Nechce jíst, dělá scény

1322
10.4.12 09:16

Nechce jíst, dělá scény

Ahoj holky, poradíte mi…? Už nevím, jak malého zabavit (má 13 měsíců) a asi poslední měsíc dělá šílené scény u jídla. Ať dám cokoliv i třeba své jídlo, tak kroutí jen hlavou, všechno je špinavé, můžeme se pak oba celí převlíkat. A to nemluvím jak to vypadá v kuchyni. Někdy si vezme nakonec trochu, někdy nic, je to šílený boj, zkusím i 4 jídla, všechno rozdrbané a nic z toho. Asi mě z toho za chvíli klepne :pocitac: Pořád mi cosi ukazuje, že chce podat a když mu to do židličky podám, tak chce zas něco jiného :nevim: :nevim: Ať mu dám cokoliv, tak ho to nezabaví, dříve to ještě tak fungovalo. Kdo mi poradí? :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
10.4.12 09:21

Jééé tohle jsme měli taky. Odmítla jedno jídlo, zkusila jsem dát moje. Odmítla, tak nic nedostala :nevim: Nerostou zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
10.4.12 09:24

A co kdyby už zkoušel jíst sám, třeba ho to bude víc bavit. Malej už ted skoro vůbec nechce krmit, jen kroutí hlavou a když mu dám lžíci nebo vidličku a řeknu at jí sám, tak jí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.4.12 09:25
@Temaho píše:
A co kdyby už zkoušel jíst sám, třeba ho to bude víc bavit. Malej už ted skoro vůbec nechce krmit, jen kroutí hlavou a když mu dám lžíci nebo vidličku a řeknu at jí sám, tak jí :nevim:

A nebo tak, ale to u naší nezabralo, protože to jídlo matlala a pak zdrhala ze židle :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
10.4.12 09:29

Přesně tak, on vezme lžičku a mlátí s tím a je to všude a do pusy to nedá ani náhodou. Zuby netuším už máme 8 zubů a pořád něco roste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
10.4.12 09:36

Bude hůř :mrgreen: Kdybych do syna aspoň něco nenarvala,tak by nejradši jedl jen suchej chleba.Jak za války,ale syn to miluje.Takže boj boj boj.Hodně nervů,budeš je potřebovat.Je možné že to jsou zoubky,to pak nechutná.Podle věku by to tak bylo.Kolem dvou let to začne bejt vzdor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
10.4.12 09:38

Ahoj,
v první řadě, bych nenabízela 4 jídla, ale maximálně dvě a nechceš, půjdeš od stolu, další jídlo za hodinu.
Za druhé bych přestala podávat hračky, sama vidíš, že to nefunguje, tak je to zbytečné. Zkusila bych třeba knížku nebo pustit pohádku, když už teda nějak bavit.
S tou lžičkou, ať má jednu v ruce a druhou budeš mít ty a tou ho budeš krmit.
Jinak mě děti kolem toho roku taky nechtěli jíst a to nic, je to jedno z mnoha období, kdy nic nepozřou a pak to přejde a jedí zase normálně. Prostě vydrž, však se mu nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
10.4.12 09:53

Ahoj, hlavně zachovej klid. 8) S nejedlíkem mám 4leté zkušenosti :mrgreen: NABÍZET, NENUTIT! Neboj, žádný dítě dobrovolně hlady neumře.

Mladší baští krásně, někdy u nás nastává situace, že toho 9 měsíční dcera sní víc než ta 4 letá, případně to po té starší ještě dojí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
10.4.12 13:33

Laaja: tak to taky delam jednu má v ruce a druhou já jenže on to jídlo rozhazuje všude :pocitac: a pohádky ho nezajímají :think: je to psycho fakt. Chce jen mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
10.4.12 14:32

A nakonec mu to mlíko dáš? Jestli jo, tak už bych mu ho nedala a byla tvrdá. On totiž ví, že se nemusí namáhat s jezením, protože si pak vypije to mlíčko a je to bez práce.
Jinak u nás jednu dobu fungovalo pouštění Mrňousků, dávali je na barandově v animáčkovi a dá se to stáhnout na uloz.to. Děti koukali a já je rvala jídlem. Takhle to šlo asi měsíc, a pak je začalo bavit jíst samotné, takže jsem je nechávala a dokrmila na střídačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
10.4.12 23:04

Ne mlíko dávám jen pár dní, jinak ani to mlíko nechce. No jenže já mu pustím něco na počítači třeba tu pohádku a on se začne sápat po něm, pořád ukazuje a zuří, že chce mlátit do pc. Dnes to byl opět boj, dostat do něj něco za den a přitom ještě nedávno jedl snad úplně vše až jsem čuměla :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.4.12 23:25
@xxpetka píše:
Ne mlíko dávám jen pár dní, jinak ani to mlíko nechce. No jenže já mu pustím něco na počítači třeba tu pohádku a on se začne sápat po něm, pořád ukazuje a zuří, že chce mlátit do pc. Dnes to byl opět boj, dostat do něj něco za den a přitom ještě nedávno jedl snad úplně vše až jsem čuměla :?:

Naše malá měla pár dní, kdy jedla jen banán a ukusovala suchý rohlík, k snídani snědla teda chleba s máslem a sýrem, ale to bylo vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
10.4.12 23:52

Podívej se tady na Poradny,jsou tam rady i ohledně jídla a uvidíš,že budeš v klidu,že nejsi v tom sama,hlavně jídlo nenutit.Jinak se mu zprotiví.Vidím to u kámošky a to nekecám.Holka v 7.třídě a krmí ji jak mimino,večer leží u telky a ona ji láduje lžící. :roll: Má 42kg a 1,6m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
11.4.12 00:02

Oravdu na to nejsi sama :roll: .Moje prvni holcena zila doslova a pouze na pár lžičenkách polívečky denne a jinak jsem ji udržovala na zívu pouze na sunaru,který byl namíchaný s kašičkou,nekdy prostě naředěná přesnídávka,ale vypila to.Jsou prostě děti nejedlíci.Byla jsem z toho nešťastná,ale oni opravdu neumřou na hlad,vždy se nají.A rozhodně nenabízej tolik jídel.Prostě se má jest to,co maminka nachysta…nechces?nejes.A pokud to vazne dojde do stadia kdy neji celý den,zachranís to z lahvicky 8) .Nebo banánky,sušenky,foukačky…vždy dokážeš dítě nakrmit jinou cestou.Držím palečky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.12 10:45

Tak zkustwe zajít k doktorovi, jestli není chudokrevný, malý mi ještě před pár týdny nic nesnědl a vše odmítal a doktorka mu našla aftu, tka jsme mu dávala fialku a testy na chudokrevnost potvrdily nedostatek železa a tak co ted bere železoa multivitamín v sirupu tka jí aepspon přečsnídávky a jogirty..oběd ještě bojkotuje..ale to se snad také poddá…pevné nervy a halvně hlavu vzhuru..věe má svůj čas a své řešení… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí