Máme se vzít??? má dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
757
10.11.11 20:24

Souhlasím, že manželství na to vliv nemá, když ex mého přítele žádala o zvýšení alimentů, tak se dotazovali i u mě v práci a to manželé nejsme. Takže jesti si ho vezmeš nebo ne, je úplně šumák z tohoto hlediska :wink: Snad jen že pokud spolu čekáte dítě, tak je to finančně výhodnější - tedy manželství - může si na tebe jako vyživovanou manželku na RD odečítat z daní, což třeba u nás nesezdaných nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
10.11.11 20:29
Markit.Hl píše:
Barca12345 píše:
Je tu v tom strasny bordel.
Rada bych reagovala na to, ze ex nema narok na zvyseni alimentu v pripade narozeni druheho ditete - klidne narok ma, zalezi na soudci… :wink: nam nesnizili alimenty ani o 500 Kc, kdyz se nam narodila spolecna dcerka… :wink:

Já neříkám, že nemá nárok na zvýšení, ale že se berou i děti z dalších vztahů v potaz při určení výše alimentů.

A teda manželovi se příjem nezměnil, a má vyživ. povinnost i na mě, naši už narozenou a ještě nenarozené. při našich příjmech by mohl/měl pořádat dokonce o snížení nebo pozastavení.

JO a vidíš to, ještě jsme nebyli ani v rozvodovém řízení, když se vypočítávaly alim. na toho 9 letého a v rozsudku nevím, že by bylo něco o mém příjmu, ale vzhledem k výši alim. asi těžko.

Můžu se zeptat jak tady píšeš to pozastavení co to jako znamená? „při našich příjmech by mohl/měl pořádat dokonce o snížení nebo pozastavení.“
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Loraine
10.11.11 20:42

Tady je to přímo od právníka : http://www.bezplatnapravniporadna.cz/…imentum.html

• Citovat
  • Upravit
14598
10.11.11 20:46
jakuk píše:
Markit.Hl píše:
Barca12345 píše:
Je tu v tom strasny bordel.
Rada bych reagovala na to, ze ex nema narok na zvyseni alimentu v pripade narozeni druheho ditete - klidne narok ma, zalezi na soudci… :wink: nam nesnizili alimenty ani o 500 Kc, kdyz se nam narodila spolecna dcerka… :wink:

Já neříkám, že nemá nárok na zvýšení, ale že se berou i děti z dalších vztahů v potaz při určení výše alimentů.

A teda manželovi se příjem nezměnil, a má vyživ. povinnost i na mě, naši už narozenou a ještě nenarozené. při našich příjmech by mohl/měl pořádat dokonce o snížení nebo pozastavení.

JO a vidíš to, ještě jsme nebyli ani v rozvodovém řízení, když se vypočítávaly alim. na toho 9 letého a v rozsudku nevím, že by bylo něco o mém příjmu, ale vzhledem k výši alim. asi těžko.
Můžu se zeptat jak tady píšeš to pozastavení co to jako znamená? „při našich příjmech by mohl/měl pořádat dokonce o snížení nebo pozastavení.“
Díky moc

Já jsem na MD s 1 a 1/4 letou bosorkou a manžel je bez práce na ÚP.
Pozastavit nebo snížit se rozumí požádat soud o dočasné snížení nebo zrušení z finančních (existenčních) důvodů. Zákon to umožňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
11.11.11 08:36

Pokud už alimenty platí, tak tvůj příjem na to nemá vliv, to by jeho ex musela zažádat o přeměření a tím by se započítal i tvůj příjem. Samozřejmě když budeš na mateřský s mimčem, tak budete mít vyšší výdaje a tím menší šance ty alimenty zvýšit.

Já jsem taky za takového muže provdaná, tak už vím… :-)

• Citovat
  • Upravit
2693
11.11.11 12:08

Vše lze vyřešit předmanželskou smlouvou a zúžit společné jmění na minimun, tím bude vyživovací povinnost pouze na jeho straně a Váš příjem se tma započítávat nebude. Po narození společných dětí, lze zažádat o snížení alimentů, ale je nutné si uvědomit, kolik platí a že je za to dítě z předchozího manželství či partnerství také zospovědný a to dítě má nárok na stejný životní standard jako jeho otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
11.11.11 17:52

Dobrý den, děkuji za infotmaci. O zůžení SJM jsem četla a slyšela jen jsem teda nevěděla že se to také vstahuje na plat. Myslela jsem že ten rozdělit(zůžit) nejde? A tím pádem se právě počíta do alimentů. Jelikoš vše co je ve SJM se také bere v potaz. A můžu se zeptat do jaké míry se to dá rozdělit(zůžit) teda jestli tomu někdo více rozumí moc jsem o tom nenašla.
Určitě mu nachceme brát co mu od otce náleží z jeho platu a majetku jen bych to ráda zajistila tak aby se to nepočítalo i odemě. To zas musíte trochu holky chápat každá matka bojujem za své děti a když se s tím dá něco dopředu udělat tak proč to neudělat.
Ale je tu spoustu zkušeností a rad, jsem ráda že poradíte. Dík moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
11.11.11 18:42
Lonette píše:
Vše lze vyřešit předmanželskou smlouvou a zúžit společné jmění na minimun, tím bude vyživovací povinnost pouze na jeho straně a Váš příjem se tma započítávat nebude. Po narození společných dětí, lze zažádat o snížení alimentů, ale je nutné si uvědomit, kolik platí a že je za to dítě z předchozího manželství či partnerství také zospovědný a to dítě má nárok na stejný životní standard jako jeho otec.

A no jasně, proto když řešil ex alimenty na své další děti, nedokládal můj příjem, měli jsme zúžení SJM a vůbec jsme si to teď neuvědomila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí