Rodina přítele a já

Anonymní
18.1.11 23:25

A já rodina přítele

Takže od začátku. Když byli naší malé 4 měsíce museli jsme se nastěhovat k rodině přítele na 8 měsíců. Přízemí babička, děda, 1patro rodiče, 2 patro my a jeho sestra. Všechno super klapalo a celá rodina byla štastná že má malou doma. Jenže pak si přišla jeho sestra (17let,nejrozmazlenější fracek) ode mě půjčit 4000kč. Na měsíc. Po 4 měsících když se k vrácení neměla, jsem jí o peníze řekla, prostě mi chyběli, řekla že mi nic nedá protože chodím s jejím bratrem a ten by jí to nechal(což není pravda). Se urazila a začala mě před celou rodinou pomlouvat jaká jsem vyžírka, at mě vyhodí, že jí ničím život atd. (Za všechno jsme řádně platili a kompenzovali drahýma dárkama atd). Tak jsem se s ní přestala bavit. Takže protože ona byla miláček (má o 10let starší bratry) a každý dělal jak ona pískala, mi začali dávat na jevo že tam nejsem vítaná (přítel věčně v práci). A že bysme už měli odejít aby měla Anetka (sestra) nahoře klid. Začala mě pomlouvat na internetu a po celé vesnici. Když jsem to řekla její matce tak mi nevěřila ani slovo. Tak jsem to vytiskla a donesla jí to. Výsledek: na jeden den anetce zakázala internet. A já měla zákaz do jejího pokoje na internet, šahat na její věci, a mluvit na ni, atd.
Aneta: věčně za školou, 2×propadla, máti jí cpe týdně 500kč kapesné + všechno co chce jí koupí (kredit, oblečení, cokoliv). Takže peníze má tak maximimálně na cigarety.Doma vživotě nehla prstem (když jsem se ptala proč s ničím nepomáhá - odpověd: Anetka nic nemusí, chodí do školy tak proč by něco dělala ještě doma). Každý víkend je ožralá. A ted je navíc těhotná s o 13let starším chlapem to doma ovšem nikdo neví - já jsem se to dozvěděla náhodou od jedné známé. Doma řve po otcovi že ho nenávidí atd. A to kvůli tomu že jí řekl jinak než ,,anetko". Máti ta ju poslouchá na slovo jak pejsek. Nechci ji pomlouvat ale to jen pro představu jaká je.
Ted k problému: prostě už jsem to tam nevydržela a zakázala jí si hrát s malou když mě tak nenávidí. Což mě začala nenávidět celá její rodina, nikdo mi to neřekl přímo ale to člověk pozná. Navíc to že jsem si tam pak nesměla půjčit ani propisku na psaní byl vrchol. Tak jsme se prostě odstěhovali. A výsledek Jeho rodiče přijedou tak 1× za měsíc se podívat na malou a celou dobu tady nemluví o ničem jiném než jak je anetka spokojená co jí koupili a bla bla bla.A já k nim nesmím jezdit když je madam doma.Povinně jí musím kupovat dárky k narozkám, vánocům (ona mi nikdy nic nedala).
Od vás bych chtěla poradit co mám dělat jeho rodiče mám docela ráda, až nato že jsou naočkovaní od anety jsou v poho a chtěla bych s nimi pěkně vycházet. Jenomže dokud prostě asi neodprosím na kolenou anetinku aby mě přijala do rodiny, tak mám asi smůlu. Když není doma tak je to super všichni se se mnou baví a všechno je v pohodě jenomže pak třeba zavolá nebo přijede a je konec všichni hledí na ni a já mám prostě smůlu. Hrozně mě to mrzí ale nebudu ze sebe dělat vola jenom aby ona měla radost. Mimochodem peníze už neuvidím.
Myslím si že její máti ví kde je problém jenomže ona se prostě nikdy nepostaví proti vlastní dceři.
Asi je to dost zamotané a omlouvám se za ten román, potřebovala jsem se vykecat. Pokud to někdo pochopil budu ráda za vaše názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.1.11 23:41

ahoj,
to je zapeklitá situace :( V první řadě rozhodně nechápu „povinně musím kupovat dárky“…TO NEMUSÍŠ. A jestli Ti k tomu někdo něco řekne, klidně bych odpověděla „Anetě jsem půjčila 4tisíce, které mi ještě nevrátila, tak myslím, že má předplaceny minimálně čtvery Vánoce“. Prostě bych pálkovala. Vím, že je to hlavně Anetou a její mamka by se s Tebou bavila normálně, kdyby se dokázala postavit, ale když si s ní ona neporadí, Ty můžeš. A ať si každý říká co chce…něco podobného mám taky, jen v jiném směru. Přítel má mladší sestru (24let), která má 4letýho kluka a bydlí s rodičema. Ty kolem nich skáčou a dělaj jim první poslední. Přítele ségra si chodí na akcičky, po kamarádkách a malýho mají věčně na starost rodiče. Všechny to štve, ale nikdo není schopen říct tý holce, že takhle ne. Že kašle na svýho syny a zanedbává povinnosti. Ona udělá divadýlko, jakej je malinkej miláček, dá si fotky na internet a dělá ze sebe svědomitou matku, ale skutek utek…ono načančat dítě, sebe, udělat pár fotek - jooo, vypadá to krásně..jenže realita je jinde. Já byla jediná, kdo se tomu postavil a dal jí najevo, že jí dítě hlídat a vychovávat nebudu. Protože jsme jí ho věčně hlídali, kolikrát ho měli i na víc dní, aby dámička měla volno…a to nám nedala ani halíř, abychom se postarali o její dítě…čekala, že mu vše nakoupíme, aby ona ušetřila a mohla „zapařit“ o víkendu. Nenechala jsem si to líbit a taky jsem byla za špatnou. Ono slyšet pravdu není příjemný. Moc dobře ví, že jsem nic špatnýho neřekla a ví, že dělá chybu…ale nic s tím nedělá. Před rodičema dělá chudinku, protože zůstala s dítětem sama a rodiče prostě asi mají pocit, že je fakt chudinka, která má jako samoživitelka těžkej život…jenže má servis se vším všudy…rodičům nepřispívá, jídlo kupovat nemusí, malýmu kupujou dárky všichni okolo a ona vydělává víc, než její rodiče…jenže furt píše smsky, chodí na diskotéky a věčně nemá…je to k vzteku. Ale dost o mně. Chtěla jsem Tě tím jen malinko uklidnit, že v tom nejsi sama a že Tě naprosto chápu. A co bych radila? Neboj se tý holce postavit! Dej jí najevo, že s rodičema ať si zametá jak chce, ale s Tebou takhle zametat nebude. Ať se s Tebou klidně nebaví nikdo, uvidíš, že časem pochopí. Možná bych měla takové ironické poznámky a rozhodně nedala najevo, že mě to točí a jsem v koncích…to jí udělá akorát radost a bude si vymýšlet dál. Závidí Ti a sama neví, co se sebou. Vždy měla pozornost ona a najednou jsi tam Ty a malinká a trochu tý pozornosti ztratila…tak si to zařídila tak, aby si udržela pozici „obskakované“…drž se a určitě neustupuj! Fandím Ti :)

• Citovat
  • Upravit
7887
18.1.11 23:43

Ahoj anonymni, tak ja jsem si precetla Tvuj roman. Nebudu Ti rikat, ze byla chyba pujcit ji penize, no co prisla jsi o 4 tisice. Bohuzel ja jsem v podobne situaci i kdyz se nejedna o sestru nýbrz o 6tiletou neter meho manzela, vsechno se musi tocit okolo male 6tilete nevychovane Lalinky, jednou jsme ji neprivezli nejakou malickost, tak jeji babicka to byla scena, jak jsi to dovolujeme, no silenost, tak jsem sdelila tchyni, ze neni moji povinnosti cokoliv ji vozit, takze si myslim, ze by se spise mela ucit samostatnosti. Dale taky nemusim svagrovou,to je kapitola taky sama pro sebe. Nebudu Te zatezovat detaily, tak to trosku zkratim. Trvej si na svem, jakmile jednou ustoupis tak bude tezke pak trvat si na svem. Ja jsem tchyni jednou ustoupila psycho natlaku a pak si tchyne myslela, ze se mnou muze cloumat a proste jak ona to rekne tak bude, no pak jsem si postavila hlavu a neustoupila jsem, tchyne sklopila sosak a byl klid. Takze jsou sice u nas vztahy na bodu mrazu, ja k nim nejezdim, nemam potrebu a manzel, ktery tam tak 3× do roka jede prijede hodny, jako beranek. Moje rada zni neustupovat, trvat si na svem a rodice Anetky musi udelat poradek si doma. Ten kdo by se mel omluvit je ten rozmazlenej spratek Anetka a Tvoje tchyne.Omlouvam se za roman, ale kratsi to neumim. Kdyby jsi cokoliv potrebovala pisni SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
18.1.11 23:46

Ahoj. To je strašný, co tady popisuješ. Ani nevím, co na to říct. myslím, že rodina za ní bude stále slepě stát a ty to nezměníš, což je mi líto.
Rozhodně bych jí z nějaké povinnosti nekupovala dárky a snažila se jí ignorovat. Dala bych rodině najevo, že bych s nimi ráda vycházela, ovšem kvůli Anetě bych se neponižovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ynax1
19.1.11 07:19

tak řekla bych, že věkově nejsi moc daleko od Anetky :-). Začni brát život s nadhledem a řekni si, že jeden rozmazlenej fracek ti ho nezkazí. Proč bys měla kupovat dárek? Ať ho koupí manžel, ne? Máte k nim jet? A co když se ti udělá táááák stráááášně špatně, že odjede jen manžel s dcerkou - už není miminko a ty budeš mít den jen pro sebe. Že ti ten fracek něco říká? A co, odkázala bych ji do určitých mezí - stejně už asi horší být v té rodině nemůžeš. A s tím zbytkem? Zapojila bych manžela, ať si s nimi promluví on, a se sestrou promluví o těch 4tis. - na druhou stranu nechápu, k čemu potřebovala 17tiletá holka tolik peněz. To bych sourozenci v těchto letech opravdu nepůjčila, mělas to nechat na manžela jestli půjčí nebo nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
398
19.1.11 08:43

..

Příspěvek upraven 06.01.12 v 11:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
19.1.11 08:44

A nejak nechapu ze jsi povinna ji kupovat darky.To znamena co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kvetuska1
19.1.11 08:52
Karllicka píše:
Nechapu ze si nechas libit reci o tom ze by ti nemela vracet.Durazne trvat na vraceni!Nechapu.Rict to vsechno na rovinu rodicum VSECHNO.Byt nekompromisni jinak si s vami bude Anetka zametat jak ji bude libo.Co na to rika manzel a rodice to vi ze ti nevratila penize?Pokud ano a jsou pri ni tak pardon ale asi bych omezila styky s takovyma lidma :nevim: A strach by jim nedovolil prede mnou vyslovit jmeno
Aneta :-) Myslim ze jsi mekka a nic moc nerikas kdyz se takhle vseci chovaji.

Presne tak :palec: nenechavej si nic libit to neni rodina chovaji se hur jak cizi lidi!!

• Citovat
  • Upravit
20518
19.1.11 09:02

Rozmazlení lidé to nemají jednoduché, a už vůvec ne rozmazelní puberťáci. Nemají hranice, o které by se mohli opřít, a tak nešťastně vějí ve větru a řvou, že by jim měli pomoct ostatní. Oni to totiž neumějí. Ráda bych napsala, že si stejně jednou nabijou hubu, a že možná bude pozdě, ale bohužel to není pravda. Mám ve svém okolí typický příklad takového vyžírky, kterému cestičku už ve škole metli rodiče a metou mu dál. Je mi ho líto, protože sám neví, co se svým životem (ikdyž už má rodinu, ale furt se chová jak 16letej kluk) a čekám, co se s ním stane, až rodiče nebudou. Ale obávám se, že si někoho najde - tipuju, že dočasně svojí ženu a později děti …

Jsme zajedno, že když přijde pro pomoc, poskytneme, ale v určité míře. Rozhodně mu nikdo nepůjčí peníze. (Tím nenarážím na ty 4 tis., vůbec ne.) Když zjistil, že na svých kamarádech nemůže parazitovat (byl schopen jít na pivo a na závěr prostě říct, že nemá peníze, ať to NĚKDO zaplatí, a někdo to opravdu zaplatil), tak se urazil … a našel si nové.

Jí nepomůžeš, ani jí nijak nevychováš. To není v tvých silách. Ani v kompetencích. Můžeš jí maximálně slušně ingnorovat, co se týče přístupu k ní (pozdravit, ale nedávat dárky, atd.) a smířit se s tím, že její rodina jí prostě bude podporovat, a dokonce na vyšší úrovni než tvou rodinu. Počítej s tím, bohužel, a nebudeš překvapena. Nebudeš překvapena, že se vzteká, žes kvůli ní (pomyslně) nedala hlavu do ohně, jen protože to ona chtěla. A že si stěžuje u své rodiny, že jsi ta nejhorší. Budeš. Vždycky budeš, protože to ona říká. Fakt nemám jinou radu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
19.1.11 09:05

Dárky bych rozhodně nekupovala, to přeci není žádná povinnost, zvlášť pokud ona tobě nedává nic, visí ti peníze a nesnášíte se. Ostatně- je to přítelova ségra, tak ať dárky pro ni řeší on a dává jí je za vás za všechny (my to tak máme doma taky a to máme v rodinně fajn vztahy, každý si řeší dárky pro své příbuzné a když mě třeba napadne hezký dárek pro tchýni, tak ho koupím, ale ne, že bych musela, je to manželova máma, tak ať se také trochu snaží on.)
No a celkově si myslím, že to měl mnohem víc řešit tvůj přítel- třeba až se rodina sejde, tak se ségry nahlas zeptat- tak co, Anetko, jak to bude s těmi 4 tisíci, co sis půjčila od mojí holky? A nedat tě. Ani bys u toho nemusela být.
Jinak jak to mají doma zařízené, kolik jí dávají rodiče kapesné,jestli někdy s něčím doma pomáhá, nebo nepomáhá, a jestli chodí do školy, chlastá, nebo bůhvíco, to vůbec neřeš a před nikým z rodiny to nezmiňuj. Není to tvoje věc a pokud je Anetka miláček rodiny, tak to asi bude dost choulostivé téma. Promluv si trochu s přítelem, ať se snaží mezi tebou a jeho rodinkou udělat ochranný val…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.11 10:38

No prostě ona kupuje dárky malé a tak já musím jí. A když jsem řekla at jí nic nekupuje tak jí stejně koupila. Když řeknu neco její máti, tak hned píše mému příteli at si doma udělá pořádek že anetka není ta zlá a bla bla bla. A kdybych tam nejela tak by si hrála s malou a to nechci. Protože chudák malá jednou může a jindy ne. Potom by plakala. Jsem ráda že vím že nejen já mám takovou rodinu i když mě to teda 2× neteší že lidi jsou takový.
A když se za mě přítel postavil nadal jí, a celé rodině řekl co je to za fracka. Tak se nebavili ani s ním že jsem ho určitě poslala já.
Myslím si že je to bezvýchodná situace.
Budu to řešit tím že jakmile se jí narodí to děcko a její máti přijde prosit o věci po malé tak jí prostě řeknu že jí nic nedám, at si přijde anetka poprosit sama, což ona nikdy neudělá to by bylo pod jéjí úroveň. Její máti zas tolik peněz nevydělává aby kupovali vše nové a aneta nemá nic,tak jsem zvědavá jak to budou řešit. Možná tím u nich klesnu ještě víc, ale oni mi nikdy nepomohli protože by neměli pak pro anetku tak já jim taky nepomůžu.

• Citovat
  • Upravit
48576
19.1.11 10:44
Anonymní píše:
No prostě ona kupuje dárky malé a tak já musím jí. A když jsem řekla at jí nic nekupuje tak jí stejně koupila. Když řeknu neco její máti, tak hned píše mému příteli at si doma udělá pořádek že anetka není ta zlá a bla bla bla. A kdybych tam nejela tak by si hrála s malou a to nechci. Protože chudák malá jednou může a jindy ne. Potom by plakala. Jsem ráda že vím že nejen já mám takovou rodinu i když mě to teda 2× neteší že lidi jsou takový.
A když se za mě přítel postavil nadal jí, a celé rodině řekl co je to za fracka. Tak se nebavili ani s ním že jsem ho určitě poslala já.
Budu to řešit tím že jakmile se jí narodí to děcko a její máti přijde prosit o věci po malé tak jí prostě řeknu že jí nic nedám, at si přijde anetka poprosit sama, což ona nikdy neudělá to by bylo pod jéjí úroveň. Její máti zas tolik peněz nevydělává aby kupovali vše nové a aneta nemá nic,tak jsem zvědavá jak to budou řešit. Možná tím u nich klesnu ještě víc, ale oni mi nikdy nepomohli protože by neměli pak pro anetku tak já jim taky nepomůžu.

mě tak trochu přijde že se vlastně stavíš na její uroveň.Je to spratek spratkovitej,ale zakazovat jí stýkat se s neteří je stejně spratkovité chování jako má ona. :wink:
Ty by si měla být ta rozumná a bud se s ní ty nebavit a to vubec ale ostatním členum rodiny nemužeš zakazovat se s ní bavit.Navíc ona je jejich dcera,vždy bude na prvním místě pro ně ona,takže asi nezbejvá než se s tím smířit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.11 10:53

Aha takže podle tebe si mám nechat všechno líbit mě nenávidí píš po netu jaké jsem ku… a podobně.
Já jsem jí zakázala bavit se z malou proto aby jí to bylo líto a přišla se omluvit aby s ní mohla být. A ona místo toho zakázala celé rodině se se mnou bavit. Já její rodině nic o ní neříkám protože vím že to nemá cenu. Prostě ona ví že když za mnou přijde s omluvou že jí malou půjčím, ale asi je to pod její úrověn. Já jí ustupovat nebudu

• Citovat
  • Upravit
357
19.1.11 11:03
Anonymní píše:
Aha takže podle tebe si mám nechat všechno líbit mě nenávidí píš po netu jaké jsem ku… a podobně.
Já jsem jí zakázala bavit se z malou proto aby jí to bylo líto a přišla se omluvit aby s ní mohla být. A ona místo toho zakázala celé rodině se se mnou bavit. Já její rodině nic o ní neříkám protože vím že to nemá cenu. Prostě ona ví že když za mnou přijde s omluvou že jí malou půjčím, ale asi je to pod její úrověn. Já jí ustupovat nebudu

Když to mi přijde jako takové vzájemné „naschvály“, které nic nevyřeší. Ty buď nad věcí. To, že kupuje dárky malé fakt neznamená, že jí to musíš vracet. Její smůla, tak ať malinké taky nic nekupuje. Dárky se přece nekupují jen proto, že čekám taky něco…dárky jsou od toho, aby dělaly radost. Takže jestli jí vadí, že Ty jí nedáš nic, ať vám taky nic nedává…nezakazovala bych jí styk s malou, ale razantně bych jí dala najevo, co si k Tobě dovolit může a co ne a za tím bych si stála. Případně bych se nebála si i rejpnout. ALe nesnižuj se na její úroveň. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
19.1.11 11:12
Kamča.dalmatinka píše:
Anonymní píše:
mě tak trochu přijde že se vlastně stavíš na její uroveň.Je to spratek spratkovitej,ale zakazovat jí stýkat se s neteří je stejně spratkovité chování jako má ona. :wink:
Ty by si měla být ta rozumná a bud se s ní ty nebavit a to vubec ale ostatním členum rodiny nemužeš zakazovat se s ní bavit.Navíc ona je jejich dcera,vždy bude na prvním místě pro ně ona,takže asi nezbejvá než se s tím smířit

promiň, ale souhlasím s Kamčou..jak budeš později vysvětlovat malé, proč se nesmí s tetou „kamarádit“. Bohužel všude je něco a není zrovná fér, že to odskáčou děti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová