Tchýně a jídlo - co s tím mám dělat?

345
4.1.11 08:44

Co s tím mám dělat?

Mám toho na srdci víc. Že je tchýně perla jsem už psala, ale včerejší výstup byl opravdu unikát. Vzali si dcerku na procházku, že ji přivezli o hodinu později by až tak nevadilo. Že místo toho, aby s ní byli venku i ji odvezli domu, aby ji mohli krmit. Hádáme se neustále kvůli jídlu dcery. Dcera je nedonošená s porodní váhou kilo, v roce váha 10 kg, se jí totiž zdá přiliš hubená, oproti ostatním dětem (podle mudr. absolutně v pořádku)
Dcera až donedávna jedla naprosto ukázkově, až co ochutnala dobrotuy jako tyčinky apod. Ted by neustále jedla jen toto. Já prostě několikrát zdůrazňuji tchýni at jí prostě nic nedává, že to není jídlo a že až bude mít hlad tak si to jídlo sní. Ale je to zbytečné, včechno dělá s glutamátem, což by malé rozhodně dávat neměla. Ale ona mě vůbec neposlouchá. Včera udělala před malou takovou scénu, že nechce nic jíst, protože má¨stáhnutý žaludek, protože jí nedáváme jíst apod. Manžel jí nadává jak může, ale vše zbytečné. Ještě mu řekne, že mu liští apod. No prostě má nás za haranty. A pořád chce malou k nim na víkend, ale já ji prostě nedám někomu na koho se nemůžu spolehnout. Už opravdu nevím, co s tím. Včera jsem celou noc nespala a přemýšlela o tom, že jí příště něco řeknu, ale to bych byla opět nejhorší. Já už opravdu nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
4.1.11 08:53

Co s tim muzes delat - at si dcerku uziji jen v tve pritomnosti, kdyz nejsou schopni dodrzet dohodu a na prochazku ze si ji vezmes sama, kdyz oni misto prochazky drepi doma a nedodrzuji cas predani…

Na vikend bych rozhodne nedavala a jednoduse jim rekla, ze na ne neni spolehnuti. Treba se tchyne chytne za rypak…

Příspěvek upraven 04.01.11 v 08:56

• Citovat
  • Upravit
10178
4.1.11 08:53

Tak to je brutus, tchyni bych poslala do patřičných míst, tohle by udělala jen jednou, pak už bych jí dítě nesvěřila, ať si myslí co chce :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
4.1.11 08:55

Jen jediná rada…malou jim nedávej jinask nevím no…takhle si budou dělat co chtějí možná že kdžy se seknete a malou jim přestanete dávat tak se umoudří a nebo taky ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
4.1.11 08:57

no pokud to nejde po dobrym tak bych jim ji asi nedavala a klidne se pohadala, pokud ji chtejí vidět tak jedině za přitomnosti tebe nebo manžela a pokud by i přesto říkala před malou nejaké nevhodnosti jako že jste špatní rodiče tak by měla asi smůlu úplně. Tady jde o dítě ne o ni

• Citovat
  • Upravit
teresa20
4.1.11 08:57

Juicee, chápu tě, mám doma něco podobného, akorát s mými rodiči. Rozdíl je v tom, že my si dupnout nemůžeme. Ve spoustě věcí jim za hodně vděčíme, bydlíme u nich, než postavíme, takže si nemůžu vyskakovat.
Ty nejspíš můžeš, zvlášť pokud máš podporu manžela. Udělala bych to jak píše Hanka - pokud nedodržujou tvoje zásady ohledně jídla, tak budou dítě vídat jen v tvé přítomnosti, kdy se o jídlo postaráš ty.

• Citovat
  • Upravit
12932
4.1.11 08:59

Já respektuji, že u babičky to není takové jako doma, že tam pravidla jsou jiná. Děti to chápou taky.
Já bych tchýni prostě dítě za takových okolností bez mého dozoru nesvěřila. A vysvětlila bych jí proč.
Nejde ani tak sem tam o nějakou sladkost, kterou doma nemůže. Jak jsem řekla, babička si některé věci po svém dělat může. Jde o naprosté nerespektování vás jako rodičů.
Na druhou stranu, neznám vaši tchýni. Moje rada o nesvěřování dítěte má spíš za cíl to, že by se tchýně chytla za nos a začala vás alespoň trošku respektovat. Kdyby to mělo za následek nějaký celoživotní rozkol, tak bych to asi zkusila nějak méně nápadně. Jen mě nenapadá jak :nevim: .

Příspěvek upraven 04.01.11 v 09:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
4.1.11 09:00
lulushka píše:
Tak to je brutus, tchyni bych poslala do patřičných míst, tohle by udělala jen jednou, pak už bych jí dítě nesvěřila, ať si myslí co chce :cert:

Souhlasim. Tohle je fakt sila :( pevne nervy a drzim palce at to vyresite ke spokojenosti co nejvice lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.1.11 09:00

Přesně tak. Ty jsi matka dítěte, ty ji máš i oficiálně na starosti (i když to k tématu nepatří) a ty přece chceš, aby dcera byla v pořádku. Pokud se tchýni něco nelíbí, tak… Jak už bylo výše řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
4.1.11 09:04

Já jsem bohužel ve stejné situaci co se týče jídla, akorát né s tchýní, ale s mojí babičkou, která bydlí ve stejném domě. Malá má sice už 6 let, tak si může OBČAS smlsnout, ale má problémy s kakáním. Nemůže sladkosti a čokoládu a babi ji to imr cpe :zed: Pořád jí to opakuju ať radši koupí ovoce, když už jí chce něco dávat. Ale je to pořád dokola! :cert:

A k té váze: malá se narodila v termínu, vážila 2.5kg a v roce měla 7.5kg takže vaše je oproti nám bacuka!

Promiň, nijak jsem ti neporadila, jen jsem si na chvíli ulevila vypsáním mého problému :kytka: My se snažíme ať máme děti zdravé, ale pro ně jsme krkavčí matky, když dítkům nedopřáváme čokolády :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
1172
4.1.11 09:18

Tak to bych nesnesla, malou bych jim vůbec nedala, řekla že je to Tvoje dítě a že když nerespektují co říkáš ty a mimochodem i lékařka a dokonce jí tím kazí zdraví, tak že s nima nikam chodit nebude a pokud ji chtějí vidět, tak jen u Vás a když uslyšíš jediný slovo, tak bych jim normálně řekla ať odejdou.

Je to drsný, ale jinak to nejde. Ty jsi matka a je to Tvoje holčička! Znám podobný případ, kdy babička všem organizovala život, s dětma jednala tak jak si rodiče nepřáli až ji nakonec vyhodily a 3 měsíce se vůbec neviděli. Babička se pak sama přišla omluvit, protože chtěla vidět děti. No a od té doby se to razantně zlepšilo, sice si občas neodpustí nějakou poznámku, jako že ona by to udělala jinak, ale toť vše.

Držím palečky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
4.1.11 09:36
juicee píše:
Mám toho na srdci víc. Že je tchýně perla jsem už psala, ale včerejší výstup byl opravdu unikát. Vzali si dcerku na procházku, že ji přivezli o hodinu později by až tak nevadilo. Že místo toho, aby s ní byli venku i ji odvezli domu, aby ji mohli krmit. Hádáme se neustále kvůli jídlu dcery. Dcera je nedonošená s porodní váhou kilo, v roce váha 10 kg, se jí totiž zdá přiliš hubená, oproti ostatním dětem (podle mudr. absolutně v pořádku)
Dcera až donedávna jedla naprosto ukázkově, až co ochutnala dobrotuy jako tyčinky apod. Ted by neustále jedla jen toto. Já prostě několikrát zdůrazňuji tchýni at jí prostě nic nedává, že to není jídlo a že až bude mít hlad tak si to jídlo sní. Ale je to zbytečné, včechno dělá s glutamátem, což by malé rozhodně dávat neměla. Ale ona mě vůbec neposlouchá. Včera udělala před malou takovou scénu, že nechce nic jíst, protože má¨stáhnutý žaludek, protože jí nedáváme jíst apod. Manžel jí nadává jak může, ale vše zbytečné. Ještě mu řekne, že mu liští apod. No prostě má nás za haranty. A pořád chce malou k nim na víkend, ale já ji prostě nedám někomu na koho se nemůžu spolehnout. Už opravdu nevím, co s tím. Včera jsem celou noc nespala a přemýšlela o tom, že jí příště něco řeknu, ale to bych byla opět nejhorší. Já už opravdu nevím

Promin ale pokud stoji manza na tve strane tak bych ji poslala do haje.A pokud mu rika ze mu listi tak bych ji vyprovodila.Promin ale muzu se zeptat kolik je tobe a manzovi let??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
4.1.11 09:39
:mavam:
Jura007 píše:
Přesně tak. Ty jsi matka dítěte, ty ji máš i oficiálně na starosti (i když to k tématu nepatří) a ty přece chceš, aby dcera byla v pořádku. Pokud se tchýni něco nelíbí, tak… Jak už bylo výše řečeno.

Souhlas. vy jako rodiče jste za svoje dítě zodpovědní a určujete pravidla a pokud to někdo nehodlá respektovat,tak má prostě smůlu. Navíc,když jste v tomhle zajedno s manželem,tak vůbec není co řešit.Klidně bych se s ní rafla a pak by se vidělo,jestli je nebo není schopná vás akceptovat.Držte se a pevné nervy.

Příspěvek upraven 04.01.11 v 09:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
4.1.11 09:40

Buď půjčovat ale pod tvým nebo manželovým dohledem nebo prostě mají smůlu. Je to tvoje (vaše) dítě a když něco nesmí tak to musí snad všichni respektovat!! Já už by s nimi byla dohádana asi do krve :)

• Citovat
  • Upravit
345
4.1.11 09:41
29 a 31
kattkka píše:
juicee píše:
Dcera až donedávna jedla naprosto ukázkově, až co ochutnala dobrotuy jako tyčinky apod. Ted by neustále jedla jen toto. Já prostě několikrát zdůrazňuji tchýni at jí prostě nic nedává, že to není jídlo a že až bude mít hlad tak si to jídlo sní. Ale je to zbytečné, včechno dělá s glutamátem, což by malé rozhodně dávat neměla. Ale ona mě vůbec neposlouchá. Včera udělala před malou takovou scénu, že nechce nic jíst, protože má¨stáhnutý žaludek, protože jí nedáváme jíst apod. Manžel jí nadává jak může, ale vše zbytečné. Ještě mu řekne, že mu liští apod. No prostě má nás za haranty. A pořád chce malou k nim na víkend, ale já ji prostě nedám někomu na koho se nemůžu spolehnout. Už opravdu nevím, co s tím. Včera jsem celou noc nespala a přemýšlela o tom, že jí příště něco řeknu, ale to bych byla opět nejhorší. Já už opravdu nevím
Promin ale pokud stoji manza na tve strane tak bych ji poslala do haje.A pokud mu rika ze mu listi tak bych ji vyprovodila.Promin ale muzu se zeptat kolik je tobe a manzovi let??
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová