Vánoční problém - dárky od tchýně

Anonymní
23.12.10 10:27

Vánoční problém

Ahoj holky
mám problém a nevím co s tím.Mám tchyni, která absolutně kašle na vnoučata, neviděla je půl roku, bydlí ve stejném městě a k nám to má tak 5 minut pomalou chůzí.Nezájem narozeniny, svátky, mikuláš atd. a teď řeším co když pošle dárky na vánoce pro děti, mám ji je poslat zpátky s tím že od cizích lidí si moje děti nic brát nebudou, nebo je mám přijmout?
Manžel řekl, že ať udělám cokoli že stojí za mnou, nemá s ní dobrý vztah, vlastně jsem ho celou dobu udržovala já.
A teď nevím, vím že mě pomlouvá kudy chodí.
Nikdy mi nijak nepomohla, ani s dětma, když se narodily nikd nic nekoupila, k vánocům běžně dává blok a pastelky a je jedno jestli je dítěti 5 ne 15.

Všem vám přeju krásné vánoce, plné pohody a radosti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15054
23.12.10 11:11

:mavam: já bych si od ní dárky nevzala.....děti potřebují babičku a ne jako náhradu dárky.....spíš by mi to přišlo že chce ulehčit svědomí-jako že jsou vánoce tak jim pošlu dárky.....ať si je nechá :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
23.12.10 11:14

Blok a pastelky se hodí. Je to od Ježíška, tak co, šup s tím pod stromek. Děkovnou zdravici bych tchýni nepsala, ale ani demonstrativně neposílala dárky zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
23.12.10 11:19

Pratchýně svýho času dávala taky blok, pastelky a fixy, oboje 12 barevné a všechny děti to vždycky ocenili. Papírů není nikdy dost a pastelek taky :)
Dárky bych přijala, tchýni stručně poděkovala a dál to neřešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30412
23.12.10 11:30

Proč nepřijmout? Děti nemusí vědět, že to přinesl neznámý ježíšek. Jen nevím jestli bych pak děkovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.10 11:32

Holky já to spíš myslela, aby jí došlo že fakt stojí za prd jako babička.Starší děti ji nesnášej, a nejmladšímu to je fuk, je mimino.Ona se předvádí před cizíma, jak má ráda vnoučátka a přitom :roll:
Ale asi je vezmu, šoupnu pod stromek a bude to.No ale co když je pošle až po vánocích, aby jako děti věděli že jsou od ní.Fakt z toho mám nervy.nemám ráda konflikty.Nebo se něčeho napiju, to jsem vždycky chytrá a odvážná a poženu jí :lol:
Jako je fat že pastelky a papíry se hodí :lol:

• Citovat
  • Upravit
15054
23.12.10 11:38

mně to přijde uhozený brát si od ní dárky když jako babička nefunguje......přijde mi to jak gesto,jsou Vánoce tak tady máte :poblion: a zas za rok.....kdyby řekla,půjč mi děti a já je vezmu na betlém nebo na procházku tak to je jiná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
23.12.10 11:42

dej to případně pod stromek, stejně děti nebudou vědět od koho to je. U nás tchýně zapoměla i na 3 leté narozeniny druhé dcery, tak mi bylo do breku i za dcerku, po manželově zavolání, že alespoň přes telefopn by byla slušnost malé pogratulovat mu tchýně řekla, že jí poslala boty a kreslící magnetickou tabuli, boty k měly být k narozkám, tabule za pakatel- k vánocům. Přitom dcera už ty boty nosila dva měsíce, protože byla zima,a dala jí je když přijela z německa na návštěvu :roll: takže dárek se vlastně nekonal. Jak vysvětlit 3 letému capartovi, že boty jsou dar a ne běžná věc k nošení?když od druhých dostala houpacího koně, kterého si fakt moc přála :roll: Takže se rozbalila magnet tabulka jako dárek k narozkám, pod stromeček tedy dostane maximálně obal od té tabulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
23.12.10 11:44

Dárky bych vzala a neděkovala. Jí to stejně nedojde, tak neřešit. Pokud přijdou po vánocích, tak to dej dětem jenom tak aniž bys říkala, od koho a proč atd. A jestli tchýně pomlouvá, tak to ignoruj nebo začni taky…sem tam utrousit poznámku na správném místě dělá divy. Zvlášť na malém městě :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
23.12.10 11:45

já bych jí je dala po vánocích až děti omrzí a zapomenou na ně s tím,že řekli že si je nechají u baičky aby si u ní měli s čím hrát,třeba se chytne za rypák…to já spíš řeším,jak se elegantně zbavím levných hraček od vjetví :mrgreen: :oops: páč malej to všechno strká do pusinky a od těch větví z tržnice se bojím mu to dát,ale tchýně nakupovala o sto 6 na tržnici-chrastítka,autíčka a plišáky ( plišáky roztrhají psíci :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.10 12:23

Hračky od větví jsou nekvalitní, hned se rozbijou, stačí na ně nechtěně šlápnout :mrgreen:
A narozky :roll: má 3 vnoučata a každý rok se hrozně diví že mají narozeniny :lol: to zas manžel ji provokuje.
Takže je nevezmu a hotovo, ať si trhne.Co já se s ní budu nervovat, neváží si že má 3 zdravá vnoučata, hlavně že já vždycky mohla když se něco dělo.Aspoň mám čistý svědomí.

• Citovat
  • Upravit
8413
23.12.10 12:37

Asi bych to přijala s tím, že si příště nemá dělat starosti, když celý rok na vnoučata prdí.

Já mám zase tchýni dajnou, ale dává samé blbiny od ťamanů nebo sladkosti. Taky s tím furt bojuju, ale nemá to s ní smysl, stejně zase nějakou hovadinu dotáhne. No a já vím, že druhý den bude v koši. Stejně jako dárky pro manžela - vždycky mu donese pyžamo z tržnice, prý 100% bavlna - haha, nenatáhne se to ani o centimetr, v prstech to drhne, no polyester jak vyšitý, a přitom moc dobře ví, že má její syn problém s ekzémem. No zabít málo :pocitac:

Nevím no, s mými rodiči takový problém nemám, nosí dětem super věci - ovoce, jogurty, naturálie - granko, kapučína, mléko, oblečení, prostě praktické věci. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.12.10 12:51

Já bych dárek dětem nechala, ale taky bych jí nepsala poděkování. Kdyby měla pindy, tak bych jí řekla, že jsem jí chtěla poděkovat OSOBNĚ, až by se přišla na děti podívat. Však proč dělat ještě víc zle. Pastelky se hodí dycky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
23.12.10 12:53

Dan maj, to víš, druhou rodinu si nevybíráme, tak my zase máme takové, že vždycky přijedou a říkají dětem jak to bylo drahé a kolik to stálo aby si vážili atd. nedejbože aby dcera třeba botičky okopala, takže všechny máme jako nové, děti raději odmítají nosit :zed: a ve finále zjistíme, že darovaná věc je z ALdi obdoba lídlu, což by mi nevadilo, ale lhát o cenách, nebo se zmiňovat malým dětem to je :poblion: starší dcera je už momnetálně tak daleko, že veškeré tzv. dary odmítá s tím, že si raději koupí sama co chce, ta menší z toho ještě naštěstí rozum nemá :roll: , ale nezájem o ni je viditelný na sto honů, takže tíhne k mým rodičům i když je vidí sotva 3× do roka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
23.12.10 13:04

To, že jako babička stojí za prd, to bych už neřešila, myslim, že už jste se s tim smířili, ale dárky bych jí určitě nevracela. A pastelky a blok jsou dobrý, to já nahlásila babičkám, ať taky koupí, pastelek není nikdy dost. A to, že tě pomlouvá, tak tomu bych se jen zasmála, která nepomlouvá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová