Dítě nebo hypotéka?

Anonymní
10.11.11 16:08

Dítě nebo hypotéka?

Mám velký dilema a ráda bych znala názor ostatních.Poštěstilo se mi najít dobře finančně ohodnocené místo a konečně bych dosáhla na hypotéku(za rok,možná dýl).Mým snem je pořídit si domek.Zároveň ale váhám,jestli si už vzhledem k mému věku(34 let)nepořídit dítě.Váhám a pere se to vee mě.Bydlíme v malém bytě,kam by se pomalu nevešla ani postýlka a dítě by nemělo prostor na hraní,navíc je mi jasný,že s dítětem si už nikdy domek nepořídím.
Nechci se spoléhat na chlapa a ráda bych měla něco svýho,kdyby náhodou,člověk nikdy neví.Čemu by jste dali přednost Vy? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10.11.11 16:12

Kdo dítě opravdu chce, pořídí si ho nehledě na velikost bytu… a dítě potřebuje hlavně mámu a ne velký prostor na hraní :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
10.11.11 16:13

V tomhle ti asi nikdo neporadí :nevim: Bála bych se zoho věku - zvlášť, když chceš ještě pár let počkat. Navím až budeš mít hypotéku, budeš ji muset ještě splácet, budeš na ní mít na rodičáku? A vy nejste manželé s chlapem? Kvuli tomu, že píšeš, že chceš mít něco svého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.11 16:15

Manželé nejsme,zatim.Jinak byt ve kterém ted bydlíme je můj,tak bych hypo splácela z pronájmu

• Citovat
  • Upravit
11522

zalezi na tvych prioritach a jak to citis jen a jen ty…v tomhle ti nikdo ,,rozumne" asi neporadi :nevim: na kazde strane je pro a proti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
Limutka píše:
Kdo dítě opravdu chce, pořídí si ho nehledě na velikost bytu… a dítě potřebuje hlavně mámu a ne velký prostor na hraní :wink:

naprosto souhlasím. Když bych měla čekat, až budu mít větší byt /lepší auto, postavení v práci, drahou dovolenou…/ tak si prcka nikdy nepořídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
10.11.11 16:16

Rozhodni se tak, abys pak jednou nebyla v prostorném domku sama a smutná a neříkala jsi, co všechno bych dala za to, abych měla mimčo… :nevim: …34 je opravdu podle mého názoru dost na první dítko, kdyby to náhodou nešlo?
Samozřejmě to nemusí být tvůj případ! Já osobně bych se bála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24157
10.11.11 16:18

Ahoj, píšeš „bydlíme“, tj. předpokládám, že máš přítele. Já být tebou, tak to řeším tak, že nejdřív byt a pak dítě, ale je tu velmi nutná součinnost s partnerem nebo musíš mít něco do zálohy. Musíš počítat, že platit hypotéku budeš muset i když budeš na mateřské / rodičovské.
My s manželem jsme si pořizovali nové bydlení v 6-7. měsíci těhotenství, ale museli jsme si být jisti, že utáhneme splátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
10.11.11 16:19

Kdyby mě bylo 34 let, tak bych volila určitě dítě. Když se k tomu rozhodneš za 1 rok nebo 2, tak už to pak nemusí jít vůbec… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24157
10.11.11 16:20

Jo mimčo jsem měla v 35 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
10.11.11 16:21

Hypotéku asi nesplatíš za dva roky, až si řekneš, že už je čas na dítě..podle mě je nesmysl se rozhodovat mezi tím nebo tím v tomhle případě.. :nevim: :nevim: To by sis to dítě nemohla pořídit nikdy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
10.11.11 16:24
Anonymní píše:
Mám velký dilema a ráda bych znala názor ostatních.Poštěstilo se mi najít dobře finančně ohodnocené místo a konečně bych dosáhla na hypotéku(za rok,možná dýl).Mým snem je pořídit si domek.Zároveň ale váhám,jestli si už vzhledem k mému věku(34 let)nepořídit dítě.Váhám a pere se to vee mě.Bydlíme v malém bytě,kam by se pomalu nevešla ani postýlka a dítě by nemělo prostor na hraní,navíc je mi jasný,že s dítětem si už nikdy domek nepořídím.
Nechci se spoléhat na chlapa a ráda bych měla něco svýho,kdyby náhodou,člověk nikdy neví.Čemu by jste dali přednost Vy? :nevim:

to si ten domek chceš pořizovat sama? no nevím jak na tom si s chlapem ale já čekám za pár týdnů miminko a právě vyřizujem stavební povolení, nemáme zrovná na zlatě ustláno, ale chcem to a jdem si za tím (nebude to žáden zámek, malý domek 4+1, pro nás a děti) Pokud chceš řešit opravdu buď jedno, nebo druhé, tak musíš zvážit svůj věk a uvědomit si zda je pro tebe důležitější mít majetek, nebo děti… v tom ti asi nikdo neporadí…

• Citovat
  • Upravit
586
10.11.11 16:25

Tak pokud víš, že oboje nepůjde, a že pro tebe není ani schůdná ta varianta, že se vdáš a domek bude tvůj a manžela dohromady s tím, že než začneš zase chodit do práce, hypo bude platit muž, tak si asi budeš muset vybrat jedno nebo druhé. :palec:
Na dítě máš nejvyšší čas, to sice ano, ale třeba budeš radši bez dětí a splníš si sen o domku (a časem si třeba nějaké větší dítě osvojíš). :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
10.11.11 16:28

Vzhladom na vek, by som na tvojom mieste jednoznacne sla do dietata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.11 16:28

No já ten domek chci mít psanej jen na sebe :pankac: Jinak jak píšu,mám to vymyšlenýtak,že bych si za rok nebo rok a půl vzala hypo a pak už klidně můžu otěhotnět - hypo by mi splácel byt ve kterém ted žijeme :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky