Dítě nebo hypotéka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
697
20.11.11 14:02

tak jsem pročetla diskuzi a myslím, že je to jasné..zakladatelka mimino nechce..a jestli ano, tak opravdu jen proto, že si uvědomuje svůj věk..takže za mě ať si nejdřív splní sen v podobě baráčku a třeba potom dojde i na dítě..argumenty typu, chci dát dětem něco víc do života, mě rozesmívají..Bůh ví, co bude zítra..já zakladatelce přeju, aby jestli nastane čas a ona si skutečně bude přát miminko, aby se jí zadařilo..my se snažili od mých 28 let a trvalo nám přes čtyři roky než se miminko podařilo..a ještě něco, já jsem si miminko s manželem strašně přála, ale nedovedu si představit, že bych plánovala dítě a současně přemýšlela o tom, že partner třeba odejde..myslím si, že máš v sobě trošku větší zmatek, každopádně za mě určitě jdi do baráčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
20.11.11 14:20
Sisule píše:
beruska79 píše:
Sisule píše:
beruska79 píše:
romype píše:
lucineecckaje vidět, že vysokou školu nemáš, jinak by jsi nemohla napsat takovou blbost, že vysoké školy jsou v Čechách úplně zadarmo, tobě se to hezky mluví,když bydlíš u rodičů, zkus někdy si přečíst diskusi matek samoživitelek, které žádnou pomoc nemají, a ještě další věc z mého pohledu, ty jsi nezodpovědně přivedla na svět dítě a připravila ho o možnost mít otce, ale třeba ti jednou poděkuje, mami bylo to fajn bez táty.Omlouvám se zakladatelce za odbočení. Já jsem taky toho názoru, že bych ráda své děti zabezpečila do budoucna, už proto, aby neměly tak složitý život jako já, a aby se měly jednou v životě lépe než já, chci pro své děti jen to nejlepší, nikdo tu nemluví o drahém oblečení například.
hmmm, tak já jsem taky samoživitelka, ovšem dítě bylo plánovaný, otec dítěte-chlast, dluhy, děvky-důvod mého odchodu…a i přesto se zakl.nesouhlasím…nějak nechápu tvé a careynky příspěvky.
hmmm 8-o tak to se nezlob nesoudím tě - nemám na to právo, ale mi přijde teda zodpovědnější chtít pro děcko ten barák než jít do těhu s tím že táta je ochlasta a děvkař a já budu samoživitelka … nevím no …já bych třeba touto cesto co jdeš ty jít nemohla ..neměla bych na to odvahu …plánovat dítě takhle…ono se dá vše vzít z více úhlů pohledu totiž .. :wink:
to se mi líbí jak hned některé ženské mají jasno.já se asi špatně vyjádřila,ale opravdu jsem neplánovala že budu s malou sama.byli jsme spokojená rodina, pak přišla nemoc, ztráta partnerovy práce a začal to řešit chlastem,tak jsem se sebrala a odešla, ještě něco?
Jo to je zvláštní jak některý ženský neumí napoprvý napsat jasně oč šlo a pak se diví reakcím a ještě jsou dotčený že ten kdo je čte nemá věšteckou kouli a neví to … ještě něco ??? :-P :mrgreen:

Hele, já to pochopil úplně jasně, napsala to dobře, spíš koukám, kde ty chodíš na ty závěry, které jsi tu napsala… :nevim: :think:

• Citovat
  • Upravit
20.11.11 14:47
etatinek píše:No když myslíš, že budou děti štastné, za „důchodcovské rodiče“ až se dostanou do puberty, tak ju…

Ked som sa narodila, bolo mame 39, pri seste 42. Obidve sme mali kludnu pubertu, ani jedna nevieme ake to je byt ozrata, nikdy sme neskusili drogy, mame staromodne nazory, a manzelov s ktorymi to vyzera ze ostat v dobrom aj zlom kym nas smrt nerozdeli bude mozne dodrzat. Etatinku prestan opakovat otepane klise a zacni pouzivat hlavu.

Na druhu stranu, zakladatelka na mna stale posobi tak, ze konecne nasla oplodnitela, ale na rolu otca s danym clovekom nepocita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.11 14:51
Anonymní píše:
Samozřejmě,ale můj partner taky podniká,takže to vidí stejně jako já.O dětech se normálně bavíme,že je chceme.Jen prostě chceme být zajištění víc,než je tady běžný.A z druhý strany-třeba mi jednou moje dítě(děti)poděkujou,že si nemusí platit drahý podnájem,ale dostanou k dispozici byt co máme-to je asi opravdu o těch prioritách.
Navíc podívejte se na Madonu,typovali by jste jí 50?A kolik je tomu jejímu nejmladšímu dítku? :think:

Tiez mame „majetky“ … rodinny dom 7+1 s vlastnou studnou, les, ornu podu, stavebne pozemky. Akurat ze v takej „prdeli“, kde sa praca zohnat neda, majetky nikto nekupi, snad jedine druzstvo by ich bralo zadarmo, aby nemuselo viest agendu s prenajmom. Je strasne fajn, ze babicka sa snazili aby vsetky ich deti boli zabezpecene a mali co najviac majetku … ale akosi je ten majetok teraz na pritaz. (A este je mi to aj luto predat, ked tam poznam kazde steblo travy, kazdy kamen)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
20.11.11 15:05

Jo to jsem taky chtěl napsat… Rodiče se snaží, kupují majetky, domy, aby děti byly zabezpečené, ale ty děti taky nemusí chtít bydlet v tom konkrétním domě, bytě, budou se vidět v jiné zemi (ani bych se jim nedivil), v jiném městě a snaha rodičů půjde jaksik vnivěč… Jako, že dost dětí nedostane do začátku nic a taky žijou, hlavní je, že mají lásku a podporu rodičů… Myslím, že capartovi je jedno, zda bydlí v domě 10+2 nebo 2+1, hlavně, že má rodiče, kteří ho milujou… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
beruska79
20.11.11 15:09
etatinek píše:
Jo to jsem taky chtěl napsat… Rodiče se snaží, kupují majetky, domy, aby děti byly zabezpečené, ale ty děti taky nemusí chtít bydlet v tom konkrétním domě, bytě, budou se vidět v jiné zemi (ani bych se jim nedivil), v jiném městě a snaha rodičů půjde jaksik vnivěč… Jako, že dost dětí nedostane do začátku nic a taky žijou, hlavní je, že mají lásku a podporu rodičů… Myslím, že capartovi je jedno, zda bydlí v domě 10+2 nebo 2+1, hlavně, že má rodiče, kteří ho milujou… :nevim:

hezky napsané. :palec:

• Citovat
  • Upravit
4232
20.11.11 15:09
Anonymní píše:
Samozřejmě,ale můj partner taky podniká,takže to vidí stejně jako já.O dětech se normálně bavíme,že je chceme.Jen prostě chceme být zajištění víc,než je tady běžný.A z druhý strany-třeba mi jednou moje dítě(děti)poděkujou,že si nemusí platit drahý podnájem,ale dostanou k dispozici byt co máme-to je asi opravdu o těch prioritách.
Navíc podívejte se na Madonu,typovali by jste jí 50?A kolik je tomu jejímu nejmladšímu dítku? :think:

Tak zrovna Madonnu bycj jako dobrej přiklad neuváděla. Ano vypadá v 50ti dobře, ale těžko je to bez zásahu plastickejch chirurgů. Navíc to poslední dítě je adoptovaný, protože ona už dávno děti mít nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
20.11.11 15:29
etatinek píše:
Jo to jsem taky chtěl napsat… Rodiče se snaží, kupují majetky, domy, aby děti byly zabezpečené, ale ty děti taky nemusí chtít bydlet v tom konkrétním domě, bytě, budou se vidět v jiné zemi (ani bych se jim nedivil), v jiném městě a snaha rodičů půjde jaksik vnivěč… Jako, že dost dětí nedostane do začátku nic a taky žijou, hlavní je, že mají lásku a podporu rodičů… Myslím, že capartovi je jedno, zda bydlí v domě 10+2 nebo 2+1, hlavně, že má rodiče, kteří ho milujou… :nevim:

Přesně tak.Znám rodiny se třema dětma v 2+kk a jsou spokojený.Děti mají milující rodiče co si je moc přáli a nemám pocit, že by dětem cokoli chybělo.

• Citovat
  • Upravit
etatinek
20.11.11 15:30
MarketaJ píše:
Anonymní píše:
Tak zrovna Madonnu bycj jako dobrej přiklad neuváděla. Ano vypadá v 50ti dobře, ale těžko je to bez zásahu plastickejch chirurgů. Navíc to poslední dítě je adoptovaný, protože ona už dávno děti mít nemůže.

Nehledě na to, že těm starším matkám, může nějaká mladší to dítě za peníze „odnosit“… Tedy myslím, že to tam tak mají, v jednom filmu jsem to viděl a myslím, že i několikrát o tom četl… Takže není problém, aby si tam rodiče ve čtyřiceti na nějaké to dítě vzpoměli, kor když mají peněz jako šlupek, hmm… :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.11 15:33

Hlavně klííííd :mrgreen:
Prostě to vidíme každej jinak a na tom neni nic špatnýho.Já bych třeba s dítětem nebo dětma žít u rodičů nechtěla,proto udělám vše pro to,abych tak jednou nedopadla,jsem dospělá a zodpovědná.
Dítě na vysoký škole stojí velký peníze,kromě učebnic třeba kolej a když potomek nesežene kolej,musí rodiče platit drahej podnájem a ona dávat dítěti každej měsíc z platu 10 tis.měs.na ubytování a školu,když dneska lidi nemaj pomalu ani na jídlo.No,nevim.Nikdo tu nepíše o značkovým oblečení a drahých hračkách,ale ruku na srdce,kolik matek může každý svý dítě poslat na školu v přírodě,lyžák,kroužky apod.A aby moje dítě sedělo doma na zadku,když ostatní děti jedou se školou lyžovat,tak to ty děti mít radši opravdu nebudu.

• Citovat
  • Upravit
etatinek
20.11.11 15:39
Anonymní píše:
Prostě to vidíme každej jinak a na tom neni nic špatnýho.Já bych třeba s dítětem nebo dětma žít u rodičů nechtěla,proto udělám vše pro to,abych tak jednou nedopadla,jsem dospělá a zodpovědná.
Dítě na vysoký škole stojí velký peníze,kromě učebnic třeba kolej a když potomek nesežene kolej,musí rodiče platit drahej podnájem a ona dávat dítěti každej měsíc z platu 10 tis.měs.na ubytování a školu,když dneska lidi nemaj pomalu ani na jídlo.No,nevim.Nikdo tu nepíše o značkovým oblečení a drahých hračkách,ale ruku na srdce,kolik matek může každý svý dítě poslat na školu v přírodě,lyžák,kroužky apod.A aby moje dítě sedělo doma na zadku,když ostatní děti jedou se školou lyžovat,tak to ty děti mít radši opravdu nebudu.

No nechci ti brát tvoje iluze o budoucnosti, ale podle mého skromného názoru bude v budoucnu víc dětí, které na ty výlety jezdit nebudou, než ty které budou, takže asi tak… Nehledě na to, že za našich mladých let se do školy dojíždělo, proč zrovna „rozmazlovat“ dospělé potomky tím, že jim budu platit kolej či dokonce podnájem?? Buď si na to vydělají, nebo budou holt dojíždět, i když je pravda, že né každý má v blízkosti univerzitu, ale když vy jste z Prahy… To by bylo, abyste tam nějakou vhodnou pro vaše děti nenašli… :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.11 15:43

Tak třeba neni každej z Prahy a potomek půjde studovat na VŠ kde jsou teda koleje většinou obsazený.Těžko bude dítě dojíždět každý den třeba 80 km.A podle mého názoru by se měl školák,kor na VŠ věnovat studiu a ne vydělávání peněz-toho si v životě užije ještě dost

• Citovat
  • Upravit
zichisek
20.11.11 15:47
Anonymní píše:

No ono asi většinou právě ti rodiče co bydlí v 2+kk zaplatí dítěti klidně lyžák a výlet, protože např. nemají na krku 15litrů měsíčně hypotéku.My taky nejsme vůbec nějak při penězích,ale jezdíme každý víkend na výlety,na hory,na brusle, na kolo…To jsou ty priority.Někdo si koupí karton cigaret, někdo brusle…Každý vyhazuje za něco jiného.Ale upsat se na 30 let na hypotéku, že budeš mít krásnej dům s velkou zahradou,ale pak už Ti pomalu nezbyde ani na jídlo…

• Citovat
  • Upravit
etatinek
20.11.11 15:49
Anonymní píše:
Tak třeba neni každej z Prahy a potomek půjde studovat na VŠ kde jsou teda koleje většinou obsazený.Těžko bude dítě dojíždět každý den třeba 80 km.A podle mého názoru by se měl školák,kor na VŠ věnovat studiu a ne vydělávání peněz-toho si v životě užije ještě dost

To ano, to s tebou souhlasím, že by se měl školák věnovat studiu a zvlášť na vysoké škole, škoda jen, že v dnešní době ti zaneprázdnění študáci chodí do hospod, berou lehké drogy, chodí po diskotékách, užívají si na večírkách a na studium, s prominutím, kašlou… :think: :nevim:

PS: A já myslel, že v dnešní době je VŠ, či VOŠ v každém větším městě… Hm, tak zase nic… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.11 15:57

Etatínku my nechceme žít do budoucna v Praze,ale v jednom menším městečku asi 80-100 km od Prahy.A pokud vim,tak ty nejlepší VŠ jsou podle mě teda právě v Praze.Pokud z dítěte vyroste grázlík,který místo učení bude po hospodách apod.to je zase něco jinýho,to je o výchově.
Zichisku,já bych tu hypo neplatila z výplaty,takhle bych se teda na zbytek života neupsala,ale hypo by mi snad platil pronájem bytu.A jak už tady někdo zmínil-ono je něco jinýho pronajímat byt v Praze na dobrým místě,než byt v Ostravě

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky