Máme do toho jít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1724
20.10.15 18:25

@Šarlota4 No po odečtení výdajů od příjmu mi vychází v čístém cca 47 tis. Kč, nechápu kvartální pojistku, ale to teď neřeším + 2 x ročně prémie ve výši 20 000 = tj. 40 000 Kč k dobru…nezlob se na mě, ale ano - mě to jako provokace zní… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
20.10.15 18:26

Promiň, ale jestli na emimino občas chodíš, tak víš, z čeho tady některé holky musí vyžít. (Samoživitelky s dítětem 4000/měsíc apod.)
Takže se hoď do klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
20.10.15 18:30

No tak upřímně, když tě manžel opustí, až budeš na rodičáku, tak to budeš mít asi těžký, dost ti klesne standard. Ten milion si radši ulož někam na svůj účet a pak v klidu otěhotni. Pak bych se nebála :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
20.10.15 18:31
@Anonymní píše: Úspory máme cca 1,3 mil., ale na ty nechci sahat. Chci s tím poplatit hypotéku, až nám skončí fixace.
A ne, není to provokace. Pŕostě mám strach, jak se to zvládne. Přece jen mi podstatně klesne příjem.
Chci to slyšet i od nezaujatého cloveka, zda to půjde či nikoliv a zda by do toho šel.
Zakl.
:mrgreen: Já mám fakt pocit, že si děláš z lidí srandu. :mrgreen: My máme děti 2,před druhou mateřskou byly naše příjmy podobné jako vaše, cca 60 tisíc a opravdu by mě nenapadlo tady pokládat takhle hloupou otázku, jestli si vůbec můžeme dovolit si to druhé dítě pořídit :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.15 18:40

???

@krtek7489 a to mě právě zajímá. Jak to zvládají ostatní páry, které měli pred otehotnenim podobné příjmy. Jak moc se museli uskromnit, jak je to miminko ovlivnilo. Hodně cestujeme. Sice vetsinou po CR, max. Rakousko, Německo a Slovensko, ale stejně to měsíčně vyjde asi na dost.

• Citovat
  • Upravit
5826
20.10.15 18:45
@Anonymní píše:
@krtek7489 a to mě právě zajímá. Jak to zvládají ostatní páry, které měli pred otehotnenim podobné příjmy. Jak moc se museli uskromnit, jak je to miminko ovlivnilo. Hodně cestujeme. Sice vetsinou po CR, max. Rakousko, Německo a Slovensko, ale stejně to měsíčně vyjde asi na dost.

Ježiši :zed: Když přemýšlíš takhle, tak si to dítě raději nepořizuj a srovnej si v hlavě priority :roll: Na ty aktivity, ne že nebudete mít prachy, ale nebute mít vůbec čas ani náladu. Počítej s tím, že se vám totálně převrátí život naruby, už to NIKDY nebude jako dřív. A s příjmem to nemá co dělat, my jsme se nijak neuskromnovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
20.10.15 18:57
@Sinquinita píše:
@Šarlota4 No po odečtení výdajů od příjmu mi vychází v čístém cca 47 tis. Kč, nechápu kvartální pojistku, ale to teď neřeším + 2 x ročně prémie ve výši 20 000 = tj. 40 000 Kč k dobru…nezlob se na mě, ale ano - mě to jako provokace zní… :mavam:

Tak jestli procestuji hodne penez + vylety atd tak to lita a tolik penez nezbude. Nic mene souhlasim, ze deti dokazi uzivit samozivitelky a nizkoprijmove rodiny. Takze tohle je vice nez v pohode. Osobne bych se na to sama nezeptala. Kazdy prece musi vedet co si muze a nemuze dovolit

Příspěvek upraven 20.10.15 v 18:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
20.10.15 18:57

Super, ze se takhle bajecne pobavim na emiminu jsem necekala. Penez mate pro tri rodiny s detmi a tvuj/vas problem spociva jen v urceni si priorit a v uvedomeni si, ze s ditetem clovek bude muset na cas omezit nebo prizpusobit sve aktivity. Nejde vubec o penize, bud dite chces nebo nechces.Mas moc rada sebe sama a bojis se o svuj standard, kolik penez mas s tolika vyzijes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
20.10.15 19:00

Spíš než na uživíme/neuživíme bych se zaměřila na otázku dítě chceme/nechceme. Podle toho bych se rozhodovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
20.10.15 19:10
@Anonymní píše:
@krtek7489 a to mě právě zajímá. Jak to zvládají ostatní páry, které měli pred otehotnenim podobné příjmy. Jak moc se museli uskromnit, jak je to miminko ovlivnilo. Hodně cestujeme. Sice vetsinou po CR, max. Rakousko, Německo a Slovensko, ale stejně to měsíčně vyjde asi na dost.

Jedno dítě zvládne finančně každý, neboj. Taky jsem mela vyšší příjem. Na rodičovské se utrácí za mimi a to je na uvážení, co budeš potřebovat a ne za dražší značkové věci jen na sebe. Jídlo stojí stejně když kojiš cca 3/4 roku. Mateřská ti jde ze zaplacené sociálky, takže jestli jsi klasický zamestnanec tak budes mit pěkný příjem. My zvladame hypo i 4 tydny dovolené ikdyz manzel má menší plat než já pred mateřskou.
Nicméně klast zde takové dotazy je srovnatelné jako ptat se, kam se odkládají nedonosene děti, jako to tu bylo začátkem týdne… Sorry ale muselo to ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.15 19:12

Doufam, ze je tohle vtip 8o 1,3 milionu uspor 8o I kdyby na ne clovek nesah, tak s vasim prijmem si muzete vyskakovat do aleluja.Jsem na rodicaku, Chlap má 32000 cisteho, rodicak 11500,od dvou let holky jsme bez nej. Mesicne odchazi vcetne vsech poplatku, hypo, jidla a utraty z uctu cca 30000. Nasetreno neco je, bude to potreba, az prestane chodit rodicak.Jsem zvědavá, jak to dame, setrime kde se da, neutracime za zbytecnosti. S vasim prijmem bych nepremyslela, jestli mit dite. Nad tim jsme premysleli my, jestli to utahnem. Utahnem, chceme jeste jedno, takze musime:-)

• Citovat
  • Upravit
9299
20.10.15 19:19

@masinka9
Naprosto souhlasim :palec:

A hlavne, i za mimco se da utracet s rozumem. Tolik bazarku je se slusnym oblecenim, stejne z toho rychle vyrostou a pak pro druhe ditko pouziju po prvnim:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
20.10.15 20:01

My máme oproti vám malinkatý příjmy a vycházíme v pohodě…takže jak říká moje mamka: čím víc máš, tím víc utratíš…ale myslím, že vy klidně tři děti můžete mít uplně v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
20.10.15 20:11

Náhodou - po všech těch diskuzích alá „Otěhotněla jsem přes prášky s holým zadkem, otec není, na co mám nárok?“ je to příjemná změna. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
20.10.15 20:19

Vyjdete uplne v pohode, jen pro tebe to bude nezvyk. Nevim, zda mate penize dohromady, ale pro me je velice slozite brat si v uvozovkach manzelovi penize.Driv jsem v pohode vysla.
Take zalezi, zda nejake veci podedite. Velka investice je kocarek a autosedacka, jinak male dite moc nestoji.Take zalezi, zda budes mit hlidani nebo si nekoho obcas budete chtit zaplatit.
Hodne se usetri na restauracich, divadle, kafickach a vineckach a novych hadrech a kabelkach.Take uz nebudete moci tolik cestovat, deti maji rady svuj domov, ale to neznamena, ze nepojedete nikam. Zmeni se ti uplne zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí