Tchýně a jídlo - co s tím mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10895
4.1.11 09:46

To je asi v hodně rodinách, mě minule málem omylo, když jsem zjistila, že babi cpe Ondrovi do pribiňáku piškoty aby to bylo „výživnější!“ :cert:

Ale poradím malou fintu co zabrala u nás, dítě jsem přebrala, nic neříkala,nepátrala a v 10 večer jsem vyplašeně volala že malej děsně blinká, že naříká a je mu špatně, že nevím z čeho to je když měl oběd a pak tu sváču co jsem mu připravila…no vteřinu ticho, pak vše vyklopila a od tý doby je relativní klídek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
4.1.11 09:48

Ahoj!

Jediná rada je, jak už psaly holky, nenechávat malou s babičkou samotnou.
Na víkend? Ani náhodou!

Ty a tvůj manžel jste rodiče (ne ona!) a tudíž jste vy zodpovědni za své dítě (děti).
Pokud ona to není schopna respektovat, tak ji dejte jasně najevo, že tohle tolerovat prostě nebudete.
Ona si svoje vychovala a vykrmila a jak budete vychovávat a živit dceru je jen vaše věc.

Jakmile jí to nedáte jasně najevo a budete ustupovat, tak to bude horší a horší.
Takže být tebou, jednám včas.

Hodně odvahy! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
4.1.11 09:58

Ahoj, měla jsem to podobně, jako ty u syna. Nakonec jsem to vyřešila tak, že prostě syna viděla jen v mé přítomnosti. A vydržela jsem to tak dlouho, než pochopila a než jsem viděla, že změnila přístup:). Máma tvé malé jsi prostě jen ty, ona ne. Musí jí to dojít.
Jinak dcerka je narozena ve 40+2tt a vážila 2,8kg a v roce měla 8,7kg :lol: , ale to jsi určo klidná, tak jen to můžeš uvést jako příklad pro tchýni;). Každopádně nějaké hádky jsou na nic, zřejmě je to vůdčí osoba, jako moje tchýně a pomůže jen radikální boj.
Přeji hodně štěstí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
4.1.11 10:00
Loffda píše:
To je asi v hodně rodinách, mě minule málem omylo, když jsem zjistila, že babi cpe Ondrovi do pribiňáku piškoty aby to bylo „výživnější!“ :cert:Ale poradím malou fintu co zabrala u nás, dítě jsem přebrala, nic neříkala,nepátrala a v 10 večer jsem vyplašeně volala že malej děsně blinká, že naříká a je mu špatně, že nevím z čeho to je když měl oběd a pak tu sváču co jsem mu připravila…no vteřinu ticho, pak vše vyklopila a od tý doby je relativní klídek :palec:

Tohle jsem párkrát taky zkusila a párkrát to taky i byla pravda, malýmu bylo zle. Jenže tchýně si to nepřipouštěla… Jednou jsem viděla, co mu dávala a čekala jsem schválně, co přijde dál. Z toho by bylo možná blbě i dospělýmu: paprika, jogurt, gumoví medvídci, kyselá okurka, čokoládová sušenka, želé bombony kyselé a pak mu dala na tohle vše dort se šlehačkou!!! Tehdy mu byl nějak rok a půl :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: . Po téhle akci byl právě útrum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
4.1.11 10:12

No já už jsem vážně zoufalá. Tchýně je opravdu diktátor. Neustále se jí musím z něčeho zodpovídat, jak malé děcko. Příště s ní fakt vyběhnu.
S tím nocováním kdekoliv. Já prostě nechci, když jsme doma, aby malá spala někde jinde. Je to špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
4.1.11 10:14
juicee píše:
No já už jsem vážně zoufalá. Tchýně je opravdu diktátor. Neustále se jí musím z něčeho zodpovídat, jak malé děcko. Příště s ní fakt vyběhnu.
S tím nocováním kdekoliv. Já prostě nechci, když jsme doma, aby malá spala někde jinde. Je to špatně?

Není! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
4.1.11 10:19
juicee píše:

Není.

S tchýní bych se pohádala a dítě nepůjčovala. Bude to jednoduché, pokud je manžel na tvé straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
4.1.11 10:20
Tak neodpovídej, nic jí do toho není. Jsi rodič ty. Když si nepřeješ, aby spala malá jinde, tak jinde spát nebude. Je to naprosto normální.
S tchýní omez kontakt a dítě s ní bude jen pod tvým dohledem.
Nepsala jsi kolik je holčičce, jen že jí je víc jak rok, jsem pochopila. To co jsi psala - ten mix jídla mi nepřijde zvláštní, já tohle v této kombinaci jedla taky, ale až kolem 6-12 let (opravdu platí, že děti mají kachní žaludek) :mrgreen: Pokud je děcku pod 5 let, tak akorát mu ovšem zadělává na zdravotní problémy :evil: Prostě s ní vyraž dveře, jestli nejste na ní závislí.
juicee píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
4.1.11 10:23

Dcerku bych jí prostě nesvěřovala. Normálně bych jí všechno řekla a byl by šmitec.

Příspěvek upraven 04.01.11 v 16:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
4.1.11 10:27

Juicee, je to jen na vaší dohodě s manželem, je to vaše dítě, vy rozhodujete.
Tchyně nám také oznámila v době, kdy byl malý miminko, že si ho bude brát na víkendy. Neptala se, prostě oznámila. Dítě manželovy sestry si prý takhle brala od šestinedělí. 8-o
Nám to bylo jedno, prostě jsme jí po řekli, že v žádném případě jí ho na noc nedáme, ani samotného přes den. Nezbylo jí nic jiného než to respektovat.

• Citovat
  • Upravit
17050
4.1.11 10:30

Já jsem Toma pak nepůjčila do 2let. A na spaní už vůbec ne. Dokonce mi vyčítavě říkala, že to není normální a že jsem zlá a kdy jí ho konečně DÁM. Prostě omyl, zapomněla na to, že dítě je moje, ne její- to jí dělalo problém už v mém těhu (zařizovala si výbavičku atd. , že tam budu nechávat mimino!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
4.1.11 10:32

dceři je rok a půl. každá návštěva je hádka. Hned jak tam přijde už jí jde dávat jíst. Kolikrát jsem jí řekla, at si pořídí koření bez glutamátu. Nebo jí dá suchý rohlík a amlá opak nic nejí - optravdu výživné. Jen nadává, že druhé děti jí všechno!
Včera jí dali smažená vajíčka na másle a malá přišla a chtěla ham, ale to ona vždycky tak říká, tak začala, dej jí najíst je hladová. Dala jsem jí polévku a samo ji nechtěla.
Taky mě dokáže nazlobit, že řeknu, at jí nic ned´ává, že vařím. No a malá přijde najezená :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
4.1.11 10:38

Pokud stojí manžel za tebou, prostě bych malou tchýni nedávala.. je padlá na hlavu??? v tomto mám asi úžasnou mámu i tchýni - ani u jedné jsme se nesetkala, že by malé daly něco bez porady se mnou.

Jen pro info - Kačka měla porodní váhu 3,3 kg v 11 měsících má 8 kg. A teDˇstávkuje s jídlem - 4 dny bez příkrmů a bříško zmizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
4.1.11 10:39

Omez styk a vyraž s tchýní dveře, nic jiného fungovat nebude. Holčina je opravdu malá, aby jí ládovala kořením a takhle přecpávala jak husu na výkrmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
4.1.11 10:47
juicee píše:
dceři je rok a půl. každá návštěva je hádka. Hned jak tam přijde už jí jde dávat jíst. Kolikrát jsem jí řekla, at si pořídí koření bez glutamátu. Nebo jí dá suchý rohlík a amlá opak nic nejí - optravdu výživné. Jen nadává, že druhé děti jí všechno!
Včera jí dali smažená vajíčka na másle a malá přišla a chtěla ham, ale to ona vždycky tak říká, tak začala, dej jí najíst je hladová. Dala jsem jí polévku a samo ji nechtěla.
Taky mě dokáže nazlobit, že řeknu, at jí nic ned´ává, že vařím. No a malá přijde najezená :cert:

Rok a pul stary dite na vikend? 8-o Pro mne nepredstavitelny. Nejstarsi byl poprvy pres noc jinde ve trech letech, kdyz jsem byla v porodnici. U holky uz jsem to tak neresila, protoze mela brachu, ale pred druhym rokem jinde sama nespala a pak jen s brachou. A u nejmladsiho to nejmin do leta urcite neplanuju ;)
S tim jidlem, jak bylo psano..rekni, ze nemas prase, ale dite, vaha je normalni, zadny moje dite nemelo v roce pres 9 kilo, nejmladsi nemel ani 8 ;)
U nas jsou tyhle tendence u prababicky a dedy, decka dostaly Brumiky, Kinder mlecny rez a Jupika…i nejmladsi. No nevidel to ani z dalky, starsi to maji jen u nich, ja to nekupuju. Mysli si, ze kdyz je to pro deti, je to zdravy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová