Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jen by mě zajímali vaše zkušenosti a jak to řešíte. Týká se to sňatku s mužem který má už dítě z předchozího vstahu a dítě žije s matkou (otec platí alimenty). Jde mi o to zda pokud se necháme oddát, budou se pak podle toho nějak zohledňovat alimenty. Časem budeme chtít i děti a nerada bych jim odtrhávala jen kvuli tomu že i moje výdělky a majetek se bude započítávat do alimentu tím pádem budou vyšší. Jak to je u vás a jak to řešíte.
Díky za vaše vzkazíky. ![]()
Ahoj, když se vezmete, bude se přihlížet i na tvůj příjem při výpočtu jeho alimentů. Ale pokud budete mít dítě, je to pro něj další vyživovací povinnost,na to se taky při výpočtu alimentů kouká.
Nevim, jak je to osetreno s tim, na co se ptas, ale pokud bych o tom takhle premyslela, kladla bych si otazku, jestli s pritelem vubec zustat - protoze tak ci tak, skutecnost, ze plati alimenty, se vzdy nejak financne dotkne Tve rodiny a Tvych deti (spolecne penize.....).
Pokud vím (četla jsem i tady v různých diskuzích na toto téma), tak pokud by ex tvého partnera požádala o zvýšení alimentů, tak se započítávají i tvoje příjmy ať jste manželé nebo ne. Podstatná je společná domácnost…
Jinak souhlas s tasa .
Palina.zl píše:
Pokud vím (četla jsem i tady v různých diskuzích na toto téma), tak pokud by ex tvého partnera požádala o zvýšení alimentů, tak se započítávají i tvoje příjmy ať jste manželé nebo ne. Podstatná je společná domácnost…
Jinak souhlas s tasa .
| To ne, vyživovací povinnost k sobě mají jenom manželé |
Díky za rychlé informace. S tím že platí alimenty počítám i mám zjištěné podle tabulek kolik asi tak se to bude zvyšovat. Ale nelíbý se mi že i moje příjmy se zohledňují kort když ona žije s partnerem a jeho příjmi se nezohledňují, tomu nerozumím jeho dítě to není tak to chapu ale proč mé jo, když mé dítě to taky není? Když budem žít na hromádce tak už mí příjmi brát nemohou?
Syna si bereme a máme na něj i další výdaje když je unás je to zlatíčko ale nehodlám strkat peníze jeho mamince kort když vím jak žijou a cigáro je na prvním místě a pak její pohodlí a pak hračky a něco pro děti.
Loraine píše:Palina.zl píše:
Jinak souhlas s tasa .
To ne, vyživovací povinnost k sobě mají jenom manželé
Přikládám odkaz na diskuzi, kde se to (např.) uvádělo…strana 2. Tak nevím - možná je to, jak je u alimentů zvykem, soud od soudu jiné…
![]()
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/
Palina.zl píše:
Jinak souhlas s tasa .
Přesně tak, my „mame“ 2 deti a priteli se zapocitavaly i moje prijmy ktere udal on, plati se ho, jestli i to i overovali, tak to nevime, ale muj prijem udaval do vypovedi a jeto i v rozsudku, to se posuzuje společně i když nejste manželé, důležité je, že spolu máte spol. domáctnost, jedine ze by te zapřel, coz u dlouhodobeho vztahu je dost blbost, jeho zena o vas bude vedet, to bych nedelala.Až budou deti, je to jak psala Palina…ale pokud ho más ráda, musís ho brát s tím co má…Klidne si ho vezmi, manželstvi na jeho alimenty vliv mit nebude. A vždycky Vam bude jeho exrodina „ujidat“, zalezi, jak se na to koukas a co je pro tebe dulezite a na zavadu
tasa píše:
Nevim, jak je to osetreno s tim, na co se ptas, ale pokud bych o tom takhle premyslela, kladla bych si otazku, jestli s pritelem vubec zustat - protoze tak ci tak, skutecnost, ze plati alimenty, se vzdy nejak financne dotkne Tve rodiny a Tvych deti (spolecne penize.....).
Holky, je nás tu hodně, co jsem s dětmi a jsme rády, že máme druhé manžely / partnery a naši manželé taky mají děti.
My to máme tak, že moje dcera a jeho dcera zlobí naši dcerku a v bříšku je budulínek.
A Pro alimenty se pak zas berou v potaz společné děti. Manželova ex zkouší vyhrožovat zvýšením alimentů, ale nemá šanci. už není jen jeho dcerka z 1. manž. ale i druhé. VŽDY se do výše alimentů bere v potaz počet vyživovaných dětí.
JE ZAJÍMAVÉ, ŽE U EX MANŽELA SE MAJETEK ANI PŘÍJMY JEHO PŘÍTELKYŇ NEZAPOČÍTÁVALY DO PŘÍJMŮ PRO VÝPOČET ALIMENTŮ.
Je to … no nebudu jmenovat… co má 3 děti, každé s jinou a do 1-2 let po narození dětí partnerky opustil a nebo od něj odešly ony. jen já husa s ním byla 7 let - po svatbě.
Takže já mám na 14 letou!!!! 1000,–/měs a ony mají na 9 a na 5 leté po 800,–/měs
Manžel platí 1500,–
A majetek pořízený před manželstvím se započítávat nebude.
Tak to se divím, my spolu máme společnou domácnost už dlouho a u soudu bylo řečeno, že když nejsme svoji, nikoho to nezajímá, páč vyživovací povinnost bych k němu měla pouze kdyby byl manžel - divím se, že to soudy řeší všelijak, jsou na to snad zákony…
je tu bordel
Je tu v tom strasny bordel.
Rada bych reagovala na to, ze ex nema narok na zvyseni alimentu v pripade narozeni druheho ditete - klidne narok ma, zalezi na soudci…
nam nesnizili alimenty ani o 500 Kc, kdyz se nam narodila spolecna dcerka… ![]()
Barca12345 píše:
Rada bych reagovala na to, ze ex nema narok na zvyseni alimentu v pripade narozeni druheho ditete - klidne narok ma, zalezi na soudci…nam nesnizili alimenty ani o 500 Kc, kdyz se nam narodila spolecna dcerka…
NO , bejvalka zkoušela zvednutí alimentů , protože já měla dvě práce, takže slušný příjem, ale soudce jí to odmítl s tím, že společná domácnost ho nezajímá. Pak podávala žádost o zvýšení, když šla na rodičák s dalším dítětem, ale jak zjistila, že jsem těhotná já, tak to stáhla, že by jí to stejně nezvedli, tak jsem to brala podle toho
O snížení jsme nežádali
Barca12345 píše:
Rada bych reagovala na to, ze ex nema narok na zvyseni alimentu v pripade narozeni druheho ditete - klidne narok ma, zalezi na soudci…nam nesnizili alimenty ani o 500 Kc, kdyz se nam narodila spolecna dcerka…
Já neříkám, že nemá nárok na zvýšení, ale že se berou i děti z dalších vztahů v potaz při určení výše alimentů.
A teda manželovi se příjem nezměnil, a má vyživ. povinnost i na mě, naši už narozenou a ještě nenarozené. při našich příjmech by mohl/měl pořádat dokonce o snížení nebo pozastavení.
JO a vidíš to, ještě jsme nebyli ani v rozvodovém řízení, když se vypočítávaly alim. na toho 9 letého a v rozsudku nevím, že by bylo něco o mém příjmu, ale vzhledem k výši alim. asi těžko.
U nas taky neberou v potaz to, ze mame spolecnou domacnost, nejsme manzele. Ale nebrali v potaz ani to, ze se narodila druha dcerka, rekli pritelovi, ze se ma snazit a najit si treba brigadu.
Ponechali mu vyzivne ve vysi tretiny jeho platu na ctyrlete dite…
Barca12345 píše:
U nas taky neberou v potaz to, ze mame spolecnou domacnost, nejsme manzele. Ale nebrali v potaz ani to, ze se narodila druha dcerka, rekli pritelovi, ze se ma snazit a najit si treba brigadu.
Ponechali mu vyzivne ve vysi tretiny jeho platu na ctyrlete dite…
Na to bude mala pristi rok nastupovat do skoly a exse ohani se zvysenim, ze se ji zvednou naklady - podotykam, ze o praci ani nezavadi - nema zajem.