Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BellinkaX prijde mi, ze jim vadi samotna jeho nebo i moje existence, myslim si, ze po tom co vyhodili jeho budu nasledovat za chvilku i ja…
@Neff Tak se na ty tři měsíce nastěhuj k jeho rodičům. |Třeba budeš překvapená, že jsou lidé co umí být i hodní.
@xantipi tento tyden to musime nejak vyresit, ale me hlavne stve to, ze bych se jim nemohla ani kouknout do oci za to co moje rodina vyvadela a pritom nemela duvod. Take me „drzi“ lekari (poradna) a urady a ruzne behani, jeho rodina zije na Slovensku takze ani nevime jak by to bylo s porodem v „cizi“ zemi a treba tou poradnou.
@Neff Počkej, tvoje rodina ho doma nechtěla, a on od těhotné přítelkyně odjel na Slovensko? Jak často se vidíte? Já teda odsuzuju způsob rodičů, ale jestli čekáš dítě s někým kdo nemá na nájem, tak chápu, že mají obavu, jak uživí rodinu. Co se změní za ty tři měsíce?
Vim, ze se to snadneji pise nez rika, ale sednete si spolu a promluvte si. Treba maji obavy o tvoji budoucnost a jen potrebuji ujistit, ze mate rozumne plany. Zadni rodice jechteji, aby bylo jejich dite nestastne, ale taky se snazi neustale vychovavat. Mozna jim ve zkutecnosti vadi neco uplne jineho, nez co myslis ty a vsechno ostatni je uz jen prehnana reakce. Klidne jim rekni, ze je mas rada a nerada bys, aby jste se rozhadali natolik, ze to nepujde vzit zpet. Dej jim najevo, ze je mas rada a respektujes je, ale trochu je taky postras a na druhou stranu uklidni tim, ze chces najit reseni tyhle situace. Drzim palce. A pamatuj. Clovek mozna dela chyby, ale z chyb se clovek uci. A opravdove duvody hadek casto zustavaji zkryte.
@zrcadlo Ze zacatku nam sami nabidli cca pred tremi mesici ze muzeme byt u nich, a ted jim „prdlo“ v hlavach a ze ho tu najednou nechteji. Odjel teprve vcera takze to neni az tak extremni odlouceni, ale tri mesice bez sebe zit nechceme. Pred tim jsme samostatne zili, ale chteli jsme neco usetrit pred narozenim ditete a pritel ted dodelava vs (chybi mu tri zkousky), teoreticky by jsme mohli do podnajmu i ted, ale „vycinkali“ by jsme se totalne z penez, kdyz pocitam ze by jsme museli kupovat i nejaky nabytek trimesicni kauce, prvni najem a jine…
@Petra1606 to uz tu jednou bylo, a za mesic byla stejna krize, vlastne uz to udelali podruhe, akorat ted mu natvrdo rekli ze ho tu nechteji… a ja neminim resit mezi kontrakcemi za mesic dva jestli se po porodu budu mit kde vratit nebo jestli partner bude moci prijed v dobe porodu k nam a nebo vyspavat tyden pred nekde po hotelech nebo ubytovnach…
@Neff No, zas na druhou stranu, čekáte dítě a nejste schopni si zaplatit ani vlastní bydlení, dá se pochopit, že z toho rodiče neskáčou radostí…
@Neff píše:
@zrcadlo Ze zacatku nam sami nabidli cca pred tremi mesici ze muzeme byt u nich, a ted jim „prdlo“ v hlavach a ze ho tu najednou nechteji. Odjel teprve vcera takze to neni az tak extremni odlouceni, ale tri mesice bez sebe zit nechceme. Pred tim jsme samostatne zili, ale chteli jsme neco usetrit pred narozenim ditete a pritel ted dodelava vs (chybi mu tri zkousky), teoreticky by jsme mohli do podnajmu i ted, ale „vycinkali“ by jsme se totalne z penez, kdyz pocitam ze by jsme museli kupovat i nejaky nabytek trimesicni kauce, prvni najem a jine…
No a jak si to představuješ po porodu? Hledat s novorozencem nájem a všechno zařizovat? Já chápu, že bez úspor je to blbý, ale nemohli by vám třeba jeho rodiče půjčit, abyste si zařídili bydlení a připravili se na prcka, a až on zvýší příjmy (předpokládám po dokončení vš), tak byste jim to splatili? Vždyť musíš mít před porodemdo, luveného i pediatra pro dítě, a ty aninevíš, kde ho máš hledat.
@j.a.n.i1 kdo napsal, ze nemame? kdybych umela odhadnout svoji rodinu sedim v pronajmu a ani se nehnu, usetreno mame, prijem taky nejaky je. Jedinou blbost, kterou jsme udelali tak skocili na lep moji rodine na sladke reci a ted za to „platime“ tezkou situaci. Rodinu si clovek nevybira a ok chteli nam pomoct, ale minulo se to ucinkem. Nikomu bych neprala takovou rodinu.
@Neff Tak pokud máte, tak nechápu proč tam tedy jste, když podle toho co píšeš, to není první problém?
@zrcadlo prave proto pisu tri mesice a ne mesic a pul. Samozrejme i s VS to pisu trochu casove nadhonocene, tolik toho k dokonceni nezbyva a jestli panbuh da a dodela to nebude mit problem neco sehnat, ale zase pocitam minimalne mesic + nez dojde prvni vyplata. V tomhle jsem docela realista.
Minule jsem je tak tedy uz nekdo psal prosila, ze ho mam rada a ze mi na nem zalezi, at neblbnou, vsichni se vsem za vse omluvili a slibili mi, ze do porodu minimalne bude svaty klid, nestalo se tak, zase moje blbost.
@Neff píše:
@j.a.n.i1Minule jsem je tak tedy uz nekdo psal prosila, ze ho mam rada a ze mi na nem zalezi, at neblbnou, vsichni se vsem za vse omluvili a slibili mi, ze do porodu minimalne bude svaty klid, nestalo se tak, zase moje blbost.
No tak se seberte a jděte bydlet spolu, před porodem si musíš všechno uchystat, postýlku, vyprat věci apod., neumím si představit toto vše dělat někde, kde se mnou nesmí být otec dítěte.
@zrcadlo a jeste jednou k tem financim my tu nebyli jen „tak“, ze zadarmo u rodicu, vse je rozpocitane, platime jak za byt el.vodu.plyn. tak i jidlo a jine. Ja mam diky tomu, ze jsem si naivne myslela ze tu budeme pravdu treba dele min penez take proto, ze jsem davala na urcite veci vybaveni (v radech desitek tisic ne stovek korun jak si asi myslite)