Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
etatinek píše:careynka píše:etatinek píše:jak neco takoveho muzes rict??? Vis kolik lidi se zmeni at uz tehotenstvim nebo porodem? Myslim, ze vubec nevis, ktera bijehašlerka píše:No a já půjdu ještě o kousek dál a přitvrdím… Osobně si myslím, že lidé jako zakladatelka, by nikdy neměli mít děti, protože jim nedají to, co ony potřebují a jak je vidět, nejsou na děti připravení… Jinými slovy, chudáci děti, které se narodí takovým mámám/rodičům…
A jinak se začínám přiklánět k tomu, aby si zakladatelka nejdřív splnila sen s vlastním domem a pak se pokusila o dítě. Mám pocit, že nemít dům by ji mrzelo víc než nemít dítě.![]()
Myslím, že to vím moc dobře, protože stéjně tolik lidí se nezmění a nebo změní ještě k horšímu, ale tak máme tady babyboxy, tak hurá do budování kariéry a kupování si domů, ke svým bytům…
PS: Můžu to říct/napsat úplně snadno, nic na tom není…
tak o tom vis veliky houby, protoze ja jsem byla to samy, nejdriv dum a kariera a pak mozna nekdy dite. Hold se stalo jinak, otehotnela jsem necekane a chtela na potrat. … dnes mam rocniho syna, kteryho miluju ze vseho na svete nejvic a umrela bych pro nej a stale jeste nebydlim. Takze na tohle neexistuje zadny pravidlo a jako chlap nikdy nemuzes videt zene do hlavy, jak se zmeni po porodu
careynka píše:etatinek píše:tak o tom vis veliky houby, protoze ja jsem byla to samy, nejdriv dum a kariera a pak mozna nekdy dite. Hold se stalo jinak, otehotnela jsem necekane a chtela na potrat. … dnes mam rocniho syna, kteryho miluju ze vseho na svete nejvic a umrela bych pro nej a stale jeste nebydlim. Takze na tohle neexistuje zadny pravidlo a jako chlap nikdy nemuzes videt zene do hlavy, jak se zmeni po poroducareynka píše:etatinek píše:jak neco takoveho muzes rict??? Vis kolik lidi se zmeni at uz tehotenstvim nebo porodem? Myslim, ze vubec nevis, ktera bijehašlerka píše:No a já půjdu ještě o kousek dál a přitvrdím… Osobně si myslím, že lidé jako zakladatelka, by nikdy neměli mít děti, protože jim nedají to, co ony potřebují a jak je vidět, nejsou na děti připravení… Jinými slovy, chudáci děti, které se narodí takovým mámám/rodičům…
A jinak se začínám přiklánět k tomu, aby si zakladatelka nejdřív splnila sen s vlastním domem a pak se pokusila o dítě. Mám pocit, že nemít dům by ji mrzelo víc než nemít dítě.![]()
Myslím, že to vím moc dobře, protože stéjně tolik lidí se nezmění a nebo změní ještě k horšímu, ale tak máme tady babyboxy, tak hurá do budování kariéry a kupování si domů, ke svým bytům…
PS: Můžu to říct/napsat úplně snadno, nic na tom není…
No a ty máš patent na rozum, gratuluju k tomuto celoživotnímu úspěchu!!
![]()
etatinek píše:careynka píše:No a ty máš patent na rozum, gratuluju k tomuto celoživotnímu úspěchu!!etatinek píše:tak o tom vis veliky houby, protoze ja jsem byla to samy, nejdriv dum a kariera a pak mozna nekdy dite. Hold se stalo jinak, otehotnela jsem necekane a chtela na potrat. … dnes mam rocniho syna, kteryho miluju ze vseho na svete nejvic a umrela bych pro nej a stale jeste nebydlim. Takze na tohle neexistuje zadny pravidlo a jako chlap nikdy nemuzes videt zene do hlavy, jak se zmeni po poroducareynka píše:etatinek píše:jak neco takoveho muzes rict??? Vis kolik lidi se zmeni at uz tehotenstvim nebo porodem? Myslim, ze vubec nevis, ktera bijehašlerka píše:No a já půjdu ještě o kousek dál a přitvrdím… Osobně si myslím, že lidé jako zakladatelka, by nikdy neměli mít děti, protože jim nedají to, co ony potřebují a jak je vidět, nejsou na děti připravení… Jinými slovy, chudáci děti, které se narodí takovým mámám/rodičům…
PS: Můžu to říct/napsat úplně snadno, nic na tom není…![]()
mel by sis vzit priklad
potvurkapodivna píše:hofka píše:Třeba ale právě netikaj
Já mám pocit, že do těch plánů se to dítě nějak nemá kam vlézt. Teď super práce, potom ta hypotéka, pak by se možná našla skulinka pro dítě, ale pak by zas nebyla ta super práce a nezávislost a co potom. A mezitím hodiny tikaj.Holt každej v sobě ten mateřskej pud nemá. Zakladatelko, jo, dítě ti sebere velkou většinu tvého času a peněz, tak to prostě je realita, takže jestli nejsi ochotna slevit z jednoho či druhého, máš volbu vybranou.
Tak s tím, že tikaj nemá pud nic společnýho. Ale až by k tomu pudu došlo, aby už nebylo po přechodu, kterej nemusí být daleko.
Kdybys teď po dítěti opravdu toužila, tak tě nic neodradí od toho ho mít. Nazýváš se cílevědomou…no, já bych to nazvala sobeckou. To je vlastnost, kdysi člověk hrabe jen na svém písečku a myslí výhradně na sebe.
Myslím si, že až jednou budeš mít dítě, tak přehodnotíš všechny své hodnoty a DÍTĚ bude na 1.místě. Teprve pak pochopíš, že není nic krásnějšího a silnějšího než dětská láska.
hlavně aby to miminko potom šlo tak snadno pořídit ..
stejně je tohle jen na zakladatelce ,musí to sama cítit jestli chce a nebo nechce ![]()
Etatínku važ slova ![]()
Partner by jít na mateřskou nemoh,protože podniká
Já si vzít hypo ted hned nemůžu,až nejdřív tak za 1,5 roku,protože jsem teprve ted začala vydělávat tak,že bych na hypo dosáhla,ale u podnikatelů potřebují v bance daňové přiznání.Jinak mi jde jen o to,dostat tu hypo,pak už bych si samozřejmě mimi pořídit mohla a chtěla.Jde mi o ty odpracovaný roky který člověk musí mít,aby tu hypo vůbec dostal.Kdybych si mimi pořídila hned,tak na hypo nedosáhnu minimálně 3 roky co budu na mateřský a pak další 2 roky než budu mít prokazatelnej příjem.Takže jde o to,obětovat 1,5 roku a pak si pořídit mimi,nebo 5 let a pak si MOŽNA pořídit dům.
Vůbec si o sobě nemyslím,že bych byla sobecká,jen asi uvažuju trochu jinak než většina tady.
můžu se zeptat kolik je ti let? můj bratr takhle čeká a jeho partnerka taky,chce být zajištěn ..pokud jsi mladá,není co řešit ..třeba v 34letech už bych to řešila,aha už to čtu 34,no to jsem se trefila
v tom případě přeji hodně štěstíčka ,páč to miminko potom nemusí jít tak snadno..nikdo ti v tomto nemůže ale radit,je tady spousta maminek starších a čekají první miminko
Příspěvek upraven 19.11.11 v 23:15
AnciK píše:
Kdybys teď po dítěti opravdu toužila, tak tě nic neodradí od toho ho mít. Nazýváš se cílevědomou…no, já bych to nazvala sobeckou. To je vlastnost, kdysi člověk hrabe jen na svém písečku a myslí výhradně na sebe.
Myslím si, že až jednou budeš mít dítě, tak přehodnotíš všechny své hodnoty a DÍTĚ bude na 1.místě. Teprve pak pochopíš, že není nic krásnějšího a silnějšího než dětská láska.
Proč je sobecká ? Tomu nerozumím…
No,právě že těch 34
Ale říkám si,že rok a půl by ještě nemusel hrát takovou roli.Bohužel jsem partnera potkala až po 30
Anonymní píše:
No,právě že těch 34Ale říkám si,že rok a půl by ještě nemusel hrát takovou roli.Bohužel jsem partnera potkala až po píše: Více
udělej si to podle sebe
pro tvůj klid ,pokud bys musela na IVF posunuly hranice věkové,což ti samozřejmě nepřeji ,ale je to šance ,kdyby to čirou náhodou nešlo ..
Už konečně chápu, jak to myslíš
Osobně by mi to za ten risk nestálo, když vlastně zadní vrátka už máš - ale já jsem chtěla mimino asi od 15 let ![]()
třeba můj brácha je mu 35let a ten si pořídil byt ,potom partnerku ,potom 1 auto , 2 motorky ,2 garáže,další auto,ted větší byt a furt čeká …u něj už fakt to vidim jak výmluvu ,jeho štěstí je že má o dost ml. partnerku ,která pro změnu by do toho praštila hnedka a až jí dojde trpělivost,tak zůstane sám a bude čumět na drát ..
Příspěvek upraven 19.11.11 v 23:23
Mně ted´tak přišlo na mysl…ona svůj byt, on svůj dům, ona svůj dům…není to vlastně zbytečný? Já samozřejmě chápu, že člověk potřebuje mít střechu nad hlavou a trochu toho tepla, ale zároveň čím jsem starší, tím víc nabývám přesvědčení, že ty nejdůležitější věci se stejně koupit nedají. Bud´jsou zadarmo, a nebo, bohužel, nejsou.)
Jinak mám v okruhu svých známých také bohaté lidi, např ona má luxusní byteček v centru města, on postavil dům - toto má každý samozřejmě sám v osobním vlastnictví a patřičně ošetřeno smlouvami. No a nyní se chystají stavět vilku, která bude ve vlastnictví obou.
Dále máme pár dobře situovaných lidí i v příbuzenstvu. Také musejí mít každý svůj byt a momentálně budou kupovat další byt, který bude ve společném vlastnictví. Dva lidi - tři byty. Děti zatím nemají, protože přeci jenom nevědí, co bude zítra, že.
![]()
my taky máme velký byt ,velkou chatu ,malou chatu,auto a co myslíš že nám chybí?Můžeš hádat ,máš jeden pokus.. ![]()