Máme doma nejedlíka

823
19.4.12 12:44

Máme doma nejedlíka

Zdravím všechny maminky,které mají dítko,které nechce papat,jako ten náš :( Mám 2,5 letého syna a vařené jídlo do něj nemůžu dostat,ve všem se jen pohrabe,ale nic nesní. Z každého druhu potravin jí jen něco :think: Pokud máte nějaké tipy,rady,jak s tím zatočit nebo jak postupovat,budu ráda,když si o tom popovídáme a nebo to vše odezní časem…? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
P28
19.4.12 12:51

Časem to odezní, aneb žádné dítě neumřelo hlady uprostřed blahobytu, ale chápu, že to je nervák. Můj syn (17 m) je naštěstí normální jedlík, ale já jsem jako malá prý byla na ránu. Jedla jsem jen sladké, rohlíky, potom suché špagety, rýži a knedlíky, maso vůbec, ovoce žádné, zeleninu občas. Dneska jím všechno a spíš mám pár kilo navíc, než že bych byla podvyživená. Tak snad jen pevné nervy.

• Citovat
  • Upravit
20557
19.4.12 12:51

Moje rada je, nebabrat se v tom.. :mrgreen: Čím víc jsem se snažila do holek jídlo nacpat, tím to bylo horší. Čím větší divadlo okolo jídla, tím víc se sekly a nejedly. Já jenom nabídnu - nechceš - dobře - odchod a máš smůlu. Hlady neumřou. Hlavně aby hodně pil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
19.4.12 12:54
@peggy.sl píše:
Moje rada je, nebabrat se v tom.. :mrgreen: Čím víc jsem se snažila do holek jídlo nacpat, tím to bylo horší. Čím větší divadlo okolo jídla, tím víc se sekly a nejedly. Já jenom nabídnu - nechceš - dobře - odchod a máš smůlu. Hlady neumřou. Hlavně aby hodně pil.

Přesně tak se to snažím dělat teď,předtím jsem vždycky vyměkla a dala mu rohlík,ale teď už se snažím nabídnout,nechceš,smůla. Tak jak píšeš. Ale je to na nervy,pak si říkám,chudák je o hladu. A co se pití týče,to pije hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
19.4.12 12:56
@P28 píše: Časem to odezní, aneb žádné dítě neumřelo hlady uprostřed blahobytu, ale chápu, že to je nervák. Můj syn (17 m) je naštěstí normální jedlík, ale já jsem jako malá prý byla na ránu. Jedla jsem jen sladké, rohlíky, potom suché špagety, rýži a knedlíky, maso vůbec, ovoce žádné, zeleninu občas. Dneska jím všechno a spíš mám pár kilo navíc, než že bych byla podvyživená. Tak snad jen pevné nervy.

tak to je přesně můj malej,jen ty špagety,rýži a knedlíky ne. Z ovoce jahody,banán,hrozny a občas jablko,ale maso nebo normální jídlo,polívka…vůbec A přitom tak do 1,5 roku papal jako o život :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
19.4.12 12:59

No, to mě nestraš, mám radost, že mám jedlíka… :)

• Citovat
  • Upravit
823
19.4.12 13:02
@P28 píše:
No, to mě nestraš, mám radost, že mám jedlíka… :)

To bude určitě v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
19.4.12 13:29

Mam takovou holcicku, vymysli si uz od miminka.. delala jsem to, ze nechces jist, nejez, pak dostala hysterak, dela to vetsinou u obeda.. nejradsi ma domaci polevky, tak ji je delam, ona je dost hubena, doktorka jeji vahu sleduje, rekla mi, at ji davam, co ji chutna.. zas tak uplne to nedelam..polevky teda jen vyvary s masem a zeleninou, dneska mela kremovou s mrkvi a vlockama, snedla pet lzic a odsunuvala lzici.. nekd ymi jidlo doji, kdyz ji dam vidlicku a napichuje si nebo lzici a ji sama, u polevky jsme ji vedla dneska ruku a dojedla ji.. ne vzdycky mam cas to takhle resit, ma jeste brachu a nekdy pospichame..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
19.4.12 13:30

Ahoj,
včera jsem začala číst chytrou knihu o dětech a tam psali i o tom jezení. Že to jenom my rodiče si furt myslíme, že naše děti jí málo, ale v tomhle věku jí děti tolik, kolik potřebují a stačí jim to. Máme respektovat jejich rozhodnutí, že to prostě nebudou a jídlo odnést s tím, že další bude až svačina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
19.4.12 13:33

Taky mám malého 2,5 roku a taky není extra jednlík. Nejhorší je, že má svá oblíbená jídla, ale ne vždy má i na ta svá oblíbená jídla zrovna chuť. Někdy se nají, že se divim, jak se to do něj mohlo vejít a někdy má období, že nesní i pár dní skoro nic :-( Jak je na tom malej s výškou a váhou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
19.4.12 13:36
@Lucah píše:
Mam takovou holcicku, vymysli si uz od miminka.. delala jsem to, ze nechces jist, nejez, pak dostala hysterak, dela to vetsinou u obeda.. nejradsi ma domaci polevky, tak ji je delam, ona je dost hubena, doktorka jeji vahu sleduje, rekla mi, at ji davam, co ji chutna.. zas tak uplne to nedelam..polevky teda jen vyvary s masem a zeleninou, dneska mela kremovou s mrkvi a vlockama, snedla pet lzic a odsunuvala lzici.. nekd ymi jidlo doji, kdyz ji dam vidlicku a napichuje si nebo lzici a ji sama, u polevky jsme ji vedla dneska ruku a dojedla ji.. ne vzdycky mam cas to takhle resit, ma jeste brachu a nekdy pospichame..

Ty hysterické záchvaty u něj zažívám denně,je to o nervy. Dělám taky domácí polévky,dnes rajskou a zůstala netknutá. A druhé jídlo taky,občas se v tom pohrabká a výjmečně jí sám,co ho baví a napichuje vidličkou nebo vybírá rukou to,co chce. Je taky hubenější a bledý. Ale zatím není váha pod míru,teď na kontrole to asi začnu řešit. Jen mám strach,aby ho pak neposílali na milion vyšetření,nic z toho a přitom by to bylo jen blbým obdobím. Já mu dávat to co mu chutná,tak to je čokoláda,nějaké ovoce,rohlíky s pomazánkou,párky,nějaký ten jogurt a to mu teda zdravý a výživný jídelníček netvoří. :cert: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
19.4.12 13:39
@Laaja píše:
Ahoj,
včera jsem začala číst chytrou knihu o dětech a tam psali i o tom jezení. Že to jenom my rodiče si furt myslíme, že naše děti jí málo, ale v tomhle věku jí děti tolik, kolik potřebují a stačí jim to. Máme respektovat jejich rozhodnutí, že to prostě nebudou a jídlo odnést s tím, že další bude až svačina.

o to se snažím,ale nejhorší je,že když jí jen určité potraviny a většinou ty méně zdravé,tak pak nemá dostatek všech potřebných vitamínů. To bych ho měla o hladu pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
19.4.12 13:46
@hanisv píše:
Taky mám malého 2,5 roku a taky není extra jednlík. Nejhorší je, že má svá oblíbená jídla, ale ne vždy má i na ta svá oblíbená jídla zrovna chuť. Někdy se nají, že se divim, jak se to do něj mohlo vejít a někdy má období, že nesní i pár dní skoro nic :-( Jak je na tom malej s výškou a váhou?

Měří 97cm a váží bych řekla okolo 14kg. Na váze bylo 13,7kg,ale moc mi na ní nepostál. A v červenci mu budou 3 roky. Možná že takhle je na tom dobře,ale vypadává dost nezdravě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela_81
19.4.12 13:52

Taky máme doma nejedlíka, už od narození. Je mu rok a třičtvrtě a nemá ještě 10kg, ale už aspoň nevypadá jak somálec. Teď už potřetí bude brát železo. Má svý oblíbený jídla, ale taky ne vždy…suchý těstoviny, květákový placičky a brokolicovou polívku. Co se týče třeba snídaní, tak na něj občas platí, vzít ho ven na procházku a dát mu do ruky chleba se šunkou. Mléčný výrobky jí jen pod nátlakem, občas si dá teda dobrovolně olmíky, s tim, že za každou lžičku jogurtu dostane bonbonek (nebo si ho pokládá na lžičku). Už jsem si celkem zvykla, že nejí, tak je to lepší, ale dlouho to bylo o nervy.

• Citovat
  • Upravit
598
19.4.12 13:54

My máme tak 94cm a tak 13,5 kg, tak jsme na tom asi stejně. My byli prťata už od narození 2800g a 49cm. Taky byl malej na začátku roku hodně bledý. Byli jsme i na krvi, jestli nemá málo železa, dopadlo to ok. Protože je nejdelík, nasadila jsem mu Pikovit sirup, alespoň na zimu a jak to jde, jsme venku a vypadá opoznání zdravěji. Alespň má teda barvičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí