Dítě nebo hypotéka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
etatinek
20.11.11 12:09
Anonymní píše:
Etatínku,já nevolím kariéru a nemovitosti na první místo před mimčem.Jen chci 1,5 roku počkat,než budu mít nárok na hypo-to je snad něco jinýho ne?Nedělej tu ze mě hyenu,která jde jen po penězích

Já tě z ní nedělám, ty se tak prezentuješ sama… :nevim:

PS: Kdybyste s přítelem necestovali a neužívali si, tak máte našetřeno na dítě a hypotéku k tomu, a když tvůj přítel je podnikatel, počítám, že vydělává dostatečně, nadprůměrně, no a přes to všechno chceš řešit dům a dítě tímhle způsobem… Jakože já si ho zaplatím sama… Takhle řešit rodinné finance… Nevím, mě tohle připadá jako hodně divnéj vztah… Ale asi jenom mě… :-?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.11 12:14

A kdo říká že jsme s přítelem cestovali a užívali si? :nevim: Já se s ním nepotkala ve 20,ale bohužel až po 30 a asi nějak nemám žaludek na to mu po půl roce říct,že s ním chci dítě jen proto,že už na to mám věk a ujíždí mi vlak-to mi přijde vůči chlapovi nefér.
Jinak chlap podnikal,ale bohužel ho okrad spolumajitel firmy,hodil na něj dluhy apod.takže do nedávna splácel dost velký peníze a slušně vydělávat začal nedávno.

• Citovat
  • Upravit
etatinek
20.11.11 12:14

Jak už tu někdo psal… Dítě můžeš zabezpečit postupem času, jak bude dospívat, ale mít nejdříve nemovitosti, aniž bys měla děti, které třeba nepřijdou, nevím no… K čemu mít nemovitosti, které nebudeš mít komu dát - věnovat?? Proč takhle moc riskovat a upřednostňovat nemovistosti před dítětem, a to chceš mít opravdu jen jedno? Nebo kdy si myslíš, že budeš mít to druhé, třetí? :think:

Máte dům, byt, ty chceš ještě k tomu svůj vlastní dům… Nebylo by jednodušší mít dítě, bydlet v přítelově domě, byt pronajímat, v budoucnu opět podnikat a na stará kolena přikoupit další byt pro děti, nebo postavit spolu s přítelem vlastní dům, ve kterém byste bydleli spolu se dvěma třema dětma? Bojíš se, že to s tímhle přítelem nedopadne a to s ním chceš mít dítě? Nějaké společné závazky, to s ním chceš žít? A když to s ním nedopadne, tak máš kam jít… Do svého bytu, případně k rodičům, nebo ne? Čeho se bojíš, vlastně ty se nebojíš, ty si chceš splnit sen, MÍT VLASTNÍ DŮM… :think:

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
20.11.11 12:16

Zakladatelko a jaký myslíš, že to je mít dítě třeba ve 40? Mojí mámě je 44 a sama říká, že by do toho nešla.Je ráda, že má klid a nedovede si představit, že bych se tahala se 4letým dítětem.A představa, že by se v důchodovém věku starala o puberťáka.Z toho má taky husí kůži.
Našim známým se takhle povedl neplánovaně chlapeček.( Už mají 3 dospělé děti) a můžu ti říct, že to není žádná brnkačka.Známá strašně zestrárla a když se synem někam jde,tak jí rovnou oslovujou babičko. :-?

Já mám holej zadek, přítele nemám a přesto bych Matyase nevyměnila.
Kdyby člověk plánoval až bude mít dům až bude mít chatu,..tak by dítě neměl nikdy.

• Citovat
  • Upravit
etatinek
20.11.11 12:16
Anonymní píše:
A kdo říká že jsme s přítelem cestovali a užívali si? :nevim: Já se s ním nepotkala ve 20,ale bohužel až po 30 a asi nějak nemám žaludek na to mu po půl roce říct,že s ním chci dítě jen proto,že už na to mám věk a ujíždí mi vlak-to mi přijde vůči chlapovi nefér.
Jinak chlap podnikal,ale bohužel ho okrad spolumajitel firmy,hodil na něj dluhy apod.takže do nedávna splácel dost velký peníze a slušně vydělávat začal nedávno.

Psala jsi to ty, že jste spolu cestovali a užívali si, nebo to jsi nebyla ty? :nevim: Jste spolu tři, čtyři roky a né půl roku, to už by mohl být ten správný čas na to mít s ním dítě… :-?

• Citovat
  • Upravit
1703
20.11.11 12:18

no já tady z těch příspěvků, některých, pouze cítím opět lidskou závist, já se zakladatelce nedivím, doba zrovna není moc příhodná, ono je to hezký mít dítě a holej zadek, jenže chudák to dítě, když rodiče nemají peníze třeba na vzdělání, a i kdyby dítě neměla no a co, copak život končí? I bez dětí se dá žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.11 12:20

Tak moje máma je teda zase přesný opak-když někam jde s vnoučatama,tak si lidi kolem myslej,že je jejich maminka a divěj se,když jí děti řeknou babi.A ta zas naopak říká,že kdyby si mohla vybrat,tak si pořídí děti pozdějš,až tak po 35 :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14809
20.11.11 12:27
romype píše:
no já tady z těch příspěvků, některých, pouze cítím opět lidskou závist, já se zakladatelce nedivím, doba zrovna není moc příhodná, ono je to hezký mít dítě a holej zadek, jenže chudák to dítě, když rodiče nemají peníze třeba na vzdělání, a i kdyby dítě neměla no a co, copak život končí? I bez dětí se dá žít.

Rodiče nemají peníze třeba na vzdělání.....to slyším pořád. Já pořád nerozumím tomu, proč by měli rodiče stavět dětem domy nebo jim 100% všechno uhradit, zajistit atd. Podle mě mají rodiče děti naučit rybařit ne jim servírovat ryby na zlatém podnose.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
20.11.11 12:29
Anonymní píše:
Tak moje máma je teda zase přesný opak-když někam jde s vnoučatama,tak si lidi kolem myslej,že je jejich maminka a divěj se,když jí děti řeknou babi.A ta zas naopak říká,že kdyby si mohla vybrat,tak si pořídí děti pozdějš,až tak po 35 :nevim:

Moje máma taky na babičku vypadá dobře, třeba je to právě tím, že je to babička;)Kdo ví jak by vypadala kdyby mě měla třeba ve 35;-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.11 12:29

A mám kamarádku,který ve 20 ruplo v bedně a na diskotéce si s klukem,kterýho znala sotva rok(nechodili spolu ani nežili)udělala mimčo.Neměla vůbec nic-bydlela sama s mámou,zajištěná nebyla,peníze neměla.....Nakonec z toho byli dvojčata,kluk se na ní samozřejmě vykašlal,ani jí neplatí výživný,nemá o ně zájem-děti žijou s mámou a babičkou v malým bytě a ve dvou letech spěj na zemi,páč postýlky už prodali a na velký postele nemaj.Kolikrát brečí jak nemá na plíny(ale cigára si koupí)a na mlíko.Svým unáhleným rozhodnutím mít ted hned děti za každou cenu jim akorát zničila život,protože např.lyžařský výcvik ve škole stojí kolem 4 tis.ona pro dvě děti to bude mít za osm,samozřejmně děti nepojedou a budou sedět na zadku v jiný třídě,protože jsou chudý a nemůžou si to dovolit.Myslíte si,že to těm dětem nebude líto?Jet s ostatními na školu v přírodě,na lyžák,k moři apod.Nemůžou,nejsou peníze.Já bych zase svým dětem nemohla udělat tohle

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.11 12:32
eva valoi píše:
romype píše:
no já tady z těch příspěvků, některých, pouze cítím opět lidskou závist, já se zakladatelce nedivím, doba zrovna není moc příhodná, ono je to hezký mít dítě a holej zadek, jenže chudák to dítě, když rodiče nemají peníze třeba na vzdělání, a i kdyby dítě neměla no a co, copak život končí? I bez dětí se dá žít.
Rodiče nemají peníze třeba na vzdělání.....to slyším pořád. Já pořád nerozumím tomu, proč by měli rodiče stavět dětem domy nebo jim 100% všechno uhradit, zajistit atd. Podle mě mají rodiče děti naučit rybařit ne jim servírovat ryby na zlatém podnose.

Pro mě teda mít děti neznamená je jenom vychovat a nazdar,ale taky je zajistit

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
20.11.11 12:35
romype píše:

Jo jo strašně jí závidím. :mrgreen: V ČR jsou snad střední i vysoký zatím zadarmo ne?Takže i dítě z chudý rodiny se může mít dobře.Nebo si myslíš, že když dítě nemá na sobě značkový oblečení a nemá ten nejlepší mobil, že se má špatně?Já si myslím, že ne. :wink: A doba nebyla příhodná nikdy :roll: .I ve válce lidi měli děti nebo snad ne? A myslím, že zase tak špatně na tom nejsme. :roll:

A zakladatelka položila dotaz na který se jí odpovídá.Pokud chtěla slyšet něco ve smyslu „vem si hypotéku na děti kašli“ tak měla jít na stránky kde jsou nějaký finančníci a ne samý maminky.

• Citovat
  • Upravit
12913
20.11.11 12:41
Anonymní píše:
A mám kamarádku,který ve 20 ruplo v bedně a na diskotéce si s klukem,kterýho znala sotva rok(nechodili spolu ani nežili)udělala mimčo.Neměla vůbec nic-bydlela sama s mámou,zajištěná nebyla,peníze neměla.....Nakonec z toho byli dvojčata,kluk se na ní samozřejmě vykašlal,ani jí neplatí výživný,nemá o ně zájem-děti žijou s mámou a babičkou v malým bytě a ve dvou letech spěj na zemi,páč postýlky už prodali a na velký postele nemaj.Kolikrát brečí jak nemá na plíny(ale cigára si koupí)a na mlíko.Svým unáhleným rozhodnutím mít ted hned děti za každou cenu jim akorát zničila život,protože např.lyžařský výcvik ve škole stojí kolem 4 tis.ona pro dvě děti to bude mít za osm,samozřejmně děti nepojedou a budou sedět na zadku v jiný třídě,protože jsou chudý a nemůžou si to dovolit.Myslíte si,že to těm dětem nebude líto?Jet s ostatními na školu v přírodě,na lyžák,k moři apod.Nemůžou,nejsou peníze.Já bych zase svým dětem nemohla udělat tohle

Na něco takového se říká, že pleteš dohromady hrušky a jablka.
Co má tvoje situace společného s tou kamarádčinou?
Nenapadá mě jediná věc.
Všichni se ti tu snaží něco vysvětlit. Někteří používají i rozumné argumenty a ty tady vyplivneš něco, co sem snad ani nepatří. Jistě, je to od kamarádky nezodpovědné pořozovat si dítě v takové situaci. Ale používat tuto naprosto odlišnou situaci jako argument, že my si asi všichni myslíme špatně a ty to prostě jen bereš zodpovědně.
Teď mi řekneš, že to nepoužíváš jako argumentaci, pak to tu ale nemá co dělat.
Dítě si teď nepořizuj, nejsi na něj připravená. Nejsi na něj mentálně připravená a to je důležitější než ta hmotná zajištěnost, která ti rozhodně nechybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska79
20.11.11 12:48

paneboze…ja vas zatím jen četla,ale už se do toho musím vložit i já.
ZAKLADATELKO:tak v první řadě sem nepleť prosímtě Madonnu nebo Jennifer Lopez :roll: žila jsem v Americe, hlídala jsem tam 5 let děti a řeknu ti, že i když je to trend mít děti později, tak to žádná výhra není.
Ony mají dvě chůvy, samy na to nestačí, musí pořád vydělávat, protže jim právě nasadili tu laťku tak vysoko, že kdyby těm dětem řekly, nemáme na hračky, pošlou je děti krásně do prdele.
a známé osobnosti mají děti pozdě proto, že dělají kariéru, což nechci tě urazit,ale srovnávat se s JLo nebo ost. mi připadá jako kdybys srovnávala M.Jacksona a Karla Gotta :zed:
nevíš co ony musely urazit za cestu k vytouženému miminku, Madonna právě u druhého porodu syna málem zemřela, JLO málem potratila, ony to do eteru nevypustí a já byla svědkem právě u amerických rodičů kdy se to né pokaždé povedlo.Mít děti později i za cenu že je fin. zajistíš s sebou nese i zdravotní komplikace, to se ti tady snažily holky říct a ty pořád meleš svojí :zed:
myslím si, že hledat otázku jestli dítě nebo hypošku nenajdeš na emimi,ale v první řadě to musís cítit vnitřně.hodně štěstí, upřímně si myslím, že i když je ETATINEK drsny, souhlasím s ním.
A TED DO ME :mrgreen:

Příspěvek upraven 20.11.11 v 12:55

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
20.11.11 12:54
Anonymní píše:
A mám kamarádku,který ve 20 ruplo v bedně a na diskotéce si s klukem,kterýho znala sotva rok(nechodili spolu ani nežili)udělala mimčo.Neměla vůbec nic-bydlela sama s mámou,zajištěná nebyla,peníze neměla.....Nakonec z toho byli dvojčata,kluk se na ní samozřejmě vykašlal,ani jí neplatí výživný,nemá o ně zájem-děti žijou s mámou a babičkou v malým bytě a ve dvou letech spěj na zemi,páč postýlky už prodali a na velký postele nemaj.Kolikrát brečí jak nemá na plíny(ale cigára si koupí)a na mlíko.Svým unáhleným rozhodnutím mít ted hned děti za každou cenu jim akorát zničila život,protože např.lyžařský výcvik ve škole stojí kolem 4 tis.ona pro dvě děti to bude mít za osm,samozřejmně děti nepojedou a budou sedět na zadku v jiný třídě,protože jsou chudý a nemůžou si to dovolit.Myslíte si,že to těm dětem nebude líto?Jet s ostatními na školu v přírodě,na lyžák,k moři apod.Nemůžou,nejsou peníze.Já bych zase svým dětem nemohla udělat tohle

No myslím, že pleteš hrušky s jabkama, ale dobře…

Mě se narodil syn v necelejch 21.(Neplánovaně)Už od začátku jsem věděla, že budu sama.Jelikož má exotickýho tatínka tak jsem věděla, že alimenty mít nebudu.A vypadá, že se z toho hroutím?Néééé.Už si nekupuju kabelky od Guessu, nemám nejnovější mobil, snažím se šetřit, používám látkovky a jde to.Přiznám se, že teda bydlím u rodičů.Ale dodělám školu a skončí mi RP,tak taky budeme s Matym asi bydlet 2+1,nebo spíš v 1+1.
Dělá to Matyase horším člověkem? Myslíš, že bude míň štastnej, jenom proto, že nebude mít krásný drahý věci v 18cti nedostane auto a byt?

Moji rodiče třeba maj peníze, ale i přesto mě učili úplně jiným hodnotám.Nikdy jsem neměla drahý oblečení a super drahý technický hračky i když naši fakt maj.Ani jsem v 18cti nedostala auto.Jsem ráda,když mi máma svoje půjčí.Na všechno jsem si musela vydělat.A i teď když tady bydlím, tak si všechny věci ohledně dítěte musím platit sama.Občas táta koupí plenky, máma tričko, ale to je fakt jednou za čas.A víš, že mi to ani nevadí? Každej den mi dávaj co ty asi neznáš.Každej den dávaj mě a Matyasovi hromadu lásky, kterou nic nenahradí.Ale to ty asi nechápeš.A ve směs souhlasím s etatínkem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky