Nemá zájem o jídlo

12.4.12 15:23

nemá zájem o jídlo

Ahoj maminky,
opět se na Vás obracím s problémem,není to tedy takový problém ale spíš bych chtěla znát vaše názory.
Syn 15 měs. střídavě jí a nejí(v závislosti na zubech),ale jinak bych řekla,že to není úplně nejhorší.Akorát mi nechtěl vůbec ovoce,teď už jí jabko,kiwi a ze zeleniny okurku,ale jí to pouze v kočárku,při přebalování a nebo v autě.Jinak když si hraje a já mu ta nabídku tak nechce a ve stoličce taky ne…Nechce ale vůbec ochutnávat,třeba když jíme něco my,tak ho to nezajímá,a když třeba já jím ovoce tak taky nechce.Občas mu dávám na svačinu pečivo a lučinou či máslem,ale musím mu to dávat do pusy,sám si to nevezme,celkově si myslím,že mu o jídlo vůbec nejde.Byla bych ráda,kdyby si sám zkoušel dávat jídlo do pusinky(tím nemyslím jídlo na lžičku)
Máte nějáké tipy?

Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1505
12.4.12 16:14

Ahoj, já mám doma nejedlici :lol: takže s tebou plně soucítím. Ovoce začala jíst až v roce a půl (jedla jen přesnídávky), zelenina jí docela „jela“, tu jedla ještě před 1.rokem … jinak s tím jídlem v ručičce, já co malá seděla, tak jsem jí furt dávala nějaké ty dětské keksy, ovoce, zeleninu … cokoli do ručičky a jedla to i normálně doma. A to období (ne)jedení se nás drží i teď, ale už to nemůžeme svést na zuby :mrgreen: každé dítě je jiné, já furt doufám, že se malá rozjí ve školce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.12 16:30

No já mu to taky nabízím když spolu sedíme na koberci a třeba mu čtu nebo si hrajeme,ale on zakroutí hlavou a jde pryč,ale když je na nočníku a dám mu kousek jabka,tak ho slupne…jako kdyby nechtěl,aby ho to jídlo zdržovalo :D Jinak sušenky dětské od sunarky dávám nebo rohlík do kočárku a taky jí…ale když namažu chleba na kostičky a dám ho před něj tak si toho buď nevšimne nebo to rozhází po zemi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
12.4.12 17:02

Jídlo ho ruší od hry :mrgreen: Děti mají tisíc důležitějších věcí než je zrovna jídlo-i když jak které, že jo :) Malá mi namazaný rohlík nebo chleba nejí ani dneska. Buď v pohodě …
A on ti nějak špatně přibývá nebo jen prostě občas nemá chuť na jídlo? Já jen že holka má ve 2 letech 10kg a už jí neřeším, to bych se musela zbláznit … dám jí jídlo, když chce-sní to. když nechce, její smůla. ona když nechce, tak se stejně nepřemůže a nutit jí to nechci. mě jako malé to nutily a pak jsem akorát zvracela … a vážila jsem ještě míň. takže se neboj, on hlady neumře.
jak píšeš-najíst se umí pěkně, když chce. tak mu to jídlo tolik nenabízej, on si sám řekne. dávej mu pravidelně 5-6× denně a když bude mít málo, věř že ošidit se nenechá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.12 19:09

přibírá asi normálně,v roce měl 10kg,81cm takže dobrý,ale když pozoruji stejně staré děti tak se dožadují jídla,které mají rodiče, a náš nic,i když musím říct že teď mi snědl k večeři půl chleba s máslem,ale musela jsem mu to dávat do pusy,sám si to nevzal…ale suchý rohlík si kouše sám..já mu taky oběd,když nechce,nenutím,někdy jde spát i bez něj a pak si většinou dá…spíš mi vrtá hlavou to ovoce,teď teda do toho občas kousne ale moc tomu nedá a ovocné výživy mi přestal jíst úplně,takže má někdy i 2× denně jogurt,tak nevím,aby mu nechyběly nějaké vitaminy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
12.4.12 19:15

když má 15. měsíců, tak mu můžeš dávat tyhle vitaminy, jen tak pro jistotu :-) http://www.multi-tabs.cz/…D-kapky.aspx?…
jinak, taky mi je to vždycky líto, když ostatní děti se cpou vším možným a ta naše jen kouká a nechce jíst. máme holt děti nejedlíky :-/
ps: Eli měla na 2 letech 82 cm, 9,5kg … takže na mě i blbě lidi koukaj, že nejí. já mám vždycky plnou tašku s jídlem a jedí všichni okolo, jen ta naše blbě kouká a radši si jde hrát. ale jak jde o sladkost, tak to by se zase přetrhla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
12.4.12 20:46

Taky mam doma nejdlika a navic bojkotera kousku. Ted uz je tedy jidlo lepsi, ale kolem roku az roku a pul to byl boj. Nic nechtela, kousky ji nadavovaly a kdyz jsme sedeli u stolu, tak preventivne jecela NENENE aby ji nekdo nahodou nechtel nutit jidlo :roll: :lol:
Ale vekem se to lepsi, jo pomohla nam i probiotika Nutrolin B, rozjedla se po nich ;) A mira a vaha na 18m byla 87cm a 10,26 kila, takze extra dlouha hubena zizala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
12.4.12 20:51

@Aliik
Ahoj, koukám že vaše je teda pěkně dlouhá a hubená :-) My jsme prcci … ale s tím jídlem hrůza!!! A prosím, ta probiotika se dají koupit bez předpisu? A jak se to jí-kapky, prášky? Že bych to taky zkusila … zatím nic nepomohlo, ale tohle by třeba mohlo :kytka:
My když máme společný oběd a malá má svůj den, tak dokáže opravdu svou nechutí k jídlu všem zkazit chuť :cert: Lepší se na ní nekoukat, jak se ve všem rýpe a plivo to! Doufám, že až budu mít příště mimi, že to bude žrout, který bude mít v 1 roce 12kg :mrgreen: a bude furt jen dlabat a bude to malej tlouštíček, maminka si ho ráda vykrmí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
12.4.12 21:59

Ten Nutrolin B je sirup, Zuzce moc chutna (stoji v lekarne cca 80Kc, bez predpisu). Ale je to tim vitaminem B, ta chut k jidlu, takze muzes misto nej davat jakykoli jiny vitamin ci probiotikum s B-ckem ;)
Jojo, a my tim, jak nejedla, tak krmili, a ted se odmita krmit sama, takze ji krmim lzickou jak mimino :zed: Ale fakt je to lepsi, uz ji kousky vseho mozneho a miluje ovoce, presnidavky, jogurty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
7.10.13 20:59

Holky přidávám s ek diskuzy, moje malá ted totaasi ji leze stoličkalně stávkuje s jídlem,,neji klidně celý den naštěsti do ni ráno a večer než jde spát otočím flašku sunaru, přes den si da tak 4 lžičky něčeho někdy jogurtu někdy obědu, trva to už 4 dny, jinak ji samozdřejmě nic není spí celou noc a celý den si hraje a nezastavi se a běhá. dnes jsem ji kouila ten nutrilon b, tak snad bude mít i větši chut k jidlu, fakt se vám po něm děti rozpapaly???nechce ani rohlik ani chleba ani suchý ani namazaný, nic, maximalně kousne do bananu..ted nechce,
doted jedla všechno ikdyž mmenší porce.ted nesni ani jeden jogurt,,,
je ji 17 měsicu a měla 77cm možna víc, něco od srpna povyrostla… a 8.5 kg. doted jedla a všechno vyběhaikdyž byla předčasně narození měla 1200g tak mlíčko pila hezky i příkrmy, a co začala běhat tak nepřibírá ikdyž dodted jedla.dr.nás bude brzy vážit a já vím že váží za ty dva měsíce od kontroly pořád stejně. do toho ted stávka v jédle…tak snad zabere sirup, nebo se prožízne ten zub-
malá tedy nechutná ani nurofen sirup hned ho plivce, starší dcera má sirupy ráda…
prostě mám hubené děti nemají jediná špek nejsou oplácané a starší dcera je 5 ti letá žižala 110cm a 15kga to jí.
zítra dám malé poprvé ten sirup tak snad to nevyplive nejí ani domácí ani kupované ani na návštěvách prostě stávka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí