Máme jet do nemocnice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vesmírná drůbež
15.10.21 22:59
@Anonymní píše:
@pikola Rýma. Jde to i poznat podle zvuku že je nosíķ zahleněný a odsáli jsme už hlenu hodně. Teď už kolem 2 hodinek spokojeně spinká. Postýlka je podložená osuška je na postýlce taky a je vyvětráno. Jak se probudí tak dám Nasivin odsajeme a nakrmím jí. Držte maličké prosím pěsti. Srdečně děkuji Vám všem a i doktorovi. Chápu vlastně i jeho názor rýma je běžná jak u dospělých a u kojenců a stačí postup viz. Výše. Vážím si každé rady od vás. A ano hysterka sem :lol: Prostě mě to celé vyděsilo.
Děkuji všem a hezký víkend a hlavně všem zdraví 💖 🎀
Ještě jen dotaz tu aromalampu mám nechat puštěnou celý den i noc a rýmovník dát k postýlce?

No spíš bych ten nos odsála, dala Nasivin a nechala ho tam. Případně pokud chceš zvýšit efektivitu odsátí, tak ten Physiomer, nechat chvíli působit, odsát a pak Nasivin a nechat ho tam.

• Citovat
  • Upravit
12988
15.10.21 23:03
@Doctus píše:
@zakladatelka
On ještě někdo předepisuje 100mg Rectodelt? Ona je to totiž docela palba. Jen pro informaci, v Rectodeltu je prednison, který se zvykle dávkuje 1 mg / kg / den, běžná maximální denní dávka (pro dospělého) je 60 mg / kg / den (20 mg 3× denně). V čípku je tedy mega dávka. Pro děti je vhodnější dexamethason v tabletě, ta se dá rozdrtit a není ani na rozdíl od prednisonu hořká.

Rectodelt jsem dostala pred nejakymi dvema roky pro batole na laryngitidu, na tri dny, myslim. To byl masakr, mit uprostred noci v naruci dite, co se nemuze nadechnout, zlata ryma. Fuj, jeste ted je mi blbe, jen si na to vzpomenu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
15.10.21 23:05

@větvička1
Kdybyste dostali dexamethason, bylo by to pro dětský organismus lepší, dexamethason je i lékem volby u akutní laryngitidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12988
15.10.21 23:11
@Doctus píše:
@větvička1
Kdybyste dostali dexamethason, bylo by to pro dětský organismus lepší, dexamethason je i lékem volby u akutní laryngitidy.

Odbornik nejsem, beru, co dostanu :nevim: Jeste si pamatuju, ze rikali, ze nejak dlouho nebyl. Asi si mel mladoch tu laryngitidu vybrat jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
15.10.21 23:12

@větvička1
Máte recht, měl i výpadek. Byl to povzdech nad tím, že někteří kolegové lékaři do kojence nebo batolete nacpou téměř dvojnásobnou maximální denní dávku pro dospělého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
16.10.21 08:30

@Doctus Asi tak.

Zakladatelko, dcera (2 měsíce) má taky rýmu, dávám jí UM a kojim jak normálně, do nosu roztok a odsávám. Neboj se, nic se jí nestane, ale připrav se na to, že rýmu má téměř každé dítě na podzim, v zimě, jen ti to radši říkám, ať se každej rok nehroutis. Pod matraci ji dej knížky nebo prostěradla složená, na topení mokrý ručník. A hlavně nejezdi na pohotovost, je to úplně zbytečný dítě někam tahat, navíc na pohotovost se jezdí, když jde o něco akutního. Žádnej doktor na světě rýmu dítěti nezastaví lusknutim prstů, takže by ti stejně řekli - odsávat a do nosu roztok. Toť vše.

• Citovat
  • Upravit
195
16.10.21 16:46

Ahoj, můj malej má dneska 3 týdny. A od úterka máme taky rýmu. Úterý, středa měl dokonce teploty. Teploměr ukazoval 37,8. K doktorce jsme nešli vubec. Po každý když jsem slyšela, že má nosanek fakt plný nakapala jsem mořskou vodu, nechala cca 3 minutky působit, pak odsala. Odsavat že začátku nešlo nic, včera už se povedlo. Když bylo fakt nejhůř dala jsem Nasivin. A dneska už super rýma odezníva. Takže do nemocnice nemusíš. Zvládnete to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
16.10.21 17:16

Ahoj, můj malej má dneska 3 týdny. A od úterka máme taky rýmu. Úterý, středa měl dokonce teploty. Teploměr ukazoval 37,8. K doktorce jsme nešli vubec. Po každý když jsem slyšela, že má nosanek fakt plný nakapala jsem mořskou vodu, nechala cca 3 minutky působit, pak odsala. Odsavat že začátku nešlo nic, včera už se povedlo. Když bylo fakt nejhůř dala jsem Nasivin. A dneska už super rýma odezníva. Takže do nemocnice nemusíš. Zvládnete to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.21 21:01

@Xxxbell Děkuji :palec: :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat