Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jsem tam nějak nenašla důvod proč jsi MUSELA vzít peníze od sebe, zvláště když bydlí ve společný domácnosti s tvým vydělávajícím bratrem… Prostě řeknu nemám, ne? ![]()
Každopádně bych řekla že to je tak nějak klasický vztah, nejdříve děti vysávají rodiče a následně je to naopak…
Uf, tak jsem to docetla, bylo to fakt dlouhy. No, a co tata? Nevim ani, co na to poradne rict. Mam to podobny, mama je zase divna ale v jinem smeru (vegetarianstvi atd. - jako nerikam, ze veget. je spatne, ale nemusi se to porad nekomu nutit) Ja s nasima neziju a taky jsem od nich dal, mladsi segra kousek. Taky mi prijde, ze pro ni delaji vic a ode me zase vic ocekavaji. Nejlepsi asi je se proste prestat stykat. Nevim, zni to hrozne, protoze je to tvoje mama, ale tim, ze jsi s ni v kontaktu te spis jenom stresuje. Je zajimave, jaka je, ze chce byt porad tak in i ve 45. Jako jo, ja si rikam, ze chci jit taky s dobou, ale vseho s mirou. Taky mi fakt prijde hodne sobecka. Stoji ti za to se s ni vubec bavit?!
Hanule píše:
jsem tam nějak nenašla důvod proč jsi MUSELA vzít peníze od sebe, zvláště když bydlí ve společný domácnosti s tvým vydělávajícím bratrem… Prostě řeknu nemám, ne?Každopádně bych řekla že to je tak nějak klasický vztah, nejdříve děti vysávají rodiče a následně je to naopak…
To je fakt, melas rict ne a bylo… a mozna bys uz od ni nic podobneho neslysela.
Deti vysavaji rodice a nasledne je to naopak? Vetsinou co znam, tak spis rodice podporuji deti az do nevim kdy a pomahaji oni. Ale asi to tak taky byva…
Hanule nevim teda v jaké rodině ty žiješ a jaké máš vzory,ale u nás vždy všichni rodiče své děti podporujou a nikdy né naopak.Tim nechci říct že je vysávám,ale že mi pomáhaj když je potřeba a já bych jim taky pomohla a neni to vysávání. ![]()
Já takové vztahy moc nechápu,mám užasnej vztah s maminkou,ale bejt v tvé kůži tak bych nepujčila a nebo chtěla vědět a doložit na co a klasicky podepsala nějaký papír o pujčce i splatnosti.Sice je to hrozné ale pokud je tvá matka taková tak bych na ni nebyla lepší
Ahoj, protože jsem si něco prožila podobného tak taky napíšu anonymně - raději.
Co tě nejvíc mrzí?? Na zažátku jsi psala, že byla tvoje kamarádka, že ti pomohla ze začátku s penězma. Vím asi že tě to štve, ale ber to, že asi to bere tak, že jsi dospělá.. já jsem se tak hodně trápila, protože taky, mamka jenom peníze si pujčovala, nepřijela, nepomohla, nic nekoupila myslela na sebe. Je pravda, že jsem se divila, že je taková, ale byl to určitý úsek v jejím životě. Dnes mám 2 ročního chlapce a mamka je jak vyměněná.Tím chci říct,že to ber tak, že je to taková životní etapa.Já jsem ráda, že jsem tehdy nezavřela před mamkou dveře a hotovo.
Před týdnem jsem mluvila s mojí tetou, protože u mně byla na návštěvě se setřenici, která má 27. Ona má 52, nikdo jí víc jak 35-40 netypne, oblékaná jak mladice, ani ne 50 kg,ale taky se tak chová. Dokonce nechce, aby sestřenice měla dítě, protože se cítí mladá, řekla ji, že nech ani nepočítá, že bude hlídat a nebo nějak jezdit
prostě každá babička to bere jinak
Ale jinak vztahově jsem ji vždycky záviděla, protože opravdu to byla mamka kamarádka i mamka.
Takže držím palce, aby se to upravilo ![]()
tara2010 píše:
Uf, tak jsem to docetla, bylo to fakt dlouhy. No, a co tata? Nevim ani, co na to poradne rict. Mam to podobny, mama je zase divna ale v jinem smeru (vegetarianstvi atd. - jako nerikam, ze veget. je spatne, ale nemusi se to porad nekomu nutit) Ja s nasima neziju a taky jsem od nich dal, mladsi segra kousek. Taky mi prijde, ze pro ni delaji vic a ode me zase vic ocekavaji. Nejlepsi asi je se proste prestat stykat. Nevim, zni to hrozne, protoze je to tvoje mama, ale tim, ze jsi s ni v kontaktu te spis jenom stresuje. Je zajimave, jaka je, ze chce byt porad tak in i ve 45. Jako jo, ja si rikam, ze chci jit taky s dobou, ale vseho s mirou. Taky mi fakt prijde hodne sobecka. Stoji ti za to se s ni vubec bavit?!
Zakladatelka:
Porad si rikam ze je to moje mama, ze me treba potrebuje a nemuzu se na ni vykaslat…
Stim jak chce bejt in je to fakt extrem, v jednu chvili se hrozne kamaradila s brachovejma kamaradama (23), chlastala snim atd… problem je ze ona kdyz se napije tak je fakt zle, ma hodne blby opice… a druhej den se chova jakoby nic to je nejhorsi. V noci se opila sebevrazdi a pak si to vubec nepamatuje !!!! a hrozne se divi proc sem takova divna kdyz se sni bavim ![]()
nevim, i kdyby ty penize mela na ja nevim co, rekli byste svoji mame NE ?
To je prave to, ze deti by nemeli mit prece pocit viny za to ze jim rodice platili skolu, nebo je nejakym zpusobem podporili v zacatkach, ale ja ten pocit mam. nevim jestli sem ho v sobe vzbudila sama nebo jestli ho ve me vzbudili oni … my uz sme ji rekli ze ji ty penize pujcime, cert to vem… ale brzo uz ji reknu ze me pekne stve … ![]()
Já bych určitě né neřekla,ale máme skvělé vztahy.Taky záleží kolik chce pujčit
?
Kamčo, já to vzala spíš na základě že málokteré dítě řekne - ty jsi maminko tak hodná že mi pomáháš, že mi dovolíš chodit na všechny ty kroužky, dáváš mi peníze na školní výlety, kapesné… Ale většinou to je - dej mi kapesný, potřebuju prachy na vejlet, chci chodit do toho a toho kroužku…
No a teď to naopak (například u nás) vidím jak stále matka chce abychom si brali půjčky aby se koupil nový kotel(což jsme jí řekli že si je brát nebudeme dokud se nesplatí auto), něco slíbí a pak řekne že takovýhle blbosti si nepamatuje… Prostě se obrátí role toho kdo je „puberťák“.
Ono ovšem co jsem tak poslední dobou koukala se za sobeckost považuje i to když prarodiče nejsou štěstím bez sebe že mají hlídat kdykoliv si mladí zamanou a tak dále (však z mladých taky nikdo nebyl štěstím bez sebe když měl hlídat mladší sourozence nebo dělat velký úklid)… To je v podstatě to co jsem myslela teď tím že se role otočily, proč by matka nemohla poté co jí děti odletí z hnízda hrát si na dvacítku, konečně si užít života. Ovšem všeho s mírou ![]()
Mi ten článek nedává moc smysl, proto asi zním zmateně i já, tak se omlouvám jestli píšu blbosti.
Ještě jsem chtěla dodat… vím, že je to pro tebe hodně složité, ale napíšu ti, že opravdu jsem to měla podobně. Byly doby - asi 5 let zpět i víc, kdy mamka, chlastala- nepila, ale prostě dostala druhou mízu nebo jak to napsat, chodila po večerech, taťka doma pomalu brečel, protože byl na nervy, protože pořád nebyla v noci doma. Ale bylo to jeom dva roky v jejím životě. Potom dva roky ukázková. Pak se naši rozvedli - oba si našli jiné partnery a ona opravdu začala žít- žít pro sebe, takže nepřijela, nepomohla, nic.. přišlo mně to taky sobecké. I když jsem měla nemocné dítě nic. Ale zase se to upravilo a opravdu vycházíme spolu dobře, i malý i ní jezdí rád, řekla bych, že náš vztah je dobrý.
Pujčky… hmm tak to jsme měli taky, padlo tam hodně mojich peněz, které jsem už nikdy neviděla, ale kdybych ji nepujčila, byla by v pr.., nevím, co poradit, já jsem teď ráda, že jsem pujčila, že se z toho dostala a i naše vztahy jsou teď dobré…
Hanul máš pravdu,takle jsem to já nepochopila.Hlavně s tim hlídáním
.Mě je blbý dát dítě na hodinu někam a když tu čtu babi hlídá jen 4hodiny 3× týdně je to mrcha atd.. tak občas nechápu ![]()
Anonymní píše:tara2010 píše:
Uf, tak jsem to docetla, bylo to fakt dlouhy. No, a co tata? Nevim ani, co na to poradne rict. Mam to podobny, mama je zase divna ale v jinem smeru (vegetarianstvi atd. - jako nerikam, ze veget. je spatne, ale nemusi se to porad nekomu nutit) Ja s nasima neziju a taky jsem od nich dal, mladsi segra kousek. Taky mi prijde, ze pro ni delaji vic a ode me zase vic ocekavaji. Nejlepsi asi je se proste prestat stykat. Nevim, zni to hrozne, protoze je to tvoje mama, ale tim, ze jsi s ni v kontaktu te spis jenom stresuje. Je zajimave, jaka je, ze chce byt porad tak in i ve 45. Jako jo, ja si rikam, ze chci jit taky s dobou, ale vseho s mirou. Taky mi fakt prijde hodne sobecka. Stoji ti za to se s ni vubec bavit?!Zakladatelka:
nevim, i kdyby ty penize mela na ja nevim co, rekli byste svoji mame NE ?
Porad si rikam ze je to moje mama, ze me treba potrebuje a nemuzu se na ni vykaslat…
Stim jak chce bejt in je to fakt extrem, v jednu chvili se hrozne kamaradila s brachovejma kamaradama (23), chlastala snim atd… problem je ze ona kdyz se napije tak je fakt zle, ma hodne blby opice… a druhej den se chova jakoby nic to je nejhorsi. V noci se opila sebevrazdi a pak si to vubec nepamatuje !!!! a hrozne se divi proc sem takova divna kdyz se sni bavim
To je prave to, ze deti by nemeli mit prece pocit viny za to ze jim rodice platili skolu, nebo je nejakym zpusobem podporili v zacatkach, ale ja ten pocit mam. nevim jestli sem ho v sobe vzbudila sama nebo jestli ho ve me vzbudili oni … my uz sme ji rekli ze ji ty penize pujcime, cert to vem… ale brzo uz ji reknu ze me pekne stve …
Ted, kdyz nad tim tak premyslim, ze kdyby se to stalo mne, kdyby se me mamka zeptala o penize, tak bych ji asi taky pujcila. Ona ale zase neni tak hrozna. Kdyz se ji zeptam, jestli neco nechce nebo nepotrebuje, tak vzdycky rekne, ze ne.
Ted, jak nekdo psal, ze tak mamku vytahl ze srabu a ze je ted OK. Mozna, ze bys toho jednou litovala. Asi bych ale byla priste trosku obezretna. Uvidis, jestli se to bude opakovat.
A proc ji nemuze pomoct tvuj bracha???
omlouvam se ze anonymne, nechci aby to mama treba cetla, casto je i na netu … tak kdyby nahodou

nevim uz co delat nebo mozna mi pomuze se jen tak vypsat. Moje mama byla vzdycky takova ala kamaradka, ale ne vzdycky mi to vyhovovalo, nekdy clovek potrebuje mamu. Ale nechci rict ze se o nas s bratrem spatne starala. byl tam sice nejakej alkohol atd… ale zaplatila mi napr. soukromou skolu a kdyz sem si kupovala auto dala mi nejake prvni penize. V podstate od 16ti nebydlim doma, nejdrive intr na stredni, hned potom prace a stehovani do prahy k pritelovi. Kdyz jsme se rozesli bydlela jsem chvili tam, ale hned potom zase zpatky do prahy. Mezi tim se muj tata - jeji manzel dostal nejakym zpusobem do dluhu a napucoval si kupu penez. Mama to mela asi tezky, dluhy se tak nejak porad splaci. Ale to neni to co bych chtela resit. Moje mama je takova… ja nevim, sobecka? Od ty doby co se mi narodila dcera ji vida akorat kdyz se nahodou nekde sejdeme (napr. u moji babicky) malo kdy prijede. Kdyz ji vidi je z ni nadsena, ale kdo by nebyl z miminka nadsenej? Nikdy ji poradne nic nekoupi jenom nakej sem tam hadry ve sleve nebo v sekaci (ja wim alespon neco ale proc kupuje pulrocnimu detsku tilko na 6ti lety dite???!!), pro sebe to by se roztrhla. Zije takovym tim zivotem co si porad mysli ze vypada na 20 i pres to ze ji bude 45 a porad se na to hrozne pouta. Kdyz mi vola (prosim nekdy i 3× denne) neustale mi vypravi o tom co kde ona… Na nas se zepta akorat „tak coooo?“ ale z jejiho hlasu uz je slyset ze ji to vubec nezajima a chce vypravet o sobe. Vratime se z dovci a ani se nezepta jak se mame jenom mele dokola o svym obchodu, kdo tam prisel co sii koupil (lidi ktery ani nikdo nezna!), co si koupila kde ona, co koupila za zbozi. Nic vic… Jsem z toho unavena, nebo mozna spis sem zklamana z toho, ze ji vubec nezajimame. Ted jako vrchol vseho me postavila do situace ze chce pujcit penize od myho manzela (je mi zvlastni na co to vlastne ma, tvrdi ze na dluhy, ale zda se mi divny ze uz pred dvema dnama mi volala a ptala se jestli ji pujcime kdyby nahodou a dneska zrowna nahodou je potrebuje kdyby prisla exekuce), neverim ji. Jsem z ni unavena pokazdy kdyz ji vidim, zda se mi sebestredna, hrozne moc na penize, na to jak vypada a dulezitejsi veci ji vubec nezajimaj. Hrozne me to mrzi… Je mi smutno i ze sebe samotny, z toho co si myslim o svoji matce. Nemuzu ji nic rict, okamzite by se urazila, opila a pak by vyhrozovala sebevrazdou… Stve me, ze me postavila do situace, ze sem musela za manzelem pro penize a vubec se ani nezeptala jeslti mame dost. Jen proste NEMOH BY MI PUCIT?! Nechci nechat svoji rodinu umrit hlady, ani bych to neudelala chapu to, pujcime, ale jde mi o princip. Muj bratr bydli s rodici uz nekolik let (pracujici - celkem dobrej plat), kdyz na tom byli financne dobre koupila mu obrovskou telku, vybavila pokoj, koupila mu pocitac, auto… a ted se vubec neangazuje. Ja newim je toho hrozne moc okolo… kvuli cemu si ji nevazim, at uz je to nevera kterou se ani netajila, spousta fakt hnusnej veci o kterejch ani nemuzu psat… ja proste nevim, sem z ni hrozne nestastna. Cejtim ze brzo bouchnu a akorat se rozhadame… ale drzim se… achjo
je to dlouhy koukam to asi ani nikdo neprecte