Tchýně, barák, švagrová - bydlení

5173
11.1.11 09:19

tchýně,barák,švagrová bydlení

Holky nevím jak tohle vyřešit a možná na to potřebuju i jiný pohled
Tkže Tchánovci mají chalupu po rodičích cca 20 km od města,ve městě mají byt 3+1,oba dva jsou v důchodu je jim 63 let, samozdřejmě se jim v paneláků nelíbí a tak by chtěli zůstat dožít na chalupě,tu nyní rekonstruuje švára jejich syn. Včera tchýně přišla s tím,že jim švára) poradil aby prodali byt ve městě a vše vložili do chalupy( švára chalupu jendou zdědí) a že by byt prodali a půlku peněz by dali mýmu mužskýmu a druhou půlku dali ještě do chalupy,na tom není nic špatnýho,já od nich nic nechci,o chalupu nestojíme a švára to tam má moc rád. Ovšem druhá stánka věci je ta,že švagrovka je HAMTY HAMTY AŤ MÁM VÍC NEŽ TAMTY a dělala strašnej rozruch,jako že můj chlap by měl dostat nějakejch 400 tis a oni jen zrekontruovanou chalupu v hodnotě 2 mega ( jsou u toho i pozemky) ještě nutno dodat,že tchánovci švagrovi platí ,že na tý chalupě maká,prostě si ho pozvali jako firmu a dávají mu měsíčně cca 15 tis ( samozdřejmě je to na černo,švára je teď přes zimu na pracáku)…řekli jsme ,že je to jen jejich věc ať si dělají s esvým majetkem co chtějí,ale taaky jsem se naférku zeptala jestli tam budou švagrovci jezdit jim pomáhat až oni nebou moct no a z tchýně vylezlo,že prej jim švagrovka řekla,,že dokuď tu chalupu nepřepíšou na ně,že se o ně starat nebudou 8-o tchýně se samo bojí aby jim neprodali strechu nad hlavou .Mě to reda dost nas..protože i když se s tchýni moc ráda nemám a jsem radši když jí nevidím,měla by být přeci jen nějaká úcta a ne je takhle vydírat… Tak jsem vzala mobil a volám švagrovce,jako co to má znamenat ,že ten barák dostanou oni a kdo má barák s rodičema tak se o ně staraj a švagrovka mi oznámila,že když mi máme nárok na část peněz z bytu tak ať se postaráme a že je můj chlap nejstarší aa je to jeho povinost 8-o Takže abych to schrnula tak až jednou tchánovci nebudou moct mi budeme jezdit za nima 20 km x krát týdně a pomáhat jim ,makat na zahradě baráku a až umřou tak barák dostane švagr,což mě teda dost vytáčí…Zavolala jsem teda tchýni a na rovinu jí řekla že byt v městě nerodají,ale budou ho pronajímat a kdyby nedej bože se s nima něco stalo tak se můžou vrátit do města ( bydlí cca 10 mi od nás) a není problém jima tak každý den uklidit,uvařit atd. … a tchýně,že neví,aby se na ni syn nezlobil 8-o a že nemaj teď moc peněz tak aby měli na dodělaní chalupy,tak jsem jí navrhla a%t tedy byt prodají ,koupí 1+1 a zbytek peněz dají do chlupy,1+1 pronajímají a kdyby se něco stalo tak se můžou vrátit ,aby se nemuselo jezdit za nima X km a ani oni nemuseli cestovat někam za rodinou a to s ejí líbilo,že by to bylo lepší a že teda barák přepíšou na švagra v závěti ..no a ráno mi přišla od švagrovky sms,jestli jsme šťasná,že mi to vyšlo a že ať zapomenu,že ona nebo šváro pro bábu nehnou,dokuď nebude chalupa jejich 8-o — tak to jsem se dostala do fáááájn rodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1438
11.1.11 09:30

tak osobně nevidím důvod, proč by si tchyně nemohla svoje peníze ze svého bytu vrazit do svojí chalupy a jestli vám z těch peněz něco dá, tak tím líp, ne, taky by to mohla například vrazit do cesty kolem světa :cert:

na mne když nedávno tchyně přišla s tím, co a jak s bytem a chalupou a blablabla, tak jsem jí řekla, že tohle si ale musí vyřešit se svými dětmi, že já jim do toho nemám vcelku co kecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
11.1.11 09:34
mabit píše:
Holky nevím jak tohle vyřešit a možná na to potřebuju i jiný pohled
Tkže Tchánovci mají chalupu po rodičích cca 20 km od města,ve městě mají byt 3+1,oba dva jsou v důchodu je jim 63 let, samozdřejmě se jim v paneláků nelíbí a tak by chtěli zůstat dožít na chalupě,tu nyní rekonstruuje švára jejich syn. Včera tchýně přišla s tím,že jim švára) poradil aby prodali byt ve městě a vše vložili do chalupy( švára chalupu jendou zdědí) a že by byt prodali a půlku peněz by dali mýmu mužskýmu a druhou půlku dali ještě do chalupy,na tom není nic špatnýho,já od nich nic nechci,o chalupu nestojíme a švára to tam má moc rád. Ovšem druhá stánka věci je ta,že švagrovka je HAMTY HAMTY AŤ MÁM VÍC NEŽ TAMTY a dělala strašnej rozruch,jako že můj chlap by měl dostat nějakejch 400 tis a oni jen zrekontruovanou chalupu v hodnotě 2 mega ( jsou u toho i pozemky) ještě nutno dodat,že tchánovci švagrovi platí ,že na tý chalupě maká,prostě si ho pozvali jako firmu a dávají mu měsíčně cca 15 tis ( samozdřejmě je to na černo,švára je teď přes zimu na pracáku)…řekli jsme ,že je to jen jejich věc ať si dělají s esvým majetkem co chtějí,ale taaky jsem se naférku zeptala jestli tam budou švagrovci jezdit jim pomáhat až oni nebou moct no a z tchýně vylezlo,že prej jim švagrovka řekla,,že dokuď tu chalupu nepřepíšou na ně,že se o ně starat nebudou 8-o tchýně se samo bojí aby jim neprodali strechu nad hlavou .Mě to reda dost nas..protože i když se s tchýni moc ráda nemám a jsem radši když jí nevidím,měla by být přeci jen nějaká úcta a ne je takhle vydírat… Tak jsem vzala mobil a volám švagrovce,jako co to má znamenat ,že ten barák dostanou oni a kdo má barák s rodičema tak se o ně staraj a švagrovka mi oznámila,že když mi máme nárok na část peněz z bytu tak ať se postaráme a že je můj chlap nejstarší aa je to jeho povinost 8-o Takže abych to schrnula tak až jednou tchánovci nebudou moct mi budeme jezdit za nima 20 km x krát týdně a pomáhat jim ,makat na zahradě baráku a až umřou tak barák dostane švagr,což mě teda dost vytáčí…Zavolala jsem teda tchýni a na rovinu jí řekla že byt v městě nerodají,ale budou ho pronajímat a kdyby nedej bože se s nima něco stalo tak se můžou vrátit do města ( bydlí cca 10 mi od nás) a není problém jima tak každý den uklidit,uvařit atd. … a tchýně,že neví,aby se na ni syn nezlobil 8-o a že nemaj teď moc peněz tak aby měli na dodělaní chalupy,tak jsem jí navrhla a%t tedy byt prodají ,koupí 1+1 a zbytek peněz dají do chlupy,1+1 pronajímají a kdyby se něco stalo tak se můžou vrátit ,aby se nemuselo jezdit za nima X km a ani oni nemuseli cestovat někam za rodinou a to s ejí líbilo,že by to bylo lepší a že teda barák přepíšou na švagra v závěti ..no a ráno mi přišla od švagrovky sms,jestli jsme šťasná,že mi to vyšlo a že ať zapomenu,že ona nebo šváro pro bábu nehnou,dokuď nebude chalupa jejich 8-o — tak to jsem se dostala do fáááájn rodiny

a bude hůř :roll: …u nás něco podbného,nakonec jedem od uplného začátku,hypotéka,vše předělat,ale je to MOJE!!! a celé moje příbuzenstvo mi vykuřte… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
11.1.11 09:34

:zed: :pocitac:
Hruza. Drzim palce. At to vyjde ke spokojenosti co nejvice lidi. Ja osobne nechapu proc to neresi rodice a synove. Proc to jde pres tebe a svagrovou. Svagrova je ***** Ale kdyby jim nekdo chtel vyjit vstric da se to resit formou bremene na doziti. Tim by meli rodice jistotu ze je nikdo odnikud nevyhodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
11.1.11 09:35

nechapu proc se zapojujes, tchyne je svepravna, at si to zaridi, jak chce.
spatna budes nakonec jen ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
11.1.11 09:39

holky zapojuju se prostože s emi to nelíbí a protože nechci za X let jezdit po práci 20 km za tchánovcema a pak až tcháni nebudou tak švagrovci schlamtnou chalupu a nic pro ně neudělají :cert: co si udělají se svým majetkem je jen jeich vec to ano,ale to že švagrovci by nejraději všchno a vy ostatní se o ně starejte to teda ne :cert: ano kdyby řekli budeme se jenou střídat,jeden tejden vy druhej mi tak to beru,ale takhle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
11.1.11 09:40

Vidím to takto, zaděláváš si zbytečně na problémy. Tchýně a tchán si o svém majetku mohou rozhodnout jak chtějí, stejně tak i o své budoucnosti. Ty i švagrová, tedy manželky jejich dětí by jste do toho neměly co zasahovat, vás se totiž týká jen okrajově. Takže asi tak :nevim: , to stejné bych řekla do očí i švagrové a to při osobním pohovoru všech zůčastněných. líbit se jí to samozřejmě nemusí, ale ona také nemá právo na majetek, který není její. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847

Tak mně to přijde celkem rozumné, to cos tchýni poradila. Na férovku jsi jí řekla, že se o ní starat budeš, ale jen v bytě 1+1 10 min od vás, tak tě poslechla (teď jen tu dohodu pak dodržet). Švagrovka ať si trhne, tchánovci jsou snad dospělí svéprávní lidé a můžou si dělat co chtějí, jestli se švagrovkou soupeříte o to, kdo jim navalí větší šrouby do hlavy, tak OK, ale je tedy jen na nich, kým se nechaj víc ovlivnit, co na to jinýho říct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905

Prijde mi,ze nejvice celou situlaci resis ty a svagrova - ty,co do toho nemaj co mluvit,nemyslim zle..tohle bych nechala na tchanovcich a jejich synech a vyjadrovala se k tomu co nejmin..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
11.1.11 09:41

No tak mabit se asi zapojuje proto, protože z chování švagrové vyrozuměla, že se o tchýni jednou bude starat ona a její rodina a nemá zájem na tom, aby za ní dojížděla denně x kilometrů jenom proto, protože švagrovka chce mít všechny babčiny peníze narvané do své chalupy.
Další možnost je prodat byt, peníze mezi syny rozdělit, švagrovu půlku vrazit do té chalupy, chalupu na něj převézt, zařídit si tam věcné břemeno dožití a z vaší půlky koupit to 1+1, které zatím můžete pronajímat, nebo to můžete mít jednou pro děti…a holt až švagrová bude mít tu chalupu přepsanou na ně a s tchánovcema vy**be, tak si babičku s dědou přestěhujete na čas do toho vašeho 1+1…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
11.1.11 09:43

Ja zakladatelku chapem, ze to riesi, ani mne by to nedalo. Keby nastala situacia, ze sa o nich naozaj treba starat a druha cast rodiny na nich kasle, tak co? Vykaslu sa aj oni alebo zatnu zuby a budu za rodicmi dochadzat? Lepsie je sa o tychto veciach porozpravat uz teraz, ked sa to aj tak v ramci rodiny riesi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
11.1.11 09:43

Pokud máš starost o tchyni, tak bych jí určitě vysvětlila, že kdyby čirou náhodou chtěla dům darovat, ať si nezapomene dát do smlouvy věcné břemeno. I kdyby syn slíbil dobrou vůli, tak to nemusí záviset na něm. Švagrová může ovdovět, a pak by zůstal všechen majetek (a rozhodování) jí a tchyně s tchánem by mohli zůstat bez střechy nad hlavou. Znám takový případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
11.1.11 09:48

jinak holky kdyby narvali všechno z bytu do baráku je mi to jedno já od nich nic nechci,ale vadí mi,švagrovka ai švára,proč mi bysme měli jezdit jednou jen mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
11.1.11 09:50

mabit, tchánovci si svou budoucnost můžou ošetřit smlouvou, že jim nikdo za života barák nad hlavou neprodá, a pokud o ně bude řádně postaráno, tak nárok na chalupu má ten, co se postará. My to máme taky tak. U nás je to uděláno tak, že mladší ségra se bude případně starat o mé rodiče,protože já jsem od nich 250 km a ona je má za rohem, ale s tím, že jí za to případně připadne větší podíl na byt 2+1, který naši vlastní a pak nám oběma na půl chata se zahradou,oboje je ve stejné hodnotě, kterou v případě smrti rodičů prodáme a rozdělíme fifty, fifty na půl.Partneři jako takoví jsou ze smlouvy vyjmuti a to i pro případ rozvodu či spolupodílnictví na údržbě a opravách obojího. Udělejte to taky tak s notářem a bude ohledně majetku naprostý klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
11.1.11 09:53
Lowel píše:
Vidím to takto, zaděláváš si zbytečně na problémy. Tchýně a tchán si o svém majetku mohou rozhodnout jak chtějí, stejně tak i o své budoucnosti. Ty i švagrová, tedy manželky jejich dětí by jste do toho neměly co zasahovat, vás se totiž týká jen okrajově. Takže asi tak :nevim: , to stejné bych řekla do očí i švagrové a to při osobním pohovoru všech zůčastněných. líbit se jí to samozřejmě nemusí, ale ona také nemá právo na majetek, který není její. :think:

No zakladatelky se to právě týká !!! A to velmi silně, proto do toho zasahuje. Bohužel v tý rodině nefungují základní vztahy mezi rodiči a syny, kteří by se měli spolu domluvit. To je škoda.
Mabit, to co jsi tchyni poradila, zní velmi rozumně.
Me2dova - souhlasím naprosto ! Tak nějak bych se to snažila udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová