Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdo dítě opravdu chce, pořídí si ho nehledě na velikost bytu… a dítě potřebuje hlavně mámu a ne velký prostor na hraní ![]()
V tomhle ti asi nikdo neporadí
Bála bych se zoho věku - zvlášť, když chceš ještě pár let počkat. Navím až budeš mít hypotéku, budeš ji muset ještě splácet, budeš na ní mít na rodičáku? A vy nejste manželé s chlapem? Kvuli tomu, že píšeš, že chceš mít něco svého?
Manželé nejsme,zatim.Jinak byt ve kterém ted bydlíme je můj,tak bych hypo splácela z pronájmu
zalezi na tvych prioritach a jak to citis jen a jen ty…v tomhle ti nikdo ,,rozumne" asi neporadi
na kazde strane je pro a proti ![]()
Limutka píše:
Kdo dítě opravdu chce, pořídí si ho nehledě na velikost bytu… a dítě potřebuje hlavně mámu a ne velký prostor na hraní
naprosto souhlasím. Když bych měla čekat, až budu mít větší byt /lepší auto, postavení v práci, drahou dovolenou…/ tak si prcka nikdy nepořídím.
Rozhodni se tak, abys pak jednou nebyla v prostorném domku sama a smutná a neříkala jsi, co všechno bych dala za to, abych měla mimčo…
…34 je opravdu podle mého názoru dost na první dítko, kdyby to náhodou nešlo?
Samozřejmě to nemusí být tvůj případ! Já osobně bych se bála
Ahoj, píšeš „bydlíme“, tj. předpokládám, že máš přítele. Já být tebou, tak to řeším tak, že nejdřív byt a pak dítě, ale je tu velmi nutná součinnost s partnerem nebo musíš mít něco do zálohy. Musíš počítat, že platit hypotéku budeš muset i když budeš na mateřské / rodičovské.
My s manželem jsme si pořizovali nové bydlení v 6-7. měsíci těhotenství, ale museli jsme si být jisti, že utáhneme splátky.
Kdyby mě bylo 34 let, tak bych volila určitě dítě. Když se k tomu rozhodneš za 1 rok nebo 2, tak už to pak nemusí jít vůbec… ![]()
Hypotéku asi nesplatíš za dva roky, až si řekneš, že už je čas na dítě..podle mě je nesmysl se rozhodovat mezi tím nebo tím v tomhle případě..
To by sis to dítě nemohla pořídit nikdy..
Anonymní píše:
Mám velký dilema a ráda bych znala názor ostatních.Poštěstilo se mi najít dobře finančně ohodnocené místo a konečně bych dosáhla na hypotéku(za rok,možná dýl).Mým snem je pořídit si domek.Zároveň ale váhám,jestli si už vzhledem k mému věku(34 let)nepořídit dítě.Váhám a pere se to vee mě.Bydlíme v malém bytě,kam by se pomalu nevešla ani postýlka a dítě by nemělo prostor na hraní,navíc je mi jasný,že s dítětem si už nikdy domek nepořídím.
Nechci se spoléhat na chlapa a ráda bych měla něco svýho,kdyby náhodou,člověk nikdy neví.Čemu by jste dali přednost Vy?
to si ten domek chceš pořizovat sama? no nevím jak na tom si s chlapem ale já čekám za pár týdnů miminko a právě vyřizujem stavební povolení, nemáme zrovná na zlatě ustláno, ale chcem to a jdem si za tím (nebude to žáden zámek, malý domek 4+1, pro nás a děti) Pokud chceš řešit opravdu buď jedno, nebo druhé, tak musíš zvážit svůj věk a uvědomit si zda je pro tebe důležitější mít majetek, nebo děti… v tom ti asi nikdo neporadí…
Tak pokud víš, že oboje nepůjde, a že pro tebe není ani schůdná ta varianta, že se vdáš a domek bude tvůj a manžela dohromady s tím, že než začneš zase chodit do práce, hypo bude platit muž, tak si asi budeš muset vybrat jedno nebo druhé. ![]()
Na dítě máš nejvyšší čas, to sice ano, ale třeba budeš radši bez dětí a splníš si sen o domku (a časem si třeba nějaké větší dítě osvojíš). ![]()
Vzhladom na vek, by som na tvojom mieste jednoznacne sla do dietata.
No já ten domek chci mít psanej jen na sebe
Jinak jak píšu,mám to vymyšlenýtak,že bych si za rok nebo rok a půl vzala hypo a pak už klidně můžu otěhotnět - hypo by mi splácel byt ve kterém ted žijeme ![]()
Mám velký dilema a ráda bych znala názor ostatních.Poštěstilo se mi najít dobře finančně ohodnocené místo a konečně bych dosáhla na hypotéku(za rok,možná dýl).Mým snem je pořídit si domek.Zároveň ale váhám,jestli si už vzhledem k mému věku(34 let)nepořídit dítě.Váhám a pere se to vee mě.Bydlíme v malém bytě,kam by se pomalu nevešla ani postýlka a dítě by nemělo prostor na hraní,navíc je mi jasný,že s dítětem si už nikdy domek nepořídím.
Nechci se spoléhat na chlapa a ráda bych měla něco svýho,kdyby náhodou,člověk nikdy neví.Čemu by jste dali přednost Vy?