Že máma chce koupit byt nebo barák za své peníze a tebe v tom nechat bydlet, ale nechce ho na tebe převézt? To mi rozhodně nepřijde zvláštní, ty zatím očividně žádnými penězmi na tu koupi nepřispěješ. Nevím, jestli kdyby ho převedli na tebe, tak jestli by pak na něj měl nárok i přítel, ale chápu jejich obavu. Proč by měl mít nárok na něco, co platí tvoji rodiče??? Kdyby část zaplatil, tak to by bylo jiné, ale pokud ne, tak není důvod, aby na majetek měl nárok někdo jiný než tvoji rodiče :nevim:
Buď vděčná, že máš takové rodiče, co ti chtějí pořídit bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
8.2.11 12:43

Já si myslim, že tak je to naprosto v pořádku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
8.2.11 12:43

Já můžu jen tiše závidět, že ti máma zařídí bydlení.
Nicméně i kdyby to máma chtěla napsat na tebe, tak může být v klidu, protože při rozchodu, potažmo rozvodu, by to byl tvůj majetek, který by zůstal tvůj i po svatbě. Tudíž by přítel peníze nemohl vyžadovat.
Ale buď ráda za to co máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.2.11 12:44

Dokud se nevdas je vsechno, co ti mama da, tvoje. Tvuj pritel na to nebude mit narok, jedine pokud byste to upravili predmanzelskou smlouvou. Neco jinyho by bylo, pokud by ti to dala po svatbe. Tam uz by polovina nalezela manzelovi.
Mozna to tvoje mama nevi :nevim: Kazdopadne si myslim, ze se ti opravdu snazi pomoct zamezit problemum. Tahanice o majetek jsou dost priserny, nasi rodinu to valcuje uz treti generaci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
8.2.11 12:45

Hmmm, můj muž má byt od mamky. Bydlíme v něm. Koupila mu ho, ale je teda taky na ní, protože co kdybych já byla svině, že. Jsme spolu 8let, manželé 4roky, dvě děti.. bohužel prostě, tchýně má v zájmu jen syna, což i chápu. Jen ke mě se staví fakt hnusně s tímhle. Což by nemusela. Tak jestli se nechová nějak ošklivě, tak jí pochop, je to vlastně jen pro tvoje dobro. Mohla bys pak přijít o vše. A já, až se třeba s manželem rozvedeme a nebudeme spolu, půjdu s dětma do azyláku a on si bude hřát prdýlku v bytě od maminky :lol: :lol: :lol: :roll: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
8.2.11 12:45

Taky v tom nevidím problém…
Myslí na to, co by s tebou bylo, kdyby jste se rozvedli a půlku baráku bys musela vyplácet - podle mně je to dobré řešení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
8.2.11 12:46

Nevím jaký máš vztah s rodiči,ale když se na to podíváš naprosto racionálně,tak je docela chápu.S tím dělením se s přítelem by to ale neměl být vůbec problém.Pokud nejste manželé,pak by byt nebo domek,který by v tuhle chvíli na tebe rodiče případně napsali, nespadal do vašeho společného jmění a i v případě sňatku majetek nabytý před uzavřením manželství jedním z manželů do společného jmění nespadá,takže by na něj tvůj přítel v případě rozvodu neměl žádný nárok.Musela bys ale údržbu domu zařizovat ze svého a mít na všechno doklady,protože jinak by měl nárok alespoň na poměrnou část nákladů vložených do rekonstrukce,úprav atd.
Nejsem odborník,ale takhle nějak to vychází ze zákona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182

Já bych byla vděčná, že mi někdo zaplatí bydlení a já nemusím splácet úvěr, že bych vůbec neřešila, že to bydlení nebude psané na mě. Pokud bys však trvala na tom, aby na tebe psané bylo, určitě to jde nějak ošetřit tak, aby si přítel v případě problémů nedělal na bydlení nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911

Sice postup rodičů do jisté míry chápu, ale já bych s díky odmítla a postarala se o sebe s přítelem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182

Já bych byla vděčná, že mi někdo zaplatí bydlení a já nemusím splácet úvěr, že bych vůbec neřešila, že to bydlení nebude psané na mě. Pokud bys však trvala na tom, aby na tebe psané bylo, určitě to jde nějak ošetřit tak, aby si přítel v případě problémů nedělal na bydlení nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
8.2.11 12:47

co tě štve? že v dnešní době, kdy je skoro módní být nevěrný/á a rozvádět se kvůli každé pitomosti, chtějí svou dceru zabezpečit, ale zároveň nechtějí vyhodit několik milionů jen tak do vzduchu, kdyby to nevyšlo? Já bych byla nadšená - snad jen chce udělat dohodu s vašima jak to bude dál - jestli je to že to mamka zafinancuje a pak se starejte vy, opravujte, vybavujte… tak bych to brala všema deseti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.2.11 12:49

Poklona takovym rodicum - takovych je opravdu malo.. :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová