Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemuzu radit, ale reknu ti co bych udelala ja. Hrozne by to ve me vrelo a vim ze by me to nutilo k placi. Jakmile bych se vyplakala, mela bych to v pi** totalne. Kdyz te nemaji radi skrz spratka, at nemaji. Oni ti muzou lizat pulky
. Kdyz nechcou oni, proc se budes snazit. Radeji mysli na sve dite a vesel se z toho. Ja bych tuto situaci mela fakt na haku. Co uz nadelas? nic. A zivot je moc kratkej na to abych se zabyvala a stresovala s hlupakama.
@RadkaCh píše:
@Kobliha51 Co to tady píšeš? Ti už kope v hlavě, ne?Mi řekni, co tady kdo napsal tak hroznýho?
Koukám, že jsi od rány.
Tobě jsem nic nepsala, vynech mne prosím. Nejsem zvyklá na hrubé zacházení. Přeji krásný den.
@Neff
Ty v reakcích vidíš úplně zbytečně nějaké útoky nebo vyzdvihování financí. Na finance se lidi logicky ptají, protože se od nich odvíjí možná řešení. Samostatný nájem ti tu podle mě lidi radí hlavně z toho důvodu, že už mají šestinedělí za sebou, a ví, že s malým miminkem je ta poslední touha obíhat úřady a řešit papíry a formuláře. Navíc je to tu plné diskuzí o problémech při soužití generací, ty taky nemáš jistotu, že ti slovenská rodina nebude radit, jak a kdy kojit, co oblékat, kdy nechat a nenechat brečet apod., a věř, že psychika ženské po porodu tohle nenese úplně lehce, když se přidá spánkový deficit. Takže já vidím výhodu bydlení jen ve třech hlavně v tom, že se sblíží máma s tátou, jsou hrdí, že to zvládli s miminkem sami, táta se musí do péče zapojovat. A ty první chvíle, jak třeba první koupání, umí docela zkazit, když se tam nakýblují další lidi.
Pokud máš na věc svůj názor, je to v pořádku, ale nechápu, proč tedy shazuješ názory ostatních a máš potřebu je rozmetat svými argumenty.
Dobrý večer všem,
asi ani nepotřebuju radu spíš mě zajímá, jestli to má někdo podobně.
Mám manžela, brali jsme se po hodně krátké době, protože jsem hodě brzy otěhotněla. Je moc fajn, brala jsem si někoho koho jsem skoro neznala ale přesto moc nám to klape a miluji ho, jsme spolu čtvrtým rokem.
Ale teď k té rodině…on pochází z bohaté rodiny, já z chudé, nikdy mě nijak nezajímala moda, neřeším značky, nechodím na kosmetiku, nemám gelové nehty, na dovolené jsem byla maximálně v Chorvatsku a na to naši tenkrát šetřili tři roky. Přijdu si v té rodině trošku jako Popelka
Vůbec se tam necítím dobře, nevím co si mám s paní mámou povídat, to samé se švagrovou a všema ostatníma. Od švagra přítelkyně je taky z bohaté rodiny, samozřejmě též chodí jen v těch „nej“ značkách. Nejsem žádná šmudla ale prostě neřeším jestli mám kratasy za dvě stovky, jestli jsem stihla v týdnu solárko apod. Každá rodinná sešlost je pro mě utrpení ![]()
Nevím jak mám ty pocity popsat ale prostě citím, že se tam vůbec nehodím, že si pro manžela představovali asi taky někoho „na úrovni“. Švagrová mi to dává samozřejmě dost najevo. ![]()
Neprožíváte některá to samé? Nechci si stěžovat, jsou hodní, jen je mi z toho prostě smutno ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer všem,
asi ani nepotřebuju radu spíš mě zajímá, jestli to má někdo podobně.
Mám manžela, brali jsme se po hodně krátké době, protože jsem hodě brzy otěhotněla. Je moc fajn, brala jsem si někoho koho jsem skoro neznala ale přesto moc nám to klape a miluji ho, jsme spolu čtvrtým rokem.
Ale teď k té rodině…on pochází z bohaté rodiny, já z chudé, nikdy mě nijak nezajímala moda, neřeším značky, nechodím na kosmetiku, nemám gelové nehty, na dovolené jsem byla maximálně v Chorvatsku a na to naši tenkrát šetřili tři roky. Přijdu si v té rodině trošku jako PopelkaVůbec se tam necítím dobře, nevím co si mám s paní mámou povídat, to samé se švagrovou a všema ostatníma. Od švagra přítelkyně je taky z bohaté rodiny, samozřejmě též chodí jen v těch „nej“ značkách. Nejsem žádná šmudla ale prostě neřeším jestli mám kratasy za dvě stovky, jestli jsem stihla v týdnu solárko apod. Každá rodinná sešlost je pro mě utrpení
Nevím jak mám ty pocity popsat ale prostě citím, že se tam vůbec nehodím, že si pro manžela představovali asi taky někoho „na úrovni“. Švagrová mi to dává samozřejmě dost najevo.
Neprožíváte některá to samé? Nechci si stěžovat, jsou hodní, jen je mi z toho prostě smutno
Každý máme své životní problémy. Já si taky nemám moc co říct s ženami, které řeší jen módu, nehty, solárko a kadeřníka. Též nejsem žádná šmudla, ale mám prostě jinou představu o konverzaci. V rodině to naštěstí řešit nemusím, ale čím dál častěji to musím řešit u partnerek našich kamarádů. Nějak nevím, co si s nimi říct. ![]()
Ber je takové, jací jsou a oni snad pak budou brát tebe takovou, jaká jsi
Patří k manželovi, mohlo to být horší, nezbývá než být trpělivá a počkat, jestli si časem nenajdete nějaké společné téma k hovoru ![]()
Když jsou hodní jak píšeš, tak to neřeš. Jseš taková, jaká jseš a když tě tak berou, nezhazují tě, tak nech řeči plynout. Každý jsme nějaký, hlavně ze sebe nedělej chudinku. A to že řeší značky a ty ne, je jejich věc. Nedělá tě to lepší, jak je někdy v českých zemích zvykem brát, že bohatý je darebák a chudý vždy hodný a spravedlivý. Kecy, které nesnáším. Prostě chovej se přirozeně a třeba i řekni, že tě nebaví se bavit o tomto tématu. Prosaď sebe, svoje názory, a nehraj si na Popelku.
Dobry den,
takto jsem pujcil kdysi od byvale pritelkyne matce 26 tisic, znali jsme se dobre a dlouho. Kdyz jsem pozadoval penize zpet, tak me rakticky vytlacila z rodinneho kruhu. Pomluvila me, ze jsem ji obtezoval, coz ji pritelkyne zbastila i s navijakem. Skoncilo to rozchodem, ja prisel o penize a jeste me v okoli pomluvili. Od te doby jiz nepujcuji a radeji delam, ze nemam, ze splacim nebo tak neco. Pujcovani dela z pratel nepratele.
Je to smutne, kdyz se do vseho zapletou deti. Radeji nepujcovat i kdyby ja nevim co.
Hezky den Petan
@Petr_Cmelda píše:
Dobry den,takto jsem pujcil kdysi od byvale pritelkyne matce 26 tisic, znali jsme se dobre a dlouho. Kdyz jsem pozadoval penize zpet, tak me rakticky vytlacila z rodinneho kruhu. Pomluvila me, ze jsem ji obtezoval, coz ji pritelkyne zbastila i s navijakem. Skoncilo to rozchodem, ja prisel o penize a jeste me v okoli pomluvili. Od te doby jiz nepujcuji a radeji delam, ze nemam, ze splacim nebo tak neco. Pujcovani dela z pratel nepratele.
Je to smutne, kdyz se do vseho zapletou deti. Radeji nepujcovat i kdyby ja nevim co.
Hezky den Petan
V takových případech se podepisuje papír… zvlášť, když se nejedná o manželku, ale přítelkyni a když se to půjčuje ne jí, ale jinému rodinnému příslušníkovi…