Dítě nebo hypotéka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
10.11.11 16:28

Tady ti asi nikdo neporadí, tohle si budeš muset rozhodnout sama, ale holky mají pravdu v tom, že barák sice za dva roky třeba postavíš, ale hypotéku budeš muset stejně splácet X let. Trošku bych se bála toho věku, kdyby ti bylo o deset let méně, tak bych ti řekla, ať si nejdříve postavíš. Ale když bydlení máte, jste zajištění, tak nevím jestli je v 34 letech na co čekat? Opravdu dilema, budeš se muset nějak rozhodnout. A ať to bude tak nebo tak, tak přeji, aby to bylo rozhodnutí správné a abys nikdy nelitovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
10.11.11 16:29

no jo, ale otěhotnět nemusíš taky hned a pak si můžeš rvát vlasy, že nemáš dítě ani hypotéku. Takže bych přijala práci, překlenula zkušební dobu, pak zavítala do banky a zjistila, jestli ti dají hypotéku a až by ti ji dali, tak bych začala zkoušet mimino. Pokud víš, čím to budeš splácet i při RD, tak bych v tom neviděla problém. Jen být tebou, tak si ošetřím- čí by byl dům, kdo by platil hypotéku - nejste manželé, takže v případě rozchodu abys nezírala, že chce půl baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
10.11.11 16:32

Myslím, že barák neuteče. Plodný léta ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.11.11 16:34
hofka píše:
Myslím, že barák neuteče. Plodný léta ano.

Pěkně řečeno. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.11.11 16:34

Tvoje uvažování mi přijde divné. Chceš si pořídit dítě s někým, s kým do budoucna nepočítáš? Hypotéku a dům pořešte spolu a nemusíš se rozhodovat, můžeš mít oboje.

Jinak v tvém věku, pokud chceš mít někdy dítě, tak jednoznačně dítě nejdřív, máš nejvyšší čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.11 16:36
Anonymní píše:
No já ten domek chci mít psanej jen na sebe :pankac: Jinak jak píšu,mám to vymyšlenýtak,že bych si za rok nebo rok a půl vzala hypo a pak už klidně můžu otěhotnět - hypo by mi splácel byt ve kterém ted žijeme :think:

tak proc by si potom nemohla mit oboje? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.11 16:38
ynax píše:
no jo, ale otěhotnět nemusíš taky hned a pak si můžeš rvát vlasy, že nemáš dítě ani hypotéku. Takže bych přijala práci, překlenula zkušební dobu, pak zavítala do banky a zjistila, jestli ti dají hypotéku a až by ti ji dali, tak bych začala zkoušet mimino. Pokud víš, čím to budeš splácet i při RD, tak bych v tom neviděla problém. Jen být tebou, tak si ošetřím- čí by byl dům, kdo by platil hypotéku - nejste manželé, takže v případě rozchodu abys nezírala, že chce půl baráku.

ono pri rozchodu ani nepomuze, ze je barak psany jen na tebe, proste jste meli spolecnou domacnost a at uz chces nebo ne je jeho 50% z tveho :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.11 16:41

No můžu mít oboje,ale až za ten rok nebo rok a půl,protože dřív by mi hypo neschválili-dělám na žl.Jinak já jsem typ ženský,která se v životě spolíhá jen sama na sebe.A víme,kde skončilo plno maminek s dítětem.Neplánuju,že se nutně rozejdeme,ale co kdyby.

• Citovat
  • Upravit
586
10.11.11 16:43
Anonymní píše:
ynax píše:
ono pri rozchodu ani nepomuze, ze je barak psany jen na tebe, proste jste meli spolecnou domacnost a at uz chces nebo ne je jeho 50% z tveho :zed:

To tedy není. Půlka by byla jeho jen v případě, že by to nabyla v době manželství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
10.11.11 16:44
Anonymní píše:
No můžu mít oboje,ale až za ten rok nebo rok a půl,protože dřív by mi hypo neschválili-dělám na žl.Jinak já jsem typ ženský,která se v životě spolíhá jen sama na sebe.A víme,kde skončilo plno maminek s dítětem.Neplánuju,že se nutně rozejdeme,ale co kdyby.

Tomuhle rozumím, kdybych měla na výběr, tak se budu také spoléhat jen sama na sebe. Ale zvolila jsem si risk, protože jinak bych děti asi nikdy neměla (do 40 čekat až budu mít dost peněz jsem nechtěla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
10.11.11 16:50

No jo, já tomu rozumím, ale abys nedopadla jako má příbuzná, kterou velmi překvapilo, že když si konečně v 35 vzpomněla, že teď by teda taky chtěla ke všemu, co už má, i to dítě :nevim: tak ono to (kupodivu) nešlo a povedlo se až po na 5. pokus IVF :think: skoro ve 40 :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.11.11 16:52

Spoléhat jenom na chlapa je samo špatně (i když to někdy jinak nejde, my máme třeba všecko napůl), ale nerozumím, nač potřebuješ mít jenom na sebe nutně ještě barák, když už je na tebe byt (do kterého bys mohla odejít, kdybyste se rozešli a musela see ze společného domu odstěhovat). Ale to není předmětem diskuze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.11.11 16:52

Ono představa krásného domečku s kočárkem na terase je opravdu úžasná,ale realita může být i ta,že bude dům a na terase ubrečená ženská,co nemůže otěhotnět :nevim: Samozřejmě bych ti přála,aby ti to vyšlo podle tvých představ,ale v tvém věku bych nečekala :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12912
10.11.11 16:55

Já tě na jednu stranu chápu. Vidím okolo sebe dost rozpadlých vztahů.
Jenže kdyby ty ženy uvažovaly tak jako ty, tak dnes nemá děti skoro nikdo.
To, o čem uvažuješ, to je obrovský luxus, který si dnes málokdo může dovolit(pokud nedědí atd.).
Já tě opravdu chápu, ale ta absolutní nezávislost, kterou bys ráda, to je velký nadstandart.
Partnerství je prostě o tom, že mám v člověka určitou důvěru, jinak přece nemám důvod, abych s někým žila.
Málokdo je natolik zajištěný, aby dítě nebylo určitý risk.
Nemohla by sis nechta malý byt a společně s partnerem si pořídit na hypotéku větší?
Když by to nevyšlo, tak se máš kam vrátit a toho společného se zbavíte.
Je ti už dost let, taky to dítě nemusí být hned :nevim: .

Příspěvek upraven 10.11.11 v 16:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.11 16:58

No já s tím i počítám,že bych to dítě měla třeba i ve 40 :oops: Právě že je to pro mě velký dilema.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky